Kiekko-Vantaa ryösti kotiedun Kupittaalta

29.03.2017

Kiekko-Vantaa kävi ryöstämässä välieräsarjan kotiedun kaatamalla TUTOn keskiviikkona Kupittaalla. Ottelu päättyi lohipaitojen voittoon maalein 2-4.

– Ensimmäinen erä oli uninen. Toisessa erässä pystyttiin piirun verran parantamaan ja kolmas erä parasta peliä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä paketoi ottelun kulun.

TUTOn Petteri Nummelin vei turkulaiset 1-0 johtoon avauserässä ajassa 12:09. Lohipaidat tulivat kuitenkin tasoihin vielä ensimmäisen kaksikymppisen aikana Patrik Moision tahtomaalilla.

Toisessa erässä vantaalaiset siirtyivät johtoon ja paransivat peliään. Puolustaja Lassi Raitanen sekä Joonas Hyttinen (0+2) tarjoilivatja maestro Joona Harjama iski limpun tarkasti takanurkkaan.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa karkasi kahden maalin karkumatkalle, kun teräsmies Pekka Niemimaa (1+1) viimeisteli ottelun voittomaaliksi muodostuneen osuman ylivoimalla ajassa 53:05. Syöttöpisteet Niemimaan tämän kevään ensimmäiseen playoff-maaliin merkittiin Hyttiselle sekä läpi ottelun pirteästi esiintyneelle Frank Gymerille.

Ottelun viimeisellä minuutilla molemmat joukkueet onnistuivat vielä kertaalleen maalinteossa. Paavo Ylipaino vippasi kiekon tyhjään maaliin Niemimaan aloitusvoiton jälkeen ja yhdeksän sekuntia ennen loppusummeria kotijoukkueen Kalle Moision iskemä osuma läpiajosta jäi laihaksi lohduksi turkulaisille.

– Saatiin ryöstettyä kotietu. Sarja jatkuu perjantaina, Mälkiä sanoi.

Mestiksen maaliskuun kuukauden pelaajaksi valittu Jani Kautto jatkoi erinomaisia otteitaan torjuen ottelussa yhteensä 32 kertaa.

– Maalivahti pelasi hyvin. Jokainen pelaaja pystyi avauserän jälkeen skarppaamaan ja lyömään enemmän likoon, Mälkiä totesi.

Välieräsarja jatkuu perjantaina Trio Areenalla. Pääsyliput edullisimmin ennakkoon Ticketmasterista. Liput löydät klikkaamalla TÄSTÄ.

TUTO Hockey–Kiekko-Vantaa 2–4 (1–1, 0–1, 1–2)

12.09 1–0 Petteri Nummelin (Aki Keinänen, Tuukka Pulliainen)

18.33 1–1 Patrik Moisio (Teemu Mielonen, Iiro Sulin)

35.03 1–2 Joona Harjama (Lassi Raitanen, Joonas Hyttinen)

53.05 1–3 Pekka Niemimaa (Joonas Hyttinen, Frank Gymer) YV

59.14 1–4 Paavo Ylipaino (Pekka Niemimaa) AV TM

59.51 2–4 Kalle Moisio (Anssi Virkki, Mika Hyvärinen) YV

Rasmus Rinne 7+0+0=7 (vaihto 20.00 1–1)