Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa pistejahtiin vieraskiertueelle

14.12.2017

Sarjakakkonen Kiekko-Vantaa matkustaa viikonlopuksi vieraskiertueelle, jossa vastaan asettuvat Iisalmen Peli-Karhut ja Joensuun Jokipojat.

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa on sarjassa toisena. Lohipaidat ovat keränneet 24 ottelusta yhteensä 46 pistettä. Pasi Arvosen luotsaama joukkue on päästänyt vähiten maaleja koko sarjassa.

Nälkäinen Kiekko-Vantaa kaatoi keskiviikkona vieraskaukalossa 5–2-lukemin sarjajumbo Peliitat. Lohipaitojen maaleista vastasivat Antti Kauppinen, Joakim Kukkonen, Juuso Perttilä ja kahdesti osunut Erik Embrich.

– Oltiin 40 minuuttia hyviä ja päästiin paineen alta pois. Hyviä hyökkäyksiä ja hienoja maaleja. Puolustimme hyvin, mutta kolmannessa erässä roiskittiin liikaa, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo.

Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme. Lohipaidat ovat sarjan toiseksi paras vierasjoukkue voitettuaan 11 kamppailusta yhdeksän. 

Vantaalaisilta tulivoimaa löytyy kaikista neljästä kentällisestä. Joukkueen puolustuspelaaminen, alivoima sekä maalivahtipeli ovat olleet timanttia. Hyökkäyspeli oli ajoittain ollut äärimmäisen mallikasta, mutta ylivoimapeliin on kaivattua lisää tehoja. 

Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa taiturimainen laitahyökkääjä Juuso Perttilä, joka löytyy Mestiksen pistepörssistä kolmannelta sijalta.

– Hyvillä mielin lähdetään pelaamaan vieraskaukaloon. Joukkue on pelannut hyvin, vaikka parannettavaa vielä onkin. Kuutta pistettä haetaan viikonlopusta, Arvonen sanoo. 

Toista kautta Mestiksessä pelaava Iisalmen Peli-Karhut on sarjassa kymmenentenä. Karhupaidat ovat raapineet 24 ottelusta yhteensä 30 pistettä. Viidestä edellisestä kamppailusta iisalmelaiset ovat voittaneet kahdesti. 

Janne Sinkkosen valmentama IPK on osoittanut tällä kaudella pystyvänsä parhaana päivänä kaatmaan kenet tahansa. Marraskuussa karhupaidat jättivät sarjakärki KeuPan nollille.

IPK:lla on ollut suuria vaikeuksia tuloksellisesti vieraskaukalossa, jossa se on juhlinut vain kolmesti voittoa. Kotikaukalossa nuorekas ryhmä on tehnyt sarjan neljänneksi kovinta tulosta. 

Keskiviikon kierroksella LeKi haki IPK:n vieraana 3–2-voiton rankkarien jälkeen. 

Kiekko-Vantaa ja IPK ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Lokakuussa Trio Areenalla lohipaidat kukistivat iisalmelaisryhmän 4–3. IPK:n vieraana Kiekko-Vantaa taisteli 3–1-vierasvoiton.

– Hyvin puolustava joukkue on vastassa. He kääntävät peliä myös nopeasti. IPK:lla on paljon taitoa ja kokemusta joukkueessa, Arvonen tuumii.

Perjantai-illan Mestis-draamaa IPK–Kiekko-Vantaa Iisalmen jäähallissa klo 18.30.

Loukkaantuneet:

Nico Nurmikanta

Pekka Niemimaa

Joonas Hyttinen

Atte Mäkinen

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 11+18=29

2) Janne Kivilahti 13+11=24

3) Juha Tarkkanen 7+11=18

IPK:n sisäinen pistepörssi:

1) Aleksi Hämäläinen 5+10=15

2) Aatu Hämäläinen 5+10=15

3) Topi Piipponen 5+7=12

Tiestitkö?

1) Kiekko-Vantaan puolustaja Juha Tarkkanen lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa. Tarkkanen on Mestiksen pakkien pistepörssissä toisena. 

2) Kiekko-Vantaa ja IPK ovat kohdanneet Mestis-historiassa kuusi kertaa. Voitot ovat lohipaidoille 5–1.

3) Kiekko-Vantaa on päästänyt vähiten maaleja sarjassa.

Seuraa heitä:

#45 Erik Embrich, Kiekko-Vantaa

Taitava keskushyökkääjä iski kaksi maalia Peliittojen verkkoon. Juonikas pelintekijä pelaa tunnollisesti kahteen suuntaan. Hyvä ylivoimapelaaja.

#17 Janne Katosalmi, IPK

Pienikokoinen laitahyökkääjä on yksi joukkueensa tärkeimpiä palasia. Hyvä maalintekijä, mutta myös todella kova laukausten blokkaaja.

Mestis