Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa hakee kolmatta kiinnitystä kotiyleisön edessä

17.03.2017

Kiekko-Vantaan ja Jokipoikien välinen kuuma pudotuspelisarja jatkuu lauantaina Trio Areenalla kolmannella puolivälieräottelulla.

Lohipaidat lähtevät hakemaan kolmatta kiinnitystä välieräpaikkaan kotiyleisön edessä. Kiekko-Vantaa johtaa kiihkeää ottelusarjaa voitoin 2–0. Mestiksen välieriin tarvitaan neljä voittoa. 

Kiekko-Vantaa voitti puolivälieräavauksen Trio Areenalla 3–1. Maalinteossa kunnostautuivat Mestiksen pudotuspelien pistepörssiä johtava Atte Mäkinen, Frank Gymer ja Joel Lehtinen

Perjantaina lohipaidat hakivat ison ryöstön Jokipoikien vieraana loppulukemin 3–4. Vantaalaisilta maalinteossa onnistuivat kaksi osumaa mieheen iskeneet Atte Mäkinen ja Julius Rantaeskola. Puolustaja Lasse Uusivirta saalisti Joensuussa peräti kolme syöttöpistettä.

Palautumisaikaa ei juurikaan kummallekaan joukkueelle jää, sillä kiekko tippuu Tikkurilan lauantai-illan huumassa jäähän klo 17. Odotettavissa on jälleen hurjan kova taistelu voitosta.

Pienet asiat näyttelevät suurta roolia varmasti myös kolmannessa puolivälieräottelussa. Maalivahtipeli, hetkessä eläminen, erikoistilannepelaaminen ja kaksinkamppailupelaaminen korostuvat.

Kiekko-Vantaan kokoonpano lauantai-illan kiekkonäytelmään julkaistaan tuttuun tyyliin pelipäivän aamuna. 

Kolmas puolivälierä Kiekko-Vantaa–Jokipojat starttaa Trio Areenalla lauantaina klo 17. Pääsyliput otteluun edullisimmin ennakkoon Ticketmasterista. Liput löydät klikkaamalla TÄSTÄ. Tervetuloa kannustamaan lohipaidat voittoon!

Playoffs 2017

15.3 Kiekko-Vantaa–Jokipojat 3–1

17.3 Jokipojat–Kiekko-Vantaa 3–4 

Puolivälieräsarjan pistepörssi:

1) Atte Mäkinen 3+2=5

2) Lasse Uusivirta 0+4=4

3) Julius Rantaeskola 2+1=3

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaa ja Jokipojat ovat ottaneet yhteen Mestis-historiassa kerran aikaisemmin pudotuspeleissä. Kaudella 2009–10, jolloin Jokipojat voitti mestaruuden joukkueet kohtasivat puolivälieräsarjassa. Tuolloin ärjypaidat etenivät jatkoon otteluvoitoin 3–0.

2) Kiekko-Vantaa on Mestis-historiassa vain kerran edennyt pudotuspeleissä puolivälieristä eteenpäin. Kausi oli 2002–03, jolloin lohipaidat voittivat Mestis-hopeaa. Lohipaidat ovat 14. kertaa sarjan pudotuspeleissä.

3) Jokipojat on mukana Mestiksen pudotuspeleissä kymmenettä kertaa. Ärjypaidat ovat edenneet viisi kertaa puolivälieristä eteenpäin ja kolmesti se on pelannut finaaleissa. Jokipoikien paras saavutus on 2010 keväällä tullut mestaruus.

4) Runkosarjassa joukkueet kohtasivat neljä kertaa voitot menivät tasan 2–2 ja vierasjoukkue oli aina valttia. 

5) Atte Mäkinen katkaisi keskiviikkona pitkän maalittoman jaksonsa ja nyt Kiekko-Vantaan oma kasvatti johtaa Mestiksen pudotuspelien pistepörssiä. Viime kevään Mestis-mestari Mäkinen on nakuttanut kahdessa ottelussa tehot 3+2. 

Mestis