Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa mittaa Hokin nykykunnon

04.02.2017

Sarjanelonen Kiekko-Vantaa kohtaa lauantai-illan huumassa Kajaanin Hokin. Mestis-klassikko ei tule varmasti jättämään tälläkään kertaa ketään kylmäksi. 

Kiekko-Vantaan neljän ottelun mittainen voittoputki katkesi perjantaina, kun lohipaidat jäivät ensimmäistä kertaa Mestis-historiassa ilman pisteitä Rovaniemellä. Karsintapeikkoa vastaan taisteleva RoKi nappasi tiukan väännön jälkeen 3–1-voiton. Vantaalaisten ainoan osuman iski maalitykki Julius Rantaeskola.

Alkuperäinen Mestis-seura Kiekko-Vantaa ja perinteikäs Hokki ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa: lohipaidat ovat voittaneet niistä kaksi ja kajaanilaiset ovat poistuneet jäältä voittajana kerran. Kaikki kolme keskinäistä ottelua on päättynyt yhden maalin erolla suuntaan tai toiseen. Tasaista kiekkoiltaa on syytä odottaa nytkin.

– Hokki on petrannut tuloksellisestikin viime aikoina. Heillä on todella työteliäs joukkue: he puolustavat viisikkona tiiviisti ja hyökkäävät rohkeasti viidellä miehellä. Taistelupeli parhaimmasta päästä tulee, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä ennakoi.

Sarjan parhaimpiin kotijoukkueisiin kuuluva Kiekko-Vantaa taistelee kotiedusta pudotuspeleihin. Mestis on tällä hetkellä äärimmäisen tasainen sarja, sillä sijat 3–9 ovat vain kymmenen pisteen sisällä toisistaan ja jokaisella joukkueella riittää panosta runkosarjan loppurypistykseen. 

Karsintaviivan alapuolella sijalla 11 majaileva Hokki koki perjantain kierroksella 5–1-tappion KeuPa HT:n vieraana. Kajaanilaiset ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan kolme. Mestarisuosikkien joukkoon ennen kautta povatulla Hokilla on matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan oikeuttavaan kahdeksanteen sijaan nyt neljä pistettä.

Kiekko-Vantaan ja Hokin kauden viimeinen kohtaaminen runkosarjassa käynnistyy Kajaanin jäähallissa lauantaina klo 17.

K-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Toni Leinonen 10+24=34 (Mestiksen pistepörssin yhdeksäs)

2) Julius Rantaeskola 20+12=32 (Mestiksen maalipörssin nelonen)

3) Pekka Niemimaa 12+17=29

4) Teemu Mielonen 5+19=24

5) Atte Mäkinen 10+11=21

Hokin sisäinen pistepörssi:

1) Risto Mattila 7+18=25 (Mestiksen pakkien pistepörssin nelonen)

2) Markus Korkiakoski 5+16=21

3) Niklas Näppi 8+11=19

4) Joni Piipponen 11+6=17

5) Christoffer Seppelin 10+7=17

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan LNR-ketju (Leinonen-Niemimaa-Rantaeskola) on nakuttanut yhteensä 95 tehopistettä tällä kaudella.

2) Kiekko-Vantaan Julius Rantaeskola lähtee iltaan kolmen ottelun maali -ja pisteputkessa. Kolmeen edelliseen otteluun Vantaan kultaranne on nakuttanut tehot 4+0.

3) Lohipaitojen kultakypärä Toni Leinonen on kolmen ottelun pisteputkessa. Kolmeen edelliseen kamppailuun kippari on iskenyt tehot 1+3.

4) Kiekko-Vantaa on sarjan neljänneksi tehokkain ylivoimajoukkue (33 yv-osumaa). Hokki on sarjan kahdeksanneksi tehokkain ylivoimajoukkue (28 yv-osumaa).

5) Kiekko-Vantaa on tehnyt eniten maaleja alivoimalla koko sarjassa (8 kappaletta).

Seuraa heitä:

#13 Pekka Niemimaa, Kiekko-Vantaa

Kolmella edellisellä kaudella ja kuluneella kaudella kaikki mahdolliset runkosarja -ja pudotuspeliottelut Mestiksessä pelannut teräsmies Pekka Niemimaa ratkaisi marraskuussa Kiekko-Vantaalle kahden vuoden tauon jälkeen makoisan voiton Kajaanista tyylikkäällä osumalla. Rytmittää ykkösketjun peliä tyylikkäästi. Voittaa kaksinkamppailuita, iskee tärkeitä maaleja ja on monikäyttöinen taistelija. Erinomainen maalinedustapelaaja. 

#2 Risto Mattila, Hokki

Hokin ykköspakki on pelannut hyvää kautta, vaikka joukkueen kausi onkin ollut vaikea. Taitava kiekollinen puolustaja avaa peliä hyvin ja liikkuu sulavasti. Erinomainen ylivoimapuolustaja. Mestiksen pakkien pistepörssin nelonen.

 

Mestis