K-Vantaa upeaan voittoon karnevaalitunnelmassa

18.11.2017

Sarjakakkonen Kiekko-Vantaa katkaisi kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa ja palasi voittojen tielle upean peliesityksen jälkeen. Lohipaidat kaatoivat vieraskaukalossa arkkivihollisensa kiihkeässä klassikossa TUTO Hockeyn maalein 3–5 (3–2, 0–2, 0–1).

Avauserä oli yksi kauden värikkäimpiä ja maaleja mätettiin urakalla. Kiekko-Vantaan startti peliin ei ollut taaskaan tuloksellisesti mairitteleva, mutta pelillisesti huomattavasti parempi kuin kahdessa viikon edellisessä kamppailussa.

TUTO Hockey siirtyi nopeasti 2–0-johtoon karnevaalitunnelmassa. Ensin turkulaisten kapteeni Hannu Kuru peippaili yksilösuorituksen päätteeksi avausmaalin ja ylivoimalla puolustaja Anssi Virkki latasi viivalta seuraavan.

Kiekko-Vantaa ei takaiskuista lannistunut, vaan osoitti sydäntä kirimällä tasoihin. Joonas Hyttinen haastoi keskustaan ja tinttasi kavennuksen. Lähes heti perään kultakypärä Juuso Perttilä pääsi yrittämään tasoitusmaalin tekemistä rankkarista, mutta veivit eivät tällä kertaa purreet.

Tasoitusmaali tuli kuitenkin nopeasti sieltä. Alex Levänen löysi päätypelistä nerokkaalla siirrolla maalia kohti liukuneen Antti Kauppisen, joka täräytti limpun verkkoon.

TUTO Hockey onnistui vielä kuittaamaan, kun laitahyökkääjä Tomi Wileniuksen syötöstä laturipari Niklas Näppi kiskaisi b-pisteen kaarelta 3–2-johtomaalin.

Toinen erä oli Kiekko-Vantaalta kokonaisvaltaisesti todella hyvä erä vieraskaukalossa. Lohipaidat käyttivät maalipaikat tehokkaasti ja tolppien välissä Juho Ratilainen oli erinomainen.

Taikuri Janne Kivilahti tasoitti kamppailun tarkalla kudillaan suorasta hyökkäyksestä ja antoi osumallaan lisäbuustia vierasjoukkueelle.

Puolustaja Joona Tolvanen vei vantaalaiset johtoon ja vastasi voittomaalista. Toisessa perättäisessä ottelussa maalinteossa onnistunut Tolvanen riisti kiekon ja kihautti limpun etuylänurkkaan.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa pelasi älykkäästi johtoasemassa. Alivoimalla joukkue osoitti puolustaja Joonas Valkosen johdolla taistelutahtoa blokkaamalla kuteja jatkuvalla syötöllä.

Lohipaidat iskivät vielä viimeisen naulan TUTO Hockeyn arkkuun, kun maestro Joona Harjama tarjoili näyttävän lätyn kaksi vastaan yksi -hyökkäyksessä, josta Janne Kivilahti täräytti loppulukemiksi 3–5.

Sarjakakkosena jatkavan Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina kotikaukalossa Jokipoikia vastaan.

TUTO Hockey–Kiekko-Vantaa 3–5 (3–2, 0–2, 0–1)

2.58 0–1 Hannu Kuru (Kalle Valtola, Samu Suominen)

4.21 0–2 Anssi Virkki (Tomi Wilenius, Hannu Kuru) YV

5.02 1–2 Joonas Hyttinen (Juha Tarkkanen, Jussi Pelto-Arvo)

7.14 2–2 Antti Kauppinen (Alex Levänen, Roope Niskanen)

11.02 3–2 Niklas Näppi (Tomi Wilenius)

21.43 3–3 Janne Kivilahti (Joona Harjama, Sakari Turtiainen)

23.12 3–4 Joona Tolvanen

56.08 3–5 Janne Kivilahti (Joona Harjama)

Karolus Kaarlehto, TUTO Hockey 4+0+0 (Vaihto 23.12 3–4)