Jatkoaikavoitto jännittävien vaiheiden jälkeen

08.09.2017

Kiekko-Vantaa hukkasi kolmen maalin johtonsa, mutta taisteli lopulta voiton kotiin Nico Nurmikannan jatkoaikamaalilla.

Mestis-kauteen valmistautuva Kiekko-Vantaa nappasi viikon toisen voittonsa kaatamalla kotikaukalossa harjoitusottelusta Peliittoja vastaan 5–4-voiton jatkoajan jälkeen. Vauhdikas kiekkonäytelmä tarjosi hienoja maaleja ja melkoisen draaman kaaren.

Lohipaidat aloittivat todella vahvasti ja määräsi pelin tahdin täysin. Joukkue loi lukuisia maalipaikkoja ja 3–1-lukemat ensimmäisen 20-minuuttisen jälkeen jopa mairittelivat vierasjoukkuetta, jonka hyökkäyspeli oli kahdessa ensimmäisessä erässä täysin taidokkaan hyökkääjälupauksen Severi Lahtisen varassa.

Kiekko-Vantaa siirtyi avauserässä ylivoimalla 1–0-johtoon Miro Mäkisen maalilla. Tunnollinen kahden suunnan sentteri lapioi suorasta hyökkäyksestä Viljami Wacklinin laukauksen paluukiekon verkkoon.

Lohipaidat lisäsivät nopeasti johtoaan, kun vantaalaisten mukana harjoituskaudella treenannut ja pelannut puolustaja Joonas Valkonen tinttasi viivalta kiekon puolityhjään maaliin. Upean esityön osumaan tarjoili kapteeni Joona Harjama, joka vietti kahden tehopisteen iltaa.

Peliitat kavensi kuitenkin heti perään. Pehmeitä käsiään läpi illan väläytellyt Pelicans-laina Lahtinen peippaili limpun hyökkääjä Artturi Toivolalle, joka napautti kaksi vastaan yksi -hyökkäyksestä tilanteeksi 2–1.

Kiekko-Vantaa osui ensimmäisen kaksikymppisen viimeisellä minuutilla ylivoimalla. Atte Mäkinen ja Joona Harjama pelasivat pikkumustan maalitykki Julius Rantaeskolalle, joka kiskaisi pelivälineen voimalla etuylänurkkaan.

Toisessa erässä lohipaidat jatkoivat vahvaa tekemistä ja hallintaa. Jani Kautto selvitti maalilla pahimmat tilanteet ja puolustus luuti yhtenäisesti maalivahdin edessä. Kiekko-Vantaan pyöritys hyökkäyspäässä oli ajoittain todella näyttävän näköistä: kiekko liikkui, pelaajat lensivät jäällä ja maalipaikkoja rakenneltiin toinen toisen perään.

Vantaalaiset onnistuivat kuitenkin maalinteossa toisessa erässä vain kerran, kun pirteästi pelannut laitahyökkääjä Jussi Pelto-Arvo latasi kiekon tarkalla kudilla ohi kiekkosateeseen joutuneen Sami Väliharjun. Osumaan esityön tarjoili vauhdikas hyökkääjätaituri Janne Kivilahti, joka hänkin vietti kahden tehopisteen perjantai-iltaa.

Kolmas erä oli isänniltä kaksijakoinen. Ensimmäiset kymmenen minuuttia ottelu oli hallinnassa ja jokainen kentällinen loi paineen vastustajan päätyyn. Seuraava 10-minuuttinen oli sitten suorastaan painajaismainen. Peliitat takoi pelimiehen kympillä kolme osumaa ja tuli tasoihin.

Ensin Janne Seppänen nautiskeli riistopelaamisen kautta muodostuneesta paikasta Lahtisen esityöstä kiekon verkkoon ohi poikittaisliikkeeseen joutuneen Kauton. Hetkeä myöhemmin vieraiden voimalaituri Kalle Moisio pamautti ylivoimalla viiksien välistä Peliitat jo maalin päähän.

Kiekko-Vantaa piristyi hetkellisesti takaiskujen jälkeen, mutta ei onnistunut ottelua tappamaan. Luovuuttaan jälleen läpi ottelun osoittaneen Alex Leväsen yritys kohti heinolalaisten tyhjänä ammotavaa maalia meni vain aavistuksen ohi viimeisellä minuutilla.

Peliitat sai luotua lopussa kaksi vaarallista maalipaikkaa, joista toinen sitten upposi. Kolme syöttöpistettä kerännyt Lahtinen pelasi poikittain kiekon pointille, josta toinen Pelicans-laina Samuel Salonen täräytti limpun häkkiin.

Ottelun ratkaisu nähtiin jatkoajalla. Kiekko-Vantaan professori Juuso Perttilä ajoi hienosti kohti maalia, harhautti sivuun ja pelasi takatolpalle liukuneelle puolustaja Nico Nurmikannalle, joka puttasi pikkumustan verkkoon.

Kiekko-Vantaan harjoitusottelut jatkuvat ensi viikon torstaina Trio Areenalla, jossa vastaan asettuu paikallisvastustaja Espoo United. Mestiksen runkosarja starttaa puolestaan lohipaitojen osalta 29. syyskuuta vierasottelulla nousijajoukkue Ketterää vastaan.

Kiekko-Vantaa–Peliitat 5–4 JA (3–1, 1–0,  0–3, 1–0)

13.30 1–0 Miro Mäkinen (Viljami Wacklin, Janne Kivilahti) YV

15.47 2–0 Joonas Valkonen (Juuso Perttilä, Joona Harjama)

17.45 2–1 Artturi Toivola (Severi Lahtinen, Roope Mäkitalo)

19.18 3–1 Julius Rantaeskola (Atte Mäkinen, Joona Harjama) YV

27.45 4–1 Jussi Pelto-Arvo (Janne Kivilahti)

49.25 4–2 Janne Seppänen (Severi Lahtinen, Niko Kivelä)

50.30 4–3 Kalle Moisio (Roope Mäkitalo, Artturi Toivola) YV