Kiekko-Vantaa ryösti pisteet hornankattilasta

20.10.2017

Kiekko-Vantaa ryösti kolme pistettä Iisalmen hornankattilasta upean taistelun jälkeen loppulukemin 1–3 (0–0, 1–2, 0–1). Lohipaidat jatkoivat samalla vierasvoittojensa putkea neljän ottelun mittaiseksi.

Kiekko-Vantaa laittoi vieraskaukalossa taisteluhaalarit päälle ja haki täyden pistepotin vaikeasta paikasta. Rikkonaisen kiekkoillan suurin sankari oli lohipaitojen maalivahti Jani Kautto, jolle kirjattiin 37 torjuntaa.

Lohipaidat puolustivat äärimmäisen hyvin ja pystyivät pyörittämään peliä mallikkaasti hyökkäyspäässä. Molemmat joukkueet pääsivät tiuhaan tahtiin testaamaan myös omia erikoistilannepelaamisen kykyjä.

Kiekko-Vantaa avasi tasaisessa kiekkoillassa maalihanat toisessa erässä, kun puolustajalupaus Veeti Vainio iski kimmokkeen kautta pikkumustan verkkoon ylivoimalla. Syöttöpisteet merkittiin ansaitusti pelintekijä Toni Leinoselle ja kahden tehopisteen iltaa viettäneelle Juha Tarkkaselle.

Lohipaidat lisäsivät johtoaan, kun työteliäs laitahyökkääjä Antti Kauppinen tykitti lämärillä kiekon reppuun kauden ensimmäisellä osumallaan. Syöttöpisteet peliä taidokkaasti levittäneelle Nico Nurmikannalle ja Juha Tarkkaselle.

IPK kavensi aivan toisen erän lopussa kahden miehen ylivoimalla. KalPan lainasentteri Tatu Kokkola napautti ranteella kiekon tarkasti ylänurkkaan oikealta pointilta.

Kiekko-Vantaa aloitti päätöserän hyvin pelaamalla aktiivisesti johtoasemassa. Erän loppu oli sitten IPK:n rynnistystä, mutta hurjalla taistelulla sekä tiiviillä puolustamisella siitä selvittiin.

Loppulukemat 3–1 viimeisteli tyhjään rysään kultakypärä Juuso Perttilä, joka kasvatti pisteputkeaan kuuden ottelun mittaiseksi. Syöttöpiste maestro Joona Harjamalle ja jäähypenkillä samaan aikaan istuneelle taisteluilmeen ruumillistumalle Joonas Valkoselle.

Kaikki kauden vierasottelunsa voittanut Kiekko-Vantaa jatkaa kiertuettaan lauantaina Rovaniemellä RoKin vieraana.

IPK–Kiekko-Vantaa 1–3 (0–0, 1–2, 0–1)

23.35 0–1 Veeti Vainio (Toni Leinonen, Juha Tarkkanen) YV

37.02 0–2 Antti Kauppinen (Nico Nurmikanta, Juha Tarkkanen)

39.45 1–2 Tatu Kokkola (Otto Huttunen, Aatu Hämäläinen) YV2

58.46 1–3 Juuso Perttilä (Joona Harjama, Joonas Valkonen) AV TM