Kiekko-Vantaa | Mestis

Kärkipään joukkueet iskevät yhteen Vantaalla

28.11.2017

Kiekko-Vantaa kohtaa keskiviikkona Mestiksen kärkikamppailussa kotikaukalossa Lempäälän Kisan. Tunteita ja tuoksuja ei tule tästä kiekkoillasta puuttumaan, sillä edessä on niin sanottu kuuden pisteen kamppailu sarjakakkosen ja kolmosen välillä.

Luisteluvoimainen, taitava ja yritteliäs Kiekko-Vantaa on sarjassa toisena kerättyään 19 ottelusta yhteensä 39 pistettä. Lohipaidat ovat raapineet viidestä edellisestä ottelustaan kaksi perättäistä voittoa.

– Kovaa kamppailupelaamista ja suunnanmuutospeliä voidaan odottaa. LeKi on ollut niskan päällä kahdessa viimeisessä kohtaamisessa ja sitä lähdetään muuttamaan nyt, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo.  

Kiekko-Vantaa kaatoi viime perjantaina edellisessä ottelussaan Jokipojat maalein 4–3. Lohipaitojen osumista vastasivat Antti Kauppinen, maestro Joona Harjama, pakkien pistepörssin kolmonen Juha Tarkkanen ja taikuri Janne Kivilahti.

– Rennosti lähdetään pelaamaan omaa peliä ja tekemään töitä joukkueena. Pienistä asioista se voitto sitten tulee. Hyvillä mielin lähdetään taistelemaan pisteistä, Arvonen tuumii.

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa on sarjan paras vierasjoukkue voitettuaan kymmenestä kamppailustaan kahdeksan. Tunnelmallisessa kotipubissa lohipaidat ovat saalistaneet yhdeksästä pelistä viisi voittoa.

Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa taiturimainen laitahyökkääjä Juuso Perttilä, joka on nakuttanut 19 ottelussa tehot 9+14. Taikuri Janne Kivilahti on puolestaan noussut pistepörssissä jo neljänneksi ja maalipörssissä toiseksi.

Lempäälän Kisa on sarjassa kolmantena ja saalistanut 20 ottelusta 37 pistettä. Saukkopaidat ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan neljä.

Kolmen liigajoukkueen kanssa yhteistyötä tekevän LeKin neljän ottelun mittainen voittoputki katkesi lauantaina kotikaukalossa, kun Jokipojat haki täyden pistepotin 3–0-lukemin. 

Myös LeKi on voittanut kymmenestä vierasottelustaan kahdeksan. Vantaalle Miikka Kuuselan luotsaama ryhmä saapuu kolmen perättäisen voitetun vierasottelun putkessa. Kotilaatikossa saukkopaidat ovat raapineet kasaan neljä voittoa, mutta vain kahdesti mukaan on tarttunut täydet pisteet.

Kahdella edellisellä kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jääneen LeKin kultakypärää kantaa konkarisentteri Antti Kangasniemi, joka on nakuttanut 15 ottelussa tehot 5+13.

– LeKi pelaa hyvää suunnanmuutoskiekkoa ja kamppailee kovaa. Heidän kokoonpanosta ei voi koskaan tietää, mutta meidän täytyykin vain keskittyä siihen omaan pelaamiseen, Arvonen sanoo.

Kiekko-Vantaa ja LeKi ovat alkukaudella kohdanneet jo kolme kertaa. Lohipaidat veivät kauden ensimmäisen kohtaamisen, mutta liigalainoista riippuvainen Lempäälän kiekkoylpeys kairasi pistepotin kahdesta seuraavasta mittelöstä.

Mestiksen kärkikamppailu Kiekko-Vantaa–LeKi keskiviikkona klo 18.30 Trio Areenalla.  

Loukkaantuneet:

Nico Nurmikanta

Pekka Niemimaa

Atte Mäkinen

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 9+14=23

2) Janne Kivilahti 11+9=20

3) Joona Harjama 3+12=15

LeKin sisäinen pistepörssi:

1) Antti Kangasniemi 5+13=18

2) Jere-Matias Alanen 9+7=16

3) Anton Levtchi 8+6=14

Tiesitkö?

1) Alkuperäinen Mestis-seura Kiekko-Vantaa ja keväällä 2007 toiseksi korkeimmalle sarjatasolle noussut LeKi ovat kohdanneet historian aikana 50 kertaa. Voitot ovat tasan 25–25.

2) Kiekko-Vantaan pelaajista Janne Kivilahti, Joona Tolvanen ja Juha Tarkkanen lähtevät iltaan kolmen ottelun mittaisissa pisteputkissa. 

3) Kiekko-Vantaa ja LeKi ovat molemmat tällä kaudella voittaneet kymmenestä vierasottelustaan kahdeksan.

Seuraa heitä:

#67 Julius Rantaeskola, Kiekko-Vantaa

Nousi viime kaudella sarjan parhaimpien maalintekijöiden joukkoon iskemällä 26 rysää. Laukaus lähtee napakasti pienestäkin tilasta. Jalka liikkuu ja kädet käyvät. Ei ole vielä tällä kaudella päässyt samanlaiseen lentoon kuin vuosi sitten, mutta tekee illasta toiseen hurjan määrän töitä.

#67 Anton Levtchi, LeKi

Taiturimainen Tapparan sopimuspelaaja on ollut ajoittain jopa pitelemätön. Pystyy juonikkaisiin ratkaisuihin kiekon kanssa. Nakuttanut piste per peli tahtia täppiä ja muodostanut tehokkaan trion Otto Mäkisen sekä Jere-Matias Alasen kanssa. Päässyt näyttämään taitojaan myös SM-liigakaukaloissa. 

Mestis