Kausi lyöty käyntiin - High1 maalin verran tehokkaampi

16.08.2017

Päävalmentajan kommentit ottelusta:

Kiekko-Vantaan harjoituskausi otteluiden osalta saatiin käyntiin keskiviikkona Trio Areenalla. Vantaalla leireilevä eteläkorealainen High1 oli maalin verran parempi ja kaivoi elokuun ensimmäisestä keskinäisestä kohtaamisesta voiton maalein 3–4 (2–2, 0–2, 1–0).

Puolitoista viikkoa jäällä kovaa harjoitelleen Kiekko-Vantaan peliesityksessä oli paljon hyvää ja kaukalossa näkyi harjoitellut asiat. Joukkue teki paljon hommia, loi hurjan määrän maalipaikkoja ja riisti aktiivisella karvauspelillä paljon hyökkäysalueella kiekkoja. Lohipaidassa nähtiin myös peräti 11 debytanttia.

Maanantaina Suomeen saapunut Aasian liigan High1 sai kamppailuun salama-alun, kun mestarijoukkue Anyang Hallasta siirtynyt maajoukkuehyökkääjä Mike Testwuide upotti terävällä rannarilla takakulmaan avausosuman. Yhdysvaltalaistaustainen Testwuide sai myöhemmin ensimmäisessä erässä pahannäköisesti kiekon kasvoihin ja joutui jättämään kaukalon.

Kiekko-Vantaa tasoitti kamppailun hienon kuvion päätteeksi. Juonikas pelintekijä Erik Embrich löysi taidokkaalla syötöllään b-pisteen kaarelta Janne Kivilahden, joka heilutti verkkoa heti debyytissään.

High1 oli läpi illan omissa maalipaikoissaan äärimmäisen tehokas ja tolppien välissä NHL-taustainen jenkkivahti Jason Bacashihua oli yksi ottelun hahmoista. Eteläkorealaiset siirtyivät 2–1-johtoon maajoukkuepelaaja ja kapteeni Michael Swiftin tarkalla kudilla b-pisteen kaarelta kahden miehen ylivoimalla.

Kiekko-Vantaa onnistui vielä ennen erätaukoa tasoittamaan nopealla kuittauksella, kun Atte Mäkinen riisti kiekon päädyssä ja ujutti limpun lopulta lähietäisyydeltä sisään.

Läpi ottelun lohipaidat hallitsivat ja rakentelivat laadukkaita maalipaikkoja, mutta siitä huolimatta vain High1 iski toisessa erässä kahdesti. Molemmat osumat olivat jenkkipakki Jeffery Dimmenin käsialaa viivalaukauksilla.

Kolmaskin erä oli pelillisesti isäntien ja kaikki neljä ketjua saivat hyökkäyspäässä tilanteita aikaan. Ottelun viimeiseksi jääneen vantaalaisten kavennusosuman sivalsi viivalta puolustaja Nico Nurmikanta. Vahvan esityön maaliin tekivät Viljami Wacklin ja maestro Joona Harjama.

Kiekko-Vantaa jatkaa harjoitusotteluitaan perjantaina vierasottelulla Espoo Unitedia vastaan. Lauantaina Trio Areenalla puolestaan Kiekko-Vantaa ja High1 mittaavat tasonsa uudemman kerran.

Kiekko-Vantaa–High1 3–4 (2–2, 0–2, 1–0)

0–1 0.25 Mike Testwuide

1–1 6.04 Janne Kivilahti (Erik Embrich, Juha Tarkkanen)

1–2 16.10 Michael Swift (Tae-an Kwon) YV2

2–2 18.57 Atte Mäkinen

2–3 27.15 Jeffrey Dimmen (Michael Swift, Troy Milam) YV

2–4 30.43 Jeffrey Dimmen

3–4 42.22 Nico Nurmikanta (Viljami Wacklin, Joona Harjama)