Kiekko-Vantaa jatkoon Suomen Cupissa

25.08.2017

Päävalmentajan kommentit matsista:

Kiekko-Vantaa eteni Suomen Cupissa 16 parhaan joukkoon kaatamalla perjantai-illan kiekkonäytelmässä vieraskaukalossa Forssan Palloseuran maalein 2–0.

Lohipaitojen maaleista kiihkeässä kamppailussa vastasivat keskushyökkääjät Miro Mäkinen ja Viljami Wacklin. Kiekko-Vantaan tolppien välissä hienon ottelun pelannut Jani Kautto tarvitsi nollapeliin 17 torjuntaa.

– Ihan hyvä peli meiltä. Saatiin pidettyä johtoasema loppuun saakka. Tärkeä maali toisessa erässä ja se helpotti, sillä ennen sitä oli vähän tahmeaa, Miro Mäkinen kertoi.

Vantaalaiset hallitsivat ottelua alusta loppuun ja loivat runsaasti laadukkaita maalipaikkoja. Avauserässä vieraat eivät taitavan pelintekijä Erik Embrichin tolppakutia lähemmäs maalintekoa päässeet.

FPS:n maalilla 195-senttinen Henri Viitala kesti kiekkosateessa hyvin ja piti joukkuettaan pystyssä pitkään yksin. Forssalaiset roikkuivat pitkään pelissä mukana.

Viime kevään Mestis-finaalistin maalinteko oli tervanjuontia, mutta lopulta toisen erän lopussa ajassa 36.05 Miro Mäkinen ohjasi ylivoimalla ruuhkasta kiekon sisään olkapäällään ja vapautti lohiparven pelaamisen samalla.

– Hyvältä se tuntui maali tehdä. Olkapäästä meni pomppien sisään, Mäkinen sanoi.

Isännät olivat läpi ottelun potkun perässä ja joutuivat kuluttamaan jähhypenkkiä useasti. Kiekko-Vantaa sai pelata runsaasti ylivoimaa, mutta tässä ottelussa tehot jäivät piippuun.

Päätöserässä lohipaidat iskivät vielä viimeisen naulan Suomi-sarjajoukkue FPS:n arkkuun, kun syöttövelho Juuso Perttilä löysi tehokasta elokuuta pelaavan Viljami Wacklinin tyhjästä tilasta. Kahden suunnan sentteri napautti limpun tarkalla kudilla verkon perukoille.

– Jatkopaikka oli tästä illasta se tärkein asia. Ketjun pelissä oli ihan tekemisen meininkiä, mutta muutaman maalin olisi voinut tehdä lisää, Mäkinen päätti.

Kiekko-Vantaa pelaa Suomen Cupin kolmannella kierroksella ensi perjantaina. Vastustaja arvotaan myöhemmin.

FPS–Kiekko-Vantaa 0–2 (0–0, 0–1, 0–1)

36.05 0–1 Miro Mäkinen (Atte Mäkinen, Joonas Hyttinen) YV

46.01 0–2 Viljami Wacklin (Juuso Perttilä)