Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa runkosarjan viimeiselle vieraskiertueelle

23.02.2017

Kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Kiekko-Vantaa matkustaa viikonlopuksi vieraskiertueelle Itä-Suomeen, jossa vastaan asettuvat Jokipojat ja sarjanousija Iisalmen Peli-Karhut. Jälleen kerran pelataan äärimmäisen tärkeistä pisteistä.

Sarjanelonen Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina Joensussa kahdeksan ottelun mittaiseen tappioputkeen ajautuneen Jokipojat. Tunteita ja tuoksuja on luvassa, kun kaksi taitavaa ja perinteikästä Mestis-joukkuetta iskee yhteen. 

– Isoista pisteistä pelataan. Mahdollisuuden kautta lähdetään liikkeelle. Meillä on hyvä mahdollisuus ryövätä pisteitä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo. 

Lohipaidat ja Jokipojat ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa. Lokakuussa ärjypaidat hakivat Vantaalta kolme pistettä maalein 1–4. Tammikuussa Kiekko-Vantaa puolestaan ryösti pistepotin vieraskaukalossa, kun se kaatoi Jokipojat Joensuussa lähes kolmen vuoden tauon jälkeen lukemin 1–4. Tuolloin vantaalaislta maaliverkkoa heiluttivat:  Joel Lehtinen, Frank Gymer, Toni Leinonen ja Julius Rantaeskola.

Keskiviikkona Kiekko-Vantaa kärsi runkosarjan viimeisessä pääkaupunkiseudun paikalliskamppailussa 4–1-tappion Espoo Unitedin vieraana. Lohipaitojen ainokaisesta vastasi kultakypärä Toni Leinonen.

– Ei pystytty sovitun suunnitelman mukaan pelaamaan oikeastaan yhtään. Kiekollisen pelin täytyy parantua ja jalan liikkua, Mälkiä sanoo.

Lohipaidat ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Kiekko-Vantaa on pelannut kauden aikana huomattavasti paremmin kotikaukalossaan, sillä vantaalaiset ovat sarjan kolmanneksi paras kotijoukkue, mutta vasta yhdeksänneksi etevin vierasryhmä. 

– Se sama aktiivisuus, mitä kotikaukalossa ollaan nähty, täytyy saada siirrettyä vieraspeleihin. Haluan nähdä yhtenäisen joukkueen ja tiiviin paketin. Kurinalaisesti lähdemme tekemään hommia yhdessä ja toteuttamaan omaa sapluunaa, Mälkiä toteaa.

Kiekko-Vantaan tulikuuma LNR-kentällinen on nakuttanut tällä kaudella yhteensä 110 tehopistettä. Seitsemän ottelun pisteputkessa porskuttavat Toni Leinonen ja Julius Rantaeskola sekä luottosentteri Pekka Niemimaa ovat pelanneet hienosti yhteen läpi kauden. Tulivoimaa vantaalaisilta löytyy kuitenkin laajalta rintamalta.

Jokipojat on sarjassa seitsemäntenä 64 pisteellä. Ärjypaidat ovat ajautuneet tuskaiseen tappiokierteeseen, sillä se on hävinnyt kahdeksan edellistä otteluaan. Jokipoikien edellinen voitto tuli 18. tammikuuta kotiluolassa JYP-Akatemiaa vastaan.

Jokipojat vapautti maajoukkuetauolla viime kauden parhaaksi valmentajaksi valitun Ari Aaltosen tehtävistään. Joukkueen uudeksi päävalmentajaksi nimettiin Jouni Varis. Ärjypaidat hävisivät Variksen debyyttiottelun keskiviikkona Peliittojen vieraana maalein 5–1.

Viime kauden pronssijoukkue on materiaaliltaan todella vahva nippu. Joukkueen avainpelaajiin kuuluvat muun muassa: maalivahti Samuel Jukuri, puolustajat Joel Olkkonen sekä Matti Koistinen, Mestiksen tulokkaiden pisteykkönen Lauri Huhdanpää, taitava laituri Joonas Larinmaa, viime kaudella lohipaidassa pelannut Nico Friman ja kesken kauden ärjypaitaan palannut syöttövelho Samu Pitkänen

Kiekko-Vantaan ja Jokipoikien kauden kolmas keskinäinen kohtaaminen käynnistyy Joensuun Mehtimäen jäähallissa perjantaina klo 18.30. 

Loukkaantuneet:

Valtteri Lemmetty (ylävartalovamma, kausi ohi)

Miro Mäkinen (ylävartalovamma, kausi ohi)

K-Vantaan pistepörssi:

1) Toni Leinonen 12+29=41

2) Julius Rantaeskola 25+13=38

3) Pekka Niemimaa 12+19=31

4) Teemu Mielonen 5+19=24

5) Atte Mäkinen 10+11=21

Jokipoikien pistepörssi:

1) Lauri Huhdanpää 6+29=35

2) Joonas Larinmaa 15+17=32

3) Oula Uski 8+18=26

4) Nico Friman 13+12=25

5) Ville Halonen 8+15=23

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaa ja Jokipojat ovat kohdanneet Mestis-historiassa 51 kertaa. Lohipaidat ovat voittaneet niistä 20. Jokipojilla on 30 voittoa ja kerran on pelattu tasan.

2) Kiekko-Vantaan Toni Leinonen on Mestiksen pistepörssissä kuudentena. Kultakypärä lähtee iltaan seitsemän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Seitsemään edelliseen otteluun Leinonen on nakuttanut tehot 3+8.

3) Kiekko-Vantaan Julius Rantaeskola on seitsemän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Vantaan kultaranne on Mestiksen maalipörssissä toisena. Rantaeskola on takonut seitsemään edelliseen otteluun tehot 9+1.

4) Kiekko-Vantaan puolustaja Lasse Uusivirta on kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa. Uusivirta on kerännyt kolmessa edellisessä ottelussa neljä syöttöpistettä.

5) Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljä kertaa. Kiekko-Vantaa voitti ainoastaan kerran. Pisteet menivät ärjypaidoille 7–4. Keskinäisten otteluiden tehokkain oli Ossi Pellinen (3+3). 

6) Kiekko-Vantaa on tehnyt eniten maaleja Mestiksessä pelatessaan alivoimalla (8 kpl).

Seuraa heitä:

#24 Lasse Uusivirta, K-Vantaa

Kokenut johtajahahmo Kiekko-Vantaan puolustuksessa. Tyylikkäästi hyökkäyksiä tukeva puolustaja on nakuttanut 37 ottelussa tehot 1+17. Rauhallinen pelityyli ja kiekkovarma. Puolustaa myös vahvasti. Hyvä viivapuolustaja ylivoimassa.

#2 Joel Olkkonen, Jokipojat

Oikealta laukova Olkkonen on ottanut isoja steppejä eteenpäin parin viime kauden aikana. Pelannut tällä kaudella myös ensimmäiset liigaottelunsa HPK:n riveissä. Jalka liikkuu ja edistää kiekollista pliä hyvillä ratkaisuilla. Mestiksen pakkien pistepörssissä sijalla 10. 

Mestis