Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa kohtaa jälleen LeKin

07.12.2017

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina kotiottelulla LeKiä vastaan. 

Lohipaitojen viiden kotiottelun putki huipentuu perjantaina Trio Areenalla mielenkiintoisella kärkipään kamppailulla, kun Kiekko-Vantaa ja LeKi ottavat yhteen jo viidettä kertaa tällä kaudella. 

Kiekko-Vantaa on sarjassa neljäntenä kerättyään 22 ottelusta yhteensä 41 pistettä. Matkaa kaksi ottelua enemmän pelanneeseen sarjakärki KeuPaan on nyt kuusi pistettä.

Taitava, yritteliäs ja luisteluvoimainen Kiekko-Vantaa janoaa paluuta voittojen tielle. Sarjanelonen on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan ja viidestä viimeisestä kamppailusta on kertynyt kolme voittoa.

– Kaksi edellistä ottelua ollaan nyt hävitty täällä kotona. Kamppailupelaamisesta kaikki lähtee. Tarvittavan määrän maalipaikkoja pystymme luomaan, mutta meidän päähän maalin hinta on liian halpa juuri nyt, Kiekko-Vantaan valmentaja Tony Virta kertoo. 

Itsenäisyyspäivän aattona kotikaukalossa Kiekko-Vantaa kärsi laadukkaassa ja kiihkeässä  kiekkonäytelmässä niukan 4–3-tappion Mestis-klassikossa TUTO:a vastaan. Lohipaitojen maaleista vastasivat Jussi Pelto-Arvo, Janne Kivilahti ja Julius Rantaeskola.

Vieraskaukalossa loistavasti esiintynyt vantaalaisryhmä ei ole kotiyleisön edessä vielä päässyt kuin ajoittain huippuiskuun. Resepti voittavaan pelisapluunaan on olemassa ja sen nälkäinen lohiparvi on myös kuluneen kauden aikana jo osoittanut. 

– Pelisysteemissä ei niinkään ole vikaa, mutta ne voittavat asiat pelissä täytyy vain tehdä huolellisesti ja tunteella. Voittoa haetaan hinnalla millä hyvänsä, Virta sanoo.

Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa mahtavaa kautta pelaava Juuso Perttilä. Mestiksen pistepörssin kakkonen on tehtaillut 22 ottelussa 10 maalia ja tarjoillut 16 syöttöä.

LeKi on sarjassa toisena saalistettuaan 23 ottelusta yhteensä 43 pistettä. Toiseksi eniten maaleja mättäneet saukkopaidat ovat Mestiksen paras vierasjoukkue jäätyään vain kahdesti ilman pisteitä reissupeleissään.

Kolmen eri liigaseuran kanssa yhteistyötä tekevä LeKi saapuu Vantaalle kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa. Viidestä edellisestä ottelusta saukkopaidat ovat kairanneet kolme voittoa. 

Liigalainoista riippuvainen LeKi on pelannut seurahistorian parhaan alkukauden ja on kuntopuntarin yksi kuumimmista joukkueista. 

Saukkopaitojen kultakypärää kantaa Mestiksen pistepörssin kymmenenneltä sijalta löytyvä keskushyökkääjä Antti Kangasniemi, joka on iskenyt 18 ottelussa tehot 7+15.

Kiekko-Vantaa ja LeKi ovat kohdanneet siis jo neljä kertaa tällä kaudella. Molemmat ovat voittaneet otteluista kaksi. Reilu viikko sitten Trio Areenalla lohipaidat kukistivat lempääläläiset 3–2-jatkoajalla kahdesti osuneen Joonas Hyttisen johdolla.

Mestiksen huippukamppailu Kiekko-Vantaa–LeKi perjantaina Trio Areenalla klo 18.30. 

Loukkaantuneet:

Nico Nurmikanta

Pekka Niemimaa

Joonas Hyttinen

Atte Mäkinen

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 10+16=26

2) Janne Kivilahti 13+10=23

3) Joona Harjama 3+13=16

LeKin sisäinen pistepörssi:

1) Antti Kangasniemi 7+15=22

2) Anton Levtchi 8+10=18

3) Jere-Matias Alanen 9+8=17

Tiesitkö?

1) Marraskuun Mestis-pelaajaksi valittu Kiekko-Vantaan taiturimainen laitahyökkääjä Janne Kivilahti lähtee iltaan kuuden ottelun mittaisessa pisteputkessa. Kivilahti löytyy sarjan pistepörssistä sijalta seitsemän.

2) Alkuperäinen Mestis-seura Kiekko-Vantaa ja keväällä 2007 toiseksi korkeimmalle sarjatasolle noussut LeKi ovat kohdanneet historian aikana 51 kertaa. Voitot ovat lohipaidoille 26–25. 

3) Kiekko-Vantaa on tehnyt sarjassa eniten alivoimamaaleja. Lohipaidat ovat kurittaneet vastustajia yhteensä viisi kertaa pelatessaan vajaalla.

Seuraa heitä:

#29 Joona Harjama, Kiekko-Vantaa

Juonikas ja taitava keskushyökkääjä pelaa loistavaa kautta. Maestro rytmittää ketjunsa peliä hienosti ja tekee kahteen suuntaan illasta toiseen hurjan määrän töitä. Muodostanut toimivan ja tehokkaan hyökkäysketjun taikuri Janne Kivilahden ja tohtori Juuso Perttilän kanssa.

#14 Tomi Peltonen, LeKi

Kokenut keskushyökkääjä on laadukas pelaaja tähän sarjaan. Iski kaksi maalia tiistaina Jokipoikia vastaan. Monipuolinen hyökkääjä pelaa vahvasti molempiin suuntiin. Hyvä erikoistilannepelaaja. Mestis-mestari 2014 KooKoosta ja pudotuspelien MVP.  

 

Mestis