Kiekko-Vantaa | Mestis

K-Vantaa jatkamaan vierasvoittojen putkea napapiirille

21.10.2017

Kiekko-Vantaan vieraskiertue huipentuu lauantaina Rovaniemen Kiekon vieraana. 

Lohipaidat ovat keränneet kuluvan viikon kahdesta ottelustaan täydet kuusi pistettä. Keskiviikkona kotikaukalossa vantaalaiset kaatoivat klassikkokohtaamisessa TUTO Hockeyn Joonas Hyttisen, Joakim Kukkosen, Joona Harjaman ja Janne Kivilahden osumilla maalein 4–2.

Perjantaina puolestaan vieraskaukalossa Kiekko-Vantaa kukisti hienon taistelun jälkeen Iisalmen hornankattilassa IPK:n maalein 3–1. Tolppien välissä Jani Kautto torjui huikean ottelun ja maaliverkkoa heiluttivat puolustajalupaus Veeti Vainio, Antti Kauppinen ja kultakypärä Juuso Perttilä

– Tiedettiin, että Iisalmi on vaikea paikka vierasjoukkueelle pelata. Meillä oli vähän nihkeä jalka, enkä oikein ollut tyytyväinen joukkueen raikkauteen. Maalivahtipeli oli erinomaista ja alivoimapeli hyvällä tasolla myös, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoi taiston tauottua. 

Sarjakakkonen Kiekko-Vantaa on voittanut kauden kaikki neljä vierasotteluaan ja kerännyt niistä täydet 12 pistettä. Luisteluvoimaiset ja taitavat lohipaidat ovatkin sarjan paras vierasjoukkue. Vantaan kiekkoylpeys on pelannut läpi kauden iloista hyökkäyspeli ja tiivistä puolustuspeliä, josta merkkinä vähiten päästettyjä osumia omiin. 

Rovaniemen Kiekko on sarjassa kuudentena ja kerännyt yhdeksästä ottelusta 13 pistettä. Petri Karjalaisen luotsaama ja tälle kaudelle myös jonkin verran uudistunut RoKi on voittanut kauden yhdeksästä pelaamastaan kamppailusta viisi. 

Vahvana kotijoukkueena tunnetun RoKin avainpelaajiin kuuluvat Rasmus Reijolan sekä seuran kulttivahti Paavo Hölsän muodostama maalivahtiduo, ykköspakki Eemeli Heikkinen, kapteeni Henri Joki-Erkkilä, Kärpissä alkukauden pelannut Kristian Kangas, keskushyökkääjä Tino Metsävainio ja sarjan maalipörssiä johtava Olli-Matti Järvelä

Lauantai-illan kiekkonäytelmä RoKi–Kiekko-Vantaa klo 17 Lappi Areenalla.

Loukkaantuneet:

Joona Tolvanen

Kimi Leppävuori

Teemu Mielonen

Pekka Niemimaa

Erik Embrich

Julius Rantaeskola

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaa ja RoKi ovat kohdanneet Mestis-historiassa 12 kertaa. Voitot näistä on lohipaidoille 7–5. 

2) Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljä kertaa ja RoKi onnistui voittamaan niistä kolme. Kaksi kertaa ratkaisua haettiin jatkoajalta.

3) Mestiksen pistepörssissä toisena oleva Kiekko-Vantaan kultakypärä Juuso Perttilä lähtee iltaan kuuden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 5+7=12

2) Janne Kivilahti 3+4=7

3) Nico Nurmikanta 2+5=7

RoKin sisäinen pistepörssi:

1) Olli-Matti Järvelä 6+2=8

2) Olli-Aleksi Pietilä 3+4=7

3) Tuomas Komulainen 1+6=7

Seuraa heitä:

#26 Antti Kauppinen, K-Vantaa

Työteliäs laitahyökkääjä iski kauden avausmaalinsa perjantaina lyöntilaukauksellaan ja vastasi lohipaitojen voitto-osumasta. Tekee illasta toiseen hurjan määrän hommia joukkueen eteen. Luistin liikkuu ja kiekkokin tottelee. Erinomainen joukkuepelaaja.

#21 Malo Ville, RoKi

Ranskalaishyökkääjä on saanut kiekko-oppinsa Karhu-Kissojen, HIFK:n ja Jokereiden junioreissa sekä Pohjois-Amerikassa. Debytoi viime kaudella Mestiksessä TUTO Hockeyn paidassa. Nyt isommassa roolissa Rovaniemellä ja on aloittanut kauden hyvin. Taitoa ja luisteluvoimaa löytyy. Mielenkiintoinen pelaaja seurattavaksi. 

Antti Kauppinen oli pelipäällä perjantaina IPK:n vieraana. Jatkuuko hyvä vire myös Lapissa?

Kuva: Toni Jaconelli

Mestis