Kiekko-Vantaa | Mestis

Kaikki likoon vielä kerran ennen joulutaukoa

16.12.2017

Mestiksen runkosarja on Kiekko-Vantaan osalta puolivälissä. Sarjakakkonen tavoittelee paluuta voittojen tielle viikonlopun vieraskiertueen huipentavassa kamppailussa, jossa vastaan asettuu Jokipojat.

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa on sarjassa toisena kerättyään 25 ottelusta yhteensä 46 pistettä. Matkaa sarjakärki KeuPaan on nyt seitsemän pistettä. 

Luisteluvoimainen, taitava ja yritteliäs Kiekko-Vantaa kärsi perjantaina vieraskaukalossa Iisalmen Peli-Karhujen vieraana hallinnasta huolimatta 2–5-tappion. Sarjakakkonen kaatui vieraslaatikossa tehottomuuteen. Vantaalaisten maaleista kiihkeässä kamppailussa vastasivat sentterilupaus Erik Embrich ja maalinälkäinen laituri Julius Rantaeskola.

– Jokipojat on meille hyvä haaste ja mittari. Joensuussa on iso kaukalo ja vastustaja osaa sen hyödyntää todella hyvin. Meidän täytyy ennen kaikkea puolustaa todella laadukkaasti ja pelata kiekon kanssa huolellisesti, sillä muuten tulee nuha nopeasti. Fiksusti ja viisaasti täytyy pelata, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo.

Viidestä edellisestä ottelusta kahdesti voittoa juhlineen Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa huippukautta pelaava taiturimainen laitahyökkääjä Juuso Perttilä, joka on räpännyt 25 ottelussa tehot 11+18=29. 

Viime kevään puolivälierävastustaja Jokipojat on sarjassa kahdeksantena, mutta takana hengittävät niin pisteen päässä oleva Espoo United kuin IPK:kin. Ärjypaidat ovat keränneet 24 ottelusta yhteensä 35 pistettä.

Alkukaudesta maalinteko-ongelmista kärsinyt Jokipojat on vahvassa vireessä. Ärjypaidat ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan kolme ja Jouni Variksen luotsaamalla ryhmällä on kaksi perättäistä voittoa alla. 

Keskiviikkona Jokipojat haki RoKin vieraana 5–4-jatkoaikavoiton. Viidestä edellisestä kotipelistään sen sijaan ärjypaidat ovat voittaneet vain yhden. 

Jokipoikien kultakypärää kantaa raamikas keskushyökkääjä Oula Uski, joka on nakuttanut 22 ottelussa tehot 8+15=23. 

Kiekko-Vantaa ja Jokipojat ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolme kertaa. Lohipaidat ovat voittaneet kaksi viimeisintä kohtaamista. 

Vantaalaiset ovat voittaneet neljä edellistä kamppailua Joensuussa Mehtimäen jäähalissa, kun viime kevään puolivälieräkoitokset lasketaan mukaan. 

Mestis-klassikko ja viimeinen rypistys ennen joulutaukoa: Jokipojat–Kiekko-Vantaa tänään klo 17 Mehtimäen jäähallissa. 

Loukkaantuneet:

Nico Nurmikanta

Pekka Niemimaa

Joonas Hyttinen

Atte Mäkinen

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 11+18=29

2) Janne Kivilahti 13+12=25

3) Juha Tarkkanen 7+11=18

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Oula Uski 8+15=23

2) Oskari Lehtinen 12+10=22

3) Joonas Larinmaa 4+17=21

Tiesitkö?

1) Alkuperäinen Mestis-seura Kiekko-Vantaa ja Jokipojat ovat kohdanneet Mestis-historiassa runkosarjassa 56 kertaa. Voitot ovat Jokipojille 32–23 ja kerran on pelattu tasan.

2) Kiekko-Vantaan kultakypärä Juuso Perttilä on Mestiksen pistepörssissä neljäntenä. Taikuri Janne Kivilahti löytyy sijalta yhdeksän. Pakkien pistepörssissä Juha Tarkkanen on toisena. 

3) Kiekko-Vantaa on sarjan toiseksi kovin kotijoukkue voitettuaan 12 kotiottelusta yhdeksän. Jokipojat on sarjan kahdeksanneksi kovin kotijoukkue voitettuaan 12 kotipelistään kuusi. 

Seuraa heitä:

#24 Janne Kivilahti, Kiekko-Vantaa

Ylivoiman maestro ja hyökkäyspään pehmeäkätinen taituri nauttii pelaamisesta. Rakentaa illasta toiseen maalipaikkoja hyvällä liikkeellään ja juonikkailla ratkaisuillaan. Ratkaisi edellisen kohtaamisen loppuhetken osumallaan.

#70 Joel Olkkonen, Jokipojat

Taitava ja raamikas puolustaja tukee mielellään hyökkäyksiä. Jalka liikkuu hyvin ja laukaus lähtee oikealta napakasti. Pelaa isoja minuutteja ykkösparissa yhdessä Lassi Raitasen kanssa. Ollut tehokas päästyään takaisin ärjypaitaan.

Julius Rantaeskola kihautti perjantaina IPK:n verkkoon komean maalin. Jatkuuko maali-iloittelu tänään Joensuussa?

Kuva: Toni Jaconelli

Mestis