Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa ensimmäistä kertaa Iisalmessa

26.01.2017

Patrik Moisio haastattelussa torstain harjoitusten jälkeen:

Voitonjanoinen Kiekko-Vantaa matkustaa viikonlopuksi vieraskiertueelle, jossa vastaan asettuvat Mestis-tulokas Iisalmen Peli-Karhut ja sarjanelonen Jokipojat.

Viidentenä sarjassa porskuttava Kiekko-Vantaa vierailee perjantaina ensimmäistä kertaa Mestis-historiassa Iisalmessa. 

– Se on vierasjoukkueelle aina hankala paikka pelata. IPK:lla on taitavia KalPan juniorimyllyn läpikäyneitä yksilöitä. Uusi päävalmentaja on tuonut varmasti mukanaan raikkautta ja uusia juttuja heidän tekemiseen, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Lohipaidat kaatoi keskiviikkona kotikaukalossa KeuPa HT:n upean taistelun jälkeen maalein 2–1 ja nappasi arvokkaat kolme pistettä. Vantaalaisilta maaliverkkoja heiluttivat Joonas Hyttinen ja näyttävän voitto-osuman veivannut, juonikas pelintekijä Joona Harjama.

Äärimmäisen tasaisessa keskikastissa painiva Kiekko-Vantaa on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Lohipaidat ovat sarjan kolmanneksi paras kotijoukkue, mutta toisaalta taas Mestiksen toiseksi huonoin vierasjoukkue.

– Meidän vieraspelaaminen ei ole ollut sitä mitä ollaan haettu. Meidän täytyy löytää myös vieraissa aktiivisuus, rohkeus, tylyys ja kovuus puolustuspelaamiseen. Pitää saada rohkeutta myös kiekolliseen peliin, Mälkiä sanoo.

Vantaalaisten tehoketjuna on häärännyt läpi kauden, kultakypärä Toni Leinosen, teräsmies Pekka Niemimaan ja maalipyssy Julius Rantaeskolan muodostama LNR-kentällinen. Kiekko-Vantaalta löytyy kuitenkin tulivoimaa kaikista neljästä koostumuksesta.

Mestis on tällä hetkellä äärimmäisen tasainen sarja, sillä sijat 4–10 on vain kahdeksan pisteen sisällä toisistaan. Taistelu pudotuspelipaikoista käy kuumana ja se näkyy myös kaukalossa.

– Otteluiden tärkeys näkyy pelien luonteessa. Kamppailupeli, kärsivällisyys, puolustuspeli ja nöyryys kiekollisessa pelissä korostuvat. Maalipaikat vähentyvät ja pelaamisesta tulee tarkempaa, Mälkiä toteaa.

– Kiekollisessa pelaamisessa kannustetaan haastamaan rohkeasti ja pitämään kiekkoa, mutta siniviivojen päällä pelivälinettä ei voi hukata. Maalinedustoilla täytyy myös olla kovempi, Mälkiä tuumii.

IPK lähtee perjantai-illan kiekkonäytelmään sarjajumbona. Nousijajoukkue vaihtoi reilu viikko sitten päävalmentajaa, kun Jukka Niirasen tilalle tuli Heinolassa ja Savonlinnassa Mestis-luotsina toiminut Janne Sinkkonen. Valmentajavaihdoksen jälkeen IPK on napannut kahdesta ottelusta yhteensä neljä pistettä.

Viikon verran huilannut IPK katkaisi viiden ottelun mittaisen tappioputkensa viime lauantaina, kun se kaatoi kotiluolassaan LeKin maalein 4–1.

IPK:n avainpelaajiin kuuluvat muun muassa: maalivahtiduo Tuomas Tolonen ja Antti Leskinen, ykköspakki Janne Pälve, kultakypärä Aatu Hämäläinen, lauantaina kolmen tehopisteen iltaa viettänyt Niko Putkonen, Mestis-konkari Juha Virtanen, pelintekijä Aleksi Hämäläinen, KeuPasta kesken kauden tullut latvialaislaituri Roberts Locans ja tshekkitaituri Adam Zboril.

Kiekko-Vantaa ja IPK ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa. Lohipaidat ovat voittaneet molemmat kamppailut Trio Areenalla yhteismaalein 11–4. Keskinäisten otteluiden paras pistemies on ollut upeaa kautta pelaava Julius Rantaeskola tehoilla 3+2. Kapteeni Toni Leinonen on saalistanut IPK:ta vastaan viisi syöttöpistettä.

Kiekko-Vantaan ja IPK:n kauden kolmas runkosarjakohtaaminen starttaa Iisalmen jäähallissa perjantaina klo 18.30.

Kiekko-Vantaan alustava miehistö viikonlopun vieraskiertueelle:

Maalivahdit: Aaro Peltonen ja Jani Kautto.

Puolustajat: Paavo Ylipaino, Lasse Uusivirta, Valtteri Lemmetty, Lassi Raitanen, Nico Nurmikanta, Emil Leppänen, Iiro Sulin.

Hyökkääjät: Niklas Andersson, Teemu Mielonen, Pekka Niemimaa, Joonas Hyttinen, Joel Lehtinen, Miro Mäkinen, Antti Kauppinen, Teemu Väisänen, Joona Harjama, Patrik Moisio, Atte Mäkinen, Toni Leinonen, Julius Rantaeskola ja Frank Gymer.

Loukkaantuneet:

Valtteri Lemmetty (Tilannetta seurataan päivittäin)

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan taitava hyökkääjälupaus Frank Gymer lähtee viikonloppuun kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa. Kolmessa edellisessä pelaamassaan ottelussa mailataituri on nakuttanut tehot 2+1.

2) Kiekko-Vantaa on tehnyt tällä kaudella kuudenneksi eniten ylivoimamaaleja (28 kpl). Niistä vain kahdeksan se on tehnyt vieraskaukalossa.

3) Kiekko-Vantaan ykkösnyrkki Leinonen-Niemimaa-Rantaeskola on nakuttanut tällä kaudella yhteensä 84 tehopistettä.

4) IPK on tehnyt vähiten maaleja ja ylivoimaosumia sarjassa. Karhupaidat ovat päästäneet toiseksi eniten osumia ja heitä vastaan on tehty eniten maaleja joukkueen pelatessa alivoimalla.

5) IPK-hyökkääjä Joni Riihola edusti Kiekko-Vantaata kahden kauden ajan (2011–13). Riihola ratkaisi kasvattajaseuralleen IPK:lle viime keväänä Mestis-paikan ratkaistuaan jatkoajalle edenneen Suomi-sarjan finaalin.

Seuraa heitä:

#29 Joona Harjama, K-Vantaa

Maestro iski yhden tämän kauden näyttävimmistä maaleista Mestiksessä keskiviikkona KeuPa HT:n verkkoon ja ratkaisi ottelun. Taitava ja juonikas 23-vuotias sentteri pelaa hyvin kahteen suuntaan: hoitaa puolustusvelvollisuudet mallikkaasti, rytmittää ketjunsa peliä tyylikkäästi ja luo maalipaikkoja laajalla syöttövalikoimalla. Haminalaislähtöinen Harjama on loistava ylivoimapelaaja. Nakuttanut 18 tehopistettä. 

#38 Adam Zboril, IPK

Näppärä ja viihdyttävä tshekkihyökkääjä iski viime kaudella nuorten SM-liigassa SaiPalle 54 tehopistettä. Ei ole päässyt samaan tehovireeseen Mestiksessä, mutta taitava nuorukainen omaa runsaasti potentiaalia. Pelasi edellisessä ottelussa nelosketju keskellä. Ominaisuuksiltaan kärkiketjujen ja ylivoiman pyörittäjä. Takonut 35 ottelussa tehot 3+7

Mestis