Kiekko-Vantaa kaivoi maukkaan vierasvoiton

13.12.2017

Kiekko-Vantaa kukisti hyvän peliesityksen jälkeen Peliitat vieraskaukalossa maalein 2–5 (1–2, 0–3, 1–0). Lohipaidat nousivat hienolla voitolla sarjassa toiseksi.

Hurjaa jälkeä tällä kaudella vieraskaukalossa tehnyt Kiekko-Vantaa tuli ryminällä Heinolan isoon vieraslaatikkoon. Lohipaidat ottivat hallinnan ja iskivät kaksi nopeaa ja näyttävää osumaa: työteliäs laitahyökkääjä Antti Kauppinen tinttasi 1–0-johtomaalin Joakim Kukkosen erinomaisesta tarjoilusta. Kahden maalin iltapuhdetta viettänyt taitosentteri Erik Embrich kisutteli ylivoimalla lohipaitojen toisen osuman takatolpalta taikuri Janne Kivilahden näyttävästä esityöstä.

Peliitat pääsi paremmin peliin mukaan shokkialun jälkeen ja kavensi laitahyökkääjä Eetu Elon osumalla hienon syöttökuvion päätteeksi.

Toinen erä oli täysin lohipaitojen hallintaa ja Kiekko-Vantaa iski kolmesti. Loistavalla pelipäällä ollut Embrich naulasi voittomaaliksi jääneen 3–1-osuman hienoa kautta pelaavan puolustaja Juha Tarkkasen mainiosta tarjoilusta.

Tulikuuma kultakypärä Juuso Perttilä punnersi laidasta keskustaan ja peippaili taidokkaalla yksilösuorituksella lohipaitojen neljännen kihauksen entistä seuraansa vastaan.

Kiekko-Vantaa herkutteli tilanteeksi toisen erän lopussa jo 5–1, kun kahden tehopisteen iltaa viettänyt Joakim Kukkonen tinttasi tarkalla kudilla limpun verkkoon.

Kolmas erä oli lohipaidoilta huonoin, mutta ei viidennen perättäisen tappionsa kärsinyt sarjajumbo Peliitatkaan enää sen suurempaan kiriin yltynyt. Peliitta-laituri Samuel Salonen latasi hurjalla lämärillä loppulukemat 5–2 kuusi minuuttia ennen loppua.

Vantaalaisten tolppien välissä Jani Kautto pelasi vakuuttavan ottelun ja pysäytti 23 kiekkoa.

Kiekko-Vantaa nousi voitolla sarjassa toiseksi. Lohipaidat matkustavat viikonlopuksi vieraskiertueelle Iisalmen Peli-Karhujen ja Joensuun Jokipoikien vieraaksi.

Peliitat–Kiekko-Vantaa 2–5 (1–2, 0–3, 1–0)

01.41 0–1 Antti Kauppinen (Joakim Kukkonen)

02.49 0–2 Erik Embrich (Janne Kivilahti, Juuso Perttilä) YV

07.36 1–2 Eetu Elo (Ilari Metsola, Severi Lahtinen)

24.19 1–3 Erik Embrich (Juha Tarkkanen)

32.04 1–4 Juuso Perttilä

39.03 1–5 Joakim Kukkonen

53.53 2–5 Samuel Salonen (Valtteri Lipiäinen, Henri Ruotsalainen)

Niclas Westerholm, Peliitat 9+6+0=15 (vaihto 40.00 1–5)