Kiekko-Vantaa putosi Suomen Cupista

01.09.2017

Kiekko-Vantaa koki perjantai-illan kiihkeässä Suomen Cupin neljännesvälieräottelussa kirvelevän tappion kotiyleisön edessä. TUTO Hockey eteni kahdeksan parhaan joukkoon kaatamalla lohipaidat loppulukemin 0–3 (0–1, 0–1, 0–1).

Kiekko-Vantaan taival kiekkokalenteriin 46 vuoden tauon jälkeen palanneessa Suomen Cupissa päättyi, kun kaksi Mestiksen laadukkaimpiin joukkueisiin lukeutuvaa joukkuetta iskivät yhteen jo neljännesvälierävaiheessa. TUTO Hockey oli tällä kertaa maalipaikoissaan tehokkaampi ja nappasi vantaalaisten päänahan.

Kamppailusta tuli varsin kuuma ja jäähyboksin ovet avautuivat tiuhaan tahtiin. Kiekko-Vantaa sai harjoitella ottelun aikana niin ylivoima- kuin alivoimapeliäkin.

Avauserä oli isäntien hallintaa ja Kiekko-Vantaa tuli aktiivisella pelillä kaukaloon. Lohipaidat saivat myös ensimmäisen huippupaikan ottelussa, kun Viljami Wacklin tarjoili Juuso Perttilälle hyökkäysalueella kiekon lapaan. Taitavalle Perttilälle avautui kaista kohti maalia, mutta terävä kuti suuntautui tällä kertaa tolppaan.

TUTO Hockey avasi maalihanat avauserässä. Keskushyökkääjä Hannu Kuru punnersi maalille ja löi lopulta oman irtokiekkonsa reppuun.

Toinen erä oli rikkonainen ja molemmat joukkueet tahkosivat erikoistilanteita oikeastaan vuoronperään. TUTO siirtyi toisessa erässä kahden maalin karkumatkalle, kun takatolpalle liukunut Niklas Näppi ohjasi limpun verkkoon lähietäisyydeltä, eikä lohipaitojen puolustus onnistunut pitämään vaarallisen hyökkääjän mailaa kurissa.

Myös Kiekko-Vantaalla oli omat paikkansa toisessakin erässä. Juuso Perttilä karkasi läpiajoon, mutta kämmenrysty ei tällä kertaa purrut, vaan TUTO:n maalilla nollapelin pelannut Julius Pohjanoksa venyi pikkumustan tielle.

Erän lopussa juonikas Wacklin ja Perttilä pääsivät kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen, mutta mailataituri Perttilän kuti viuhui vihaisesti ohi.

Tunteet kuohahtivat molemmin puolin kiekkoillan aikana. Lohipaitojen ylivoima väläytteli ajoittain, mutta tehot ja huippupaikat jäivät piippuun. TUTO:n kolmannen maalin viimeisteli ylivoimalla viivalaukauksellaan puolustaja Anssi Virkki

Kiekko-Vantaan maalissa Jani Kautto pelasi torjui kamppailussa 28 laukausta.

Lohipaitojen harjoituskausi jatkuu otteluiden muodossa ensi viikon keskiviikkona treenipelillä Lempäälän Kisaa vastaan.

Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey 0-3 (0–1, 0–1, 0–1)

8.19 0–1 Hannu Kuru (Matias Lehtonen, Matias Haaranen)

27.43 0–2 Niklas Näppi (Manu Honkanen, Anssi Virkki) TV

57.42 0–3 Anssi Virkki (Aki Juusela, Tomi Wilenius) YV