Kiekko-Vantaa kaatui tehottomuuteen – finaalisarja jatkuu perjantaina

12.04.2017

Kiekko-Vantaa koki finaalisarjan avausottelussa tappion vieraskaukalossa. Runkosarjan voittaja SaPKo kaatoi lohipaidat jännittävien vaiheiden jälkeen maalein 4–1 (0–0, 2–1, 2–0).

SaPKo otti Talvisalon keskiviikkoillassa ensimmäisen kiinnityksen Mestis-mestaruuteen. Loistavan toisen erän pelannut Kiekko-Vantaa ei onnistunut käyttämään tilaisuuksiaan riittävän tehokkaasti.

– Ensimmäinen erä oli vaikea. Toisessa erässä meillä oli etsikkoajat ja siinä ei onnistuttu iskemään kuin yksi osuma. SaPKo kävi tekemässä kaksi halpaa maalia kuitenkin siinä. Meillä oli toisessa erässä paikat iskeä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi taiston tauottua.

Avauserä oli varsin tasainen. SaPKo hallitsi ottelun alkuhetkiä, mutta erän edetessä lohipaidat pääsivät koko ajan paremmin peliin mukaan. Molemmilla joukkueilla oli omat maalipaikkansa: Kiekko-Vantaan kippari Toni Leinonen taikoi teräsmies Pekka Niemimaalle huippupaikan, mutta pässipaitojen Juhana Aho sai varusteensa tielle. Toisessa päässä Mestiksen maalikuningas Jonatan Tanus pääsi näppärien harhautusten jälkeen nokikkain Jani Kauton kanssa.

Toinen erä oli täysin Kiekko-Vantaan hallintaa. Lohipaidat pääsivät pelaamaan erän aikana runsaasti ylivoimaa. Pakkopeli pyörikin ajoittain mallikkaasti, mutta viimeistely oli tervanjuontia.

Vantaan taikuri Frank Gymer oli jälleen pirteällä pelipäällä ja loihti muutaman maalipaikan vieraille. SaPKon kultakypärä Teemu Lepaus esitteli myös syöttötaitoaan useasti ja oli luomassa vieraiden parhaita tontteja toisessa erässä.

SaPKo avasi finaalisarjassa maalihanat ottelun puolivälissä. Hurjasta maalinedustaruuhkasta pässipaitojen laitahyökkääjä Ville Paalanen survoi kiekon sisään.

Kiekko-Vantaa onnistui kuitenkin tasoittamaan kamppailun kuusi minuuttia myöhemmin, kun luottosentteri Pekka Niemimaa iski kevään toisen pudotuspelimaalinsa b-pisteiden viiksien välistä kääntölaukauksella. Syöttöpisteet osumaan merkkauttivat kiekon maalille toimittaneet Nico Nurmikanta ja Frank Gymer.

Pässipaidat kuittasivat kuitenkin nopeasti, sillä vain minuutti ja 28 sekuntia myöhemmin taskuraketti Niklas Salo laukoi melkoisella kaaliperhosella tasaisen kiekkonäytelmän voittomaalin. Tämän jälkeen muun muassa maalipyssy Julius Rantaeskolalla ja juonikkaalla Joel Lehtisellä oli tontit iskeä tasoitusmaali.

Kolmas erä oli myös varsin tasainen. SaPKo pelasi fiksusti johtoasemassa ja käytti vieraiden puolustuksen hetkelliset nukahdukset kylmänviileästi hyödykseen.

Kiekko-Vantaa ei onnistunut omia paikkojaan käyttämään. Parhaaseen paikkaan pääsi Joonas Hyttisen hienosta syötöstä puolustaja Iiro Sulin. Puolustajan laukauksen tielle ehti kuitenkin 31 kertaa torjunut Juhana Aho.

Pässipaidat siirtyivät 3–1-johtoon komealla tic-tac-toe-maalilla. Jonatan Tanus tarjoili kiekon keskustaan liukuneelle puolustaja Matias Pullille, joka malttoi vielä jakaa rystyllä takatolpalle, josta SaPKo-kapteeni Juuso Forsström puttasi limpun puolityhjään rysään.

Vain 12 sekuntia edellisestä ja kotijoukkue iski jälleen. Kasper Piitulainen voitti hyökkäyspään aloituksen, jonka jälkeen SaPKon tehopuolustaja Casimir Jürgens nousi maalille ja ujutti pikkumustan sisään.

– Palauttelut käyntiin ja katseet kohti perjantaita. Sarja on nyt saatu avattua, Mälkiä sanoi.

Kuuma finaalisarja jatkuu perjantaina Trio Areenalla. Ennakkoliput matsiin löydät klikkaamalla TÄSTÄ.

SaPKo–Kiekko-Vantaa 4–1 (0–0, 2–1, 2–0)

29.23 1–0 Ville Paalanen (Kasper Piitulainen, Kalle Saramäki)

35.20 1–1 Pekka Niemimaa (Nico Nurmikanta, Frank Gymer)

36.28 2–1 Niklas Salo (Toni Henttonen)

47.58 3–1 Juuso Forsström (Matias Pulli, Jonatan Tanus)

48.10 4–1 Casimir Jürgens (Kasper Piitulainen)