Kiekko-Vantaa jyräsi voittoon päätöserän maaleilla

19.08.2017

Päävalmentaja Pasi Arvonen haastattelussa pelin jälkeen:

Kiekko-Vantaa nappasi harjoituskauden toisen voittonsa, kun se kaatoi lauantaina Trio Areenalla Aasian liigan eteläkorealaisjoukkue High1:n vauhdikkaassa kiekkonäytelmässä maalein 4–1.

Kiekko-Vantaa otti revanssin High1:sta ja pelasi nousujohteisen ottelun rankan viikon päätteeksi. Päätöserässä läpi ottelun hallinneet lohipaidat löysivät myös tehonsa ja porskuttivat näin selvään voittoon.

Kovakuntoinen taituri Juuso Perttilä vei Kiekko-Vantaan kotikaukalossa 1–0-johtoon  avauserässä upean ylivoimakuvion päätteeksi maalin edestä. Erinomaisen esityön osumaan tarjoili tehokasta harjoituskautta pelaava keskushyökkääjä Viljami Wacklin.

High1 roikkui ottelussa pitkään mukana ja jälleen kerran tolppien välissä NHL-taustainen Jason Bacashihua venyi upeisiin torjuntoihin pitäen joukkuettaan pystyssä. Korealaisjoukkue tasoitti ottelun avauserässä kaksi minuuttia myöhemmin ylivoimalla, kun vikkelä laitahyökkääjä Tae-an Kwon löi irtokaran sisään.

Toisessa erässä lohipaidoilla oli laadukkaita maalipaikkoja todella paljon, mutta viimeistely oli tervanjuontia. Toisaalta vantaalaiset pitivät vastustajan täysin pois maalipaikoilta.

Loistavan ottelun pelannut ja avaserässä tolppaan kilauttanut taitosentteri Alex Levänen järjesti ketjukavereilleen useita maalipaikkoja ja pääsi myös itse kokeilemaan hyviltä tonteilta. Myös Viljami Wacklin ja hanakasti laukonut Julius Rantaeskola olivat lähellä maalintekoa.

Kolmannessa erässä isäntien ketsuppipullo poksahti auki sitten ihan kunnolla. Vastustaja joutui kuluttamaan jäähypenkkiä vantaalaisten ollessa koko ajan parikin potkua edellä.

Pirteästi pelannut Janne Kivilahti ohjasi taidokkaasti ilmasta puolustaja Sakari Turtiaisen lähettämän viivalaukauksen verkkoon ja vastasi näin myös kamppailun voittomaalista.

Seuraavaksi maaliverkkoa heilutti lohipaitojen vahvuuteen palannut Rantaeskola, joka kiskaisi tarkan ja kovan rannekudin ylivoimalla yläpeltiin.

Ottelun viimeinen osuma oli Wacklinin käsialaa ylivoimakuvion päätteeksi. Kaikissa harjoitusotteluissa pisteille päässyt juonikas sentteri latasi kiekon Nico Nurmikannan ja Joonas Hyttisen älykkäiden siirtojen jälkeen takanurkkaan b-pisteen kaarelta.

Lohipaitojen tolppien välissä debytoinut maalivahtilupaus Juho Ratilainen pääsi ensiesiintymisessään varsin helpolla, sillä torjuntoja kertyi yhteensä vain kymmenen.

Kovaa harjoitteleva vantaalaisryhmä aloittaa ensi viikon perjantaina 46 vuoden odotuksen jälkeen kiekkokalenteriin palaavan Suomen Cupin vierasottelulla Suomi-sarjajoukkue Forssan Palloseuraa vastaan.

Kiekko-Vantaa–High1 4–1 (1–1, 0–0, 3–0)

8.45 1–0 Juuso Perttilä (Viljami Wacklin, Joona Tolvanen) YV

10.42 1–1 Tae-an Kwon (Michael Swift, Jeffrey Dimmen) YV

47.33 2–1 Janne Kivilahti (Sakari Turtiainen, Julius Rantaeskola)

53.28 3–1 Julius Rantaeskola (Janne Kivilahti, Juha Tarkkanen) YV

55.19 4–1 Viljami Wacklin (Nico Nurmikanta, Joonas Hyttinen) YV