Kiekko-Vantaa murskasi LeKin vieraskaukalossa

11.10.2017

Kiekko-Vantaa haki kolmannen perättäisen voittonsa, kun se kaatoi keskiviikkoillan viihdyttävässä ja vauhdikkaassa kiekkonäytelmässä vieraskaukalossa Lempäälän Kisan maalein 1–5 (0–2, 0–2, 1–1).

Kiekko-Vantaa haki jälleen vieraskaukalosta täyden pistepotin upean peliesityksen jälkeen. Lohipaidat jyräsivät ylivoimamaaleilla komeaan voittoon ja katkaisivat samalla LeKin pitkän pisteputken. Vantaalaiset nousivat sarjassa toiseksi.

– Olimme valmiita alusta saakka tähän peliin. Pelasimme hyvää erikoistilannepeliä ja pääsimme nopeasti paineen alta pois. Pelinopeus oli hyvällä tasolla ja puolustusaktiivisuus myös. Olen tyytyväinen ilmeeseen, jolla pelasimme tänään, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoi taiston tauottua.

Kiekko-Vantaa iski avauserässä molemmista ylivoimamahdollisuuksistaan laatan pussiin. Ensin laituriksi siirtynyt älykäs kahden suunnan hyökkääjä Miro Mäkinen viimeisteli 1–0-osuman ottelun alussa ja erän lopussa 100. Mestiksen runkosarjaottelunsa pelannut Viljami Wacklin puttasi pikkumustan takatolpalta näyttävän syöttökuvion päätteeksi reppuun.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa määräsi täysin ottelun tahdin ja hallitsi kamppailua mielin määrin. Liukasliikkeinen laituri Jussi Pelto-Arvo iski vantaalaisten 3–0-osuman ja pelintekijä Erik Embrich sivalsi takaylänurkkaan pointilta uran ensimmäisen Mestis-maalinsa.

Päätöserässä maalitykki Julius Rantaeskola vei lohipaidat jo 5–0-johtoon alivoimalla. LeKi sai lopussa vielä laihaa lohtua, kun Ismo Nikkinen viimeisteli ylivoimahyökkäyksen päätteeksi isäntien ainokaisen.

Kiekko-Vantaan maalissa Jani Kautto torjui 20 kertaa. LeKin tolppien välissä kesän NHL-varaus Ukko-Pekka Luukkonen joutui todelliseen kiekkosateeseen, sillä koppeja kertyi peräti 42.

Lohipaidat jatkavat kauttaan lauantaina Trio Areenalla kotiottelulla. Vastaan asettuu tuolloin Jokipojat.

Keskushyökkääjä Erik Embrich iski tehot 1+1 keskiviikkona LeKiä vastaan. Kuva: Toni Jaconelli

LeKi–Kiekko-Vantaa 1–5 (0–2, 0–2, 0–1)

3.10 0–1 Miro Mäkinen (Juha Tarkkanen, Julius Rantaeskola) YV

19.21 0–2 Viljami Wacklin (Janne Kivilahti, Juuso Perttilä) YV

32.18 0–3 Jussi Pelto-Arvo (Erik Embrich, Nico Nurmikanta)

35.23 0–4 Erik Embrich (Juuso Perttilä, Joonas Hyttinen)

46.14 0–5 Julius Rantaeskola AV

50.57 1–5 Ismo Nikkinen (Niko Lahtinen, Riku Väkiparta)