Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa pisteiden perässä Lempäälään

14.11.2017

Marraskuun maajoukkuetauko on ohi ja sarjakakkonen Kiekko-Vantaa palaa tositoimiin keskiviikkona, kun lohipaidat matkustavat kärkikamppailuun LeKin vieraaksi.

Kiekko-Vantaa on sarjassa toisena ja Pasi Arvosen luotsaama ryhmä on kerännyt 15 ottelusta 33 pistettä. Vähiten maaleja päästäneillä lohipaidoilla on matkaa piikkipaikalle vain pisteen verran.

Luisteluvoimainen, taitava ja yritteliäs Kiekko-Vantaa on sarjan paras vierasjoukkue voitettuaan kahdeksasta kamppailusta seitsemän. Maajoukkuetauolla joukkue treenasi kovaa ja lataili akkuja sopivassa suhteessa.

– Onnistunut viikko takana ja jalka näyttää raikkaalta. Lähdemme määräämään tahtia ja hakemaan täytyy pistepottia. Luisteluvoimassa oli pääpaino maajoukkuetauolla  ja jalkoja rääkättiin kunnolla. Hyvä asia on myös se, että sairaslista on tyhjentymässä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo.

Lohipaitojen neljän ottelun mittainen voittoputki ja ennätyksellinen seitsemän perättäisen vierasottelun voittokulku katkesi juuri ennen taukoa viime kevään finalistien kohtaamisessa, kun hallitseva mestari SaPKo kaatoi loppuhetkillä Vantaan kiekkoylpeyden maalein 4–3. Kiekko-Vantaan maaleista vastasivat Janne Kivilahti ja kahdesti osunut puolustaja Juha Tarkkanen

Iloista hyökkäyspeliä ja tiivistä puolustuspeliä esittännen Kiekko-Vantaan alkukausi on ollut yksi seurahistorian parhaista.

Lohipaitojen kultakypärää kantaa taiturimainen laitahyökkääjä Juuso Perttilä, joka johtaa Mestiksen pistepörssiä. ”Tohtori” on nakuttanut 15 ottelussa hurjat tehot 9+11=20.

Yllätyksellisen alkukauden pelannut Lempäälän Kisa on sarjassa kolmantena. Saukkopaidat ovat saalistaneet 15 ottelusta 26 pistettä.  

Kolmen liigajoukkueen kanssa yhteistyötä tekevän LeKin otteet ovat ailahdelleet, mutta se on osoittanut pystyvänsä voittamaan kenet tahansa tässä sarjassa. Viidestä edellisestä kamppailusta saukkopaidoilla on kaksi voittoa, jotka ovat tulleet Kiekko-Vantaata ja TUTO:a vastaan.

Ennen marraskuun maajoukkuetaukoa LeKi kärsi kotikaukalossa 6–2-tappion Hermestä vastaan. Myös saukkopaidat ovat pelanneet tuloksellisesti paremmin vieraskaukalossa, sillä kahdeksasta vieraspelistä on kertynyt kuusi voittoa. Kotiluolassa Miikka Kuuselan luotsaama ryhmä on juhlinut voittoa kolmesti, mutta vain kerran varsinaisen peliajan jälkeen.

LeKin kultakypärää kantaa Ilveksen mukanakin kuluneen kauden aikana vieraillut konkarisentteri Antti Kangasniemi, joka on iskenyt 10 ottelussa tehot 3+11=14.

Kiekko-Vantaa ja LeKi ovat kohdanneet runkosarjassa jo kahdesti. Lohipaidat voittivat Lempäälässä 11. lokakuuta 5–1-lukemin. Saukkopaidat hakivat revanssin Vantaalta kaksi viikkoa myöhemmin 4–3-tuloksella.

LeKi–Kiekko-Vantaa keskiviikkona Lempäälän jäähallissa klo 18.30.

Loukkaantuneet:

Nico Nurmikanta

Pekka Niemimaa

Atte Mäkinen

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 9+11=20

2) Janne Kivilahti 8+6=14

3) Joona Harjama 2+9=11

LeKin sisäinen pistepörssi:

1) Antti Kangasniemi 3+11=14

2) Jere-Matias Alanen 8+5=13

3) Otto Mäkinen 4+6=10

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan taikuri Janne Kivilahti lähtee iltaan seitsemän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

2) Lohipaitojen kapteeni Joona Harjama on kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

3) Alkuperäinen Mestis-seura Kiekko-Vantaa ja keväällä 2007 toiseksi korkeimmalle sarjatasolle noussut LeKi ovat kohdanneet historian aikana 49 kertaa. Voitot ovat Kiekko-Vantaan hyväksi 25–24.

Seuraa heitä:

#21 Juha Tarkkanen, K-Vantaa

Loistavan alkukauden pelannut kiekollinen puolustaja harjoitteli maajoukkuetauolla Jokereiden mukana. Jäähonka-kasvatti on tällä hetkellä pakkien pistepörssissä kolmantena. Taitava kiekollinen puolustaja avaa peliä hyvin ja tukee hyökkäyksiä aktiivisesti. Jalka liikkuu hyvin. Hyvä ylivoimapelaaja.

#38 Jimi Jalonen, LeKi

Jokeri-valmentaja Jukka Jalosen poika pelaa isoja minuutteja saukkopaitojen alakerrassa. Monipuolinen puolustaja, jolla kiekkokin pysyy lavassa. Pakkien pistepörssissä viidentenä. Laukoo oikea käsi alhaalla. Tavoitteet kirkkaimmissa valoissa. 

Mestis