K-Vantaa nujersi Jokipojat – täyden yhdeksän pisteen viikko

28.01.2017

Kiekko-Vantaa nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa ja arvokkaat sarjapisteet, kun se kaatoi Jokipojat vieraskaukalossa maalein 1–4 (0–0, 0–2, 1–2).

Voitto Joensuussa oli Kiekko-Vantaalle harvinaista herkkua, sillä edellisen kerran lohipaidat kukisti Jokipojat vieraissa lähes kolme vuotta sitten.

Kiekko-Vantaa pelasi loistavan vierasottelun: se puolusti tiivisti joukkueena, pysyi isossa kaukalossa kiekolla ja käytti maalipaikkansa tehokkaasti.

– Pelattiin todella hyvä kiekkopeli. Ison kaukalon peli ei ole meille kovinkaan tuttua, mutta mukauduttiin siihen hyvin. Käännettiin riistojen jälkeen nopeasti, mutta maltoimme myös pysyä kiekossa. Tiukka vääntö tämä oli silti, piti puolustaa ja taistella. Olen todella ylpeä joukkueesta, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi taiston tauottua.

Kiihkeän lauantai-illan kiekkonäytelmän maalihanat avasi toisessa erässä Kiekko-Vantaan taitava hyökkääjälupaus Frank Gymer. Taikuri kasvatti pisteputkeaan jo viiden ottelun mittaiseksi.

Lohipaitojen voitto-osumasta vastasi laitahyökkääjä Joel Lehtinen, joka iski ensimmäisen maalinsa pitkän loukkaantumisen jälkeen. Kiekko-Vantaan viime kauden paras pistemies lapioi irtokaran luukulta sisään Miro Mäkisen ja Niklas Anderssonin esityöstä.

Vantaalaisten johtoa lisäsi kolmannessa erässä kapteeni Toni Leinonen. Puolustaja Nico Nurmikanta antoi häikäisevän avauksen ärjypaitojen puolustajien väliin, josta kultakypärä Leinonen kirmasi läpiajoon. Leinonen iski pikkumustan tylysti oikeaan ylänurkkaan ja nosti kädet ilmaan maalin merkiksi. Kakkossyötön maaliin sai puolustaja Lassi Raitanen.

Jokipojat tuli tasaisessa kiekkopelissä vielä kahden maalin päähän, kun isännät hakivat kavennusta ylivoimalla ja ilman maalivahtia. Jokipoikien hyökkääjä Oskari Lehtinen pamautti limpun vasemmalta kaarelta suoraan syötöstä ohi 22 kertaa torjuneen Aaro Peltosen.

Loppulukemat 1–4 viimeisteli tyhjään rysään maalipyssy Julius Rantaeskola. Syöttöpisteen osumaan merkkautti Pekka Niemimaa.

Täydellisen yhdeksän pisteen viikon pelannut Kiekko-Vantaa jatkaa tasaisessa sarjassa viidentenä. Lohipaitojen runkosarja jatkuu keskiviikkona kotiottelulla Heinolan Peliittoja vastaan.