Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa pisteiden perässä Iisalmeen

25.02.2017

Kotiedusta pudotuspeleihin taistelevan Kiekko-Vantaan runkosarjan viimeinen vieraskiertue huipentuu lauantaina Iisalmessa.

– Kova peli on tulossa ja isoista pisteistä pelataan taas. IPK on pelannut tauon jälkeen vahvasti. He ovat saaneet muutaman hankinnan ja valmentajavaihto on alkanut näkymään. Haastetta riittää siis kerrakseen, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Pudotuspelipaikkansa perjantaina Joensuussa varmistanut Kiekko-Vantaa lähtee runkosarjan toiseksi viimeiseen vierasotteluun neljänneltä sijalta. Sarjan kolmanneksi paras kotijoukkue on kerännyt 45 ottelusta 74 pistettä. Lohipaidat ovat voittaneet maajoukkuetauon jälkeen neljästä ottelustaan kolme. 

Lohipaidat kaatoivat perjantaina Jokipojat vieraskaukalossa tasapainoisen esityksen jälkeen maalein 2–5. Vantaalaisten sankarina toimi upean voittomaalin upottanut Teemu Mielonen

Kiekko-Vantaa on pelannut läpi kauden varsin vahvasti: aktiivisuus on paistanut peliesityksistä, puolustuspeli on toiminut mainiosti ja hyökkäyspeli on ollut parhaimmillaan raikkaan tehokasta. 

Lohipaitojen tehoketjuna on häärännyt koko kauden ajan LNR-kentällinen, jossa hyökkäävät, kultakypärä Toni Leinonen, teräsmies Pekka Niemimaa ja maalipyssy Julius Rantaeskola. Ratkaisupotentiaalia ja tulivoimaa vantaalaisilta löytyy kuitenkin varsin laajalta rintamalta.

Alkuperäinen Mestis-seura Kiekko-Vantaa ja tulokasjoukkue Iisalmen Peli-Karhut ovat kohdanneet tällä kaudella runkosarjassa kolme kertaa. Lohipaidat ovat voittaneet kaikki keskinäiset ottelut maalierolla 16–5.

Edellisen kerran joukkueet taistelivat pisteistä tammikuun lopulla ja tuolloin vantaalaiset hakivat IPK:n vieraana 5–1-voiton, Frank Gymerin (2+1),  Joona Harjaman (1+2) ja Joonas Hyttisen (1+3) johdolla.

– Se oli vaikea vieraspeli, koska istuttiin jäähyllä paljon. Paljon hyvääkin pelissämme oli silloin, mutta parannettavaakin jäi, Mälkiä muistelee.

Sarjapaikan säilyttämisestä tappeleva IPK on Mestiksen sarjajumbo. Tällä hetkellä Peli-Karhut ovat kuitenkin vahvassa vireessä, sillä se on voittanut maajoukkuetauon jälkeen neljästä ottelustaan kolme. Joukkueella on matkaa suoraan sarjapaikan säilyttämiseen oikeuttavaan sijaan kahdeksan pistettä. 

Kesken kauden päävalmentajaksi saapunut Janne Sinkkonen on kääntänyt iisalmelaisten kurssin. Perjantaina Mestis-tulokas kukisti vieraskaukalossa KeuPa HT:n maalein 1–5. 

IPK:n johtohahmona on häärännyt viime otteluissa KHL-kokemustakin omaava latvialaishyökkääjä Ainars Podzhins, joka on nakuttanut kolmessa pelaamassaan ottelussa tehot 5+2. Tulivoimaa hyökkäykseen tuovat myös: 14 osumaa latonut Janne Katosalmi, Suomen mestari Aatu Hämäläinen, konkarihyökkääjä Juha Virtanen, tshekkitaituri Adam Zboril ja ykköspuolustaja Janne Pälve. Avainasemassa on myös maalivahtiduo Tuomas TolonenAntti Leskinen.

Joukkueiden kauden viimeinen kohtaaminen käynnistyy Iisalmen jäähallissa lauantaina klo 17. 

Loukkaantuneet:

Valtteri Lemmetty (ylävartalovamma, kausi ohi)

Miro Mäkinen (ylävartalovamma, kausi ohi)

Nico Nurmikanta (ylävartalovamma, sivussa toistaiseksi)

Julius Rantaeskola (sivussa toistaiseksi)

K-Vantaan pistepörssi:

1) Toni Leinonen 14+29=43

2) Julius Rantaeskola 25+13=38

3) Pekka Niemimaa 12+20=32

4) Teemu Mielonen 6+20=26

5) Atte Mäkinen 10+12=22

IPK:n pistepörssi

1) Aatu Hämäläinen 9+26=35

2) Juha Virtanen 9+17=26

3) Niko Putkonen 9+10=19

4) Janne Pälve 4+15=19

5) Aleksi Hämäläinen 6+12=18

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan kultakypärä Toni Leinonen on kahdeksan ottelun mittaisessa pisteputkessa. Kahdeksaan edelliseen otteluun kapteeni on nakuttanut tehot 5+8. Taitava vauhtikone Leinonen on Mestiksen pistepörssissä kuudentena.

2) Kiekko-Vantaan Julius Rantaeskola on seitsemän ottelun mittaisessa pisteputkessa ja Mestiksen maalipörssin kakkonen. Jokereiden mukana oleva Frank Gymer viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa ja puolustaja Lasse Uusivirran pisteputki on neljän ottelun mittainen.

3) Kiekko-Vantaa on voittanut kaikki kolme kohtaamista IPK:ta vastaan Mestis-historiassa. Pisteet keskinäisistä otteluista lohipaidoille 9–0 ja maalit 16–5.

4) IPK on voittanut neljästä edellisestä kotiottelustaan kolme. Sen edellinen kotitappio tuli nimenomaan Kiekko-Vantaata vastaan 27. tammikuuta.

5) Kiekko-Vantaa on tehnyt sarjassa viidenneksi eniten ylivomaosumia (36). IPK on tehnyt vähiten ylivoimamaaleja (28). Lohipaidat ovat päästäneet viidenneksi eniten osumia pelatessaan alivoimalla – IPK puolestaan ylivoimaisesti eniten. 

6) Kiekko-Vantaa on tehnyt sarjassa eniten alivoimamaaleja (8). 

Seuraa heitä:

#58 Emil Leppänen, Kiekko-Vantaa

Nuori puolustaja on pelannut hyvää kautta. Luistelu on sulavaa ja pelaa rohkeasti omilla vahvuuksillaan. Lupaava kiekollinen puolustaja tukee hyökkäyksiä mielellään. Nakutti perjantaina kauden neljännen osumansa. 

#10 Janne Pälve, IPK

IPK:n ykköspuolustaja pelaa isoja minuutteja illasta toiseen. Teki maalin perjantaina Keuruulla. Hyvä kiekollinen puolustaja tähän sarjaan. Ylivoimalla viivassa vaarallinen. Voittanut nuorten SM-liigassa pakkien pistepörssin ja valittu myös sarjan parhaaksi puolustajaksi aikoinaan.

Mestis