Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa hakee revanssia High1:sta

19.08.2017

Kiekko-Vantaan harjoituskausi jatkuu otteluiden osalta lauantaina Trio Areenalla. Vastaan asettuu Aasian liigassa pelaava eteläkorealaisjoukkue Gangwon High1.

Mestis-kauteen valmistautuva Kiekko-Vantaa päättää toisen jäällä vietetyn yhteisen viikon harjoitusotteluun, jossa lohipaidat hakevat revanssia High1:sta. Keskiviikkona Kiekko-Vantaa oli hallitsevampi joukkue, mutta Tikkurilassa leireilevä High1 oli kuitenkin paikoissaan tehokkaampi maalein 3–4. Vantaalaisten maaleista vastasivat Janne Kivilahti, Atte Mäkinen ja NicoNurmikanta

Perjantaina Pasi Arvosen luotsaama joukkue nappasi harjoituskauden ensimmäisen voittonsa kukistamalla tasaisessa ottelussa paikallisvastustaja Espoo Unitedin maalein 2–3. Lohipaidoilta maaliverkkoa heiluttivat Otto-Eemeli Linke, Viljami Wacklin ja Jussi Pelto-Arvo.

Viime kevään hopeamitalia kirkastamaan lähtevän Kiekko-Vantaan peliesityksissä on näkynyt harjoiteltuja asioita ja peli on parantunut koko ajan. Pikkuhiljaa myös esimerkiksi hyökkäysketjujen ja tutkaparien kemiat alkavat löytyä.

Aasian liigassa pelaava eteläkorealaisjoukkue on vantaalaisseuralle tuttu vastustaja, sillä lohipaidat vierailivat vuosi sitten Goyangissa leirillä ja pelasi neljä harjoitusottelua High1:a vastaan voittaen ne kaikki. 

High1 sijoittui viime kaudella Aasian liigassa seitsemänneksi ja oli viimeinen joukkue, joka jäi pudotuspelien ulkopuolelle. Viime kaudella seuraa edusti yli 400 liigaottelua pelannut puolustaja Mikko Kukkonen

Tällä kaudella suomalaispelaajia ei joukkueessa nähdä, mutta mielenkiintoisia pelimiehiä kylläkin. Joukkueen hyökkäyksen terävimmän kärjen muodostavat pohjoisamerikkalaistaustaiset Etelä-Korean maajoukkuemiehet Michael Swift ja Mike Testwuide. Puolustukseen joukkue hankki Ilveksestä sekä Ässistä tutun jenkkipakki Troy Milamin ja tolppien väliin saapui 38 NHL-ottelua ja kahdet MM-kisat urallaan pelannut Jason Bacashihua, joka pelasi vakuuttavan ottelun keskiviikkona. 

Neljällä Etelä-Korean maajoukkuepelaajalla varustettu High1 saapui Suomeen maanantaina. Se pelaa harjoitusleirinsä aikana myös Peliittoja ja Suomi-sarjajoukkue Nokian Pyryä vastaan. 

Jääkiekkoilu on Etelä-Koreassa juuri nyt varsin kovassa nosteessa, sillä maa nousi keväällä MM-kisojen A-tasolle ensi vuodeksi ja talvella Pyeongchangissa pelataan olympiamitaleista. 

Kiekko-Vantaa–High1 lauantaina Tikkurilassa Trio Areenalla klo 17.00. Liput myynnissä ovelta 5 € ja lapset 0–15v ilmaiseksi.

Joukkueiden kohtaamiset:

17.8.2016 High1–Kiekko-Vantaa 0–4

18.8.2016 High1–Kiekko-Vantaa 3–4

20.8.2016 High1–Kiekko-Vantaa 2–5

21.8.2016 High1–Kiekko-Vantaa 1–3

16.8.2017 Kiekko-Vantaa–High1 3–4

Tiesitkö?

1) Viime vuoden High1-otteluissa Jokereiden mukana Pietarin turnauksessa pelaava Julius Rantaeskola iski kaikissa neljässä kamppailussa maalin. 

2) High1:n kapteeni Michael Swift on voittanut Aasian liigan maalikuninkuuden kolmesti ja pistepörssin neljä kertaa. 

3) Kiekko-Vantaan harjoitusotteluiden tehokkain on tässä vaiheessa Viljami Wacklin, joka on saalistanut kahteen otteluun tehot 1+2. 

Seuraa heitä:

Janne Kivilahti, Kiekko-Vantaa

Nopea ja taitava laitahyökkääjä avasi maalitilinsä heti ensiesiintymisessään lohipaidassa ja oli pirteällä pelipäällä myös entistä seuraansa vastaan perjantaina. Luistelee sulavasti, tekee peliä ja laittaa paikoista lättyä pussiin. Pelannut hyvin yhteen ketjun keskushyökkääjä Erik Embrichin kanssa.

Jeffrey Dimmen, High1

Kokenut jenkkipakki nakutti kaksi maalia Kiekko-Vantaan verkkoon keskiviikkona ja ratkaisi ottelun. Voitti Aasian liigan pakkien pistepörssin 2013–14. Kaksi edellistä kautta brittilätkää Nottingham Panthersin riveissä. Hyvä kiekollinen puolustaja, mutta jämäkkä myös kaksinkamppailuissa ja osaa puolustaa. 


kuva: Toni Jaconelli

Mestis