Kiekko-Vantaa kaatoi hallitsevan mestarin

04.10.2017

Kiekko-Vantaa nappasi arvokkaat kolme pistettä puolustavan Mestis-mestarin Savonlinnan Pallokerhon vieraana maalein 1–3 (0–1, 0–2, 1–0). Lohipaitojen maaleista vastasivat Joonas Hyttinen (1+1) ja Juuso Perttilä (2+1).

Keskiviikon Mestis-kierroksen herkkupala nähtiin Savonlinnassa, jossa viime kauden finalistit SaPKo ja Kiekko-Vantaa iskivät yhteen. Lohipaidat pelasivat äärimmäisen vahvan vieraskamppailun ja hakivat tärkeät kolme pistettä hallitsevan mestarin kotiareenalta. Toimiva erikoistilannepelaaminen ja maalivahtipeli olivat vantaalaisten voiton avaimet.

Vantaalaisille voitto varsinaisella peliajalla Savonlinnassa oli ensimmäinen kuuteen vuoteen, joten siinäkin mielessä täysi pistepotti maistuu entistäkin paremmalta.

– Saatiin tänään hyvä startti otteluun. Olimme tehokkaita maalipaikoissa ja puolustimme hyvin. Kolmanteen erään olin tyytyväinen. Johtoasemassa pelaaminen on ollut ongelmamme, mutta nyt olimme riittävän tylyjä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoi.

Kiekko-Vantaa aloitti väkevästi ja siirtyikin heti ensimmäisellä ylivoimallaan 1–0-johtoon, kun Joonas Hyttinen tinttasi neliön keskeltä Juuso Perttilän ja Janne Kivilahden tarjoiluista kauden toisen maalinsa.

Toisessa erässä lohipaidat iskivät kahdesti ja asialla oli huimassa iskussa oleva Juuso "Tohtori" Perttilä. Ensin hyökkääjätaituri nasautti ylivoimalla pointilta tarkalla rannekudillaan pikkumustan takanurkkaan. Illan toisen häkkinsä Perttilä taituroi kaksi vastaan yksi -hyökkäyksestä.

Kolmannessa erässä lohipaidat pelasivat kypsästi johtoasemassa. Vantaalaiset eivät passivoituneet, vaan pyrkivät pelaamaan kiekolla ja puolustivat tiiviisti. SaPKo rikkoi kotikaukalossa kuitenkin kuparisen, kun sentteri Mikko Lahtela kavensi ylivoimalla.

Lohipaitojen maalilla ensimmäisessä Mestis-ottelussa torjunut Juho Ratilainen oli vakuuttava ja nappasi 30 torjuntaa.

Kolmesta ottelustaan kaksi voittanut Kiekko-Vantaa pelaa seuraavan kerran lauantaina kotikaukalossa Iisalmen Peli-Karhuja vastaan.

SaPKo–Kiekko-Vantaa 1–3 (0–1, 0–2, 1–0)

03.06 0–1 Joonas Hyttinen (Juuso Perttilä, Janne Kivilahti) YV

24.33 0–2 Juuso Perttilä (Nico Nurmikanta, Joonas Hyttinen) YV

34.53 0–3 Juuso Perttilä (Jussi Pelto-Arvo)

46.44 1–3 Mikko Lahtela (Niklas Salo, Matias Lainio) YV