Kiekko-Vantaa | Mestis

Jani Kautosta Mestiksen kuukauden pelaaja

28.03.2017

Kiekko-Vantaan maalivahti Jani Kautto on valittu Mestiksen maaliskuun pelaajaksi. Valinnan suoritti Mestiksen virallinen yhteistyökumppani Viestintäliiga.

– Hieno kunnianosoitus. Mukavaa, että hyvät viimeaikaiset otteet ovat huomattu, Kiekko-Vantaan maalivahti Jani Kautto kertoo.

Mestiksen parhaimpiin maalivahteihin kuuluva 27-vuotias Kautto torjui maaliskuussa lohipaidoille kuudesta ottelusta viisi voittoa.

– Pelejä on tullut hyvin alle ja rutiini on löytynyt. Turhat ajatukset on jätetty pois ja kiekkokin on tarttunut, Kautto sanoo.

Kautto oli loistavassa iskussa puolivälieräsarjassa Jokipoikia vastaan. Tikkurilan Jää-Veikkojen kasvatti pelasi kolme ottelua huikealla torjuntaprosentilla 96,20. Päästettyjen maalien keskiarvo oli häikäisevä 0,86.

– Nämä ovat kivoja pelejä. Sitä koittaa aina vaan tehdä parhaansa liikoja miettimättä, näyttäviin torjuntoihin venyvä Kautto toteaa.

Kuudetta kautta lohipaitojen tolppien välissä pikkumustaa pysäyttävä Kautto on taistellut läpi kauden peliajasta tasapäin Aaro Peltosen kanssa.

– Aaron kanssa on pelattu pienestä saakka samassa joukkueessa. Kova kilpailu on peliajasta ja se kehittää. Joka päivä täytyy laittaa parasta likoon, Kautto valottaa kilpailutilannetta.

Kokeneen maalivahdin torjuntatyötä helpottaa myös se, että edessä pelaa lähes sama puolustus kuin jo viime kaudellakin.

– Kyllä se helpottaa omaa hommaa. Ollaan myös käyty aika tarkkaan läpi pelaajien kanssa pieniä asioista, kuten rännikiekkoja, Mestiksen runkosarjassa yhteensä 147 ottelua pelannut Kautto tuumii.

Kauden tärkeimmät pelit ovat kuitenkin vasta edessä. Runkosarjan kolmonen Kiekko-Vantaa kohtaa välierissä TUTO Hockeyn. Parasta seitsemästä -ottelusarja starttaa keskiviikkona Turussa.

– Kova sarja siitä varmasti tulee. Vastustajalla on laadukas ja kokenut ryhmä. Hyvä startti sarjaan on tärkeä. Kaksi kovaa kotijoukkuetta vastakkain, joten Turusta täytyy voittoja pystyä kairaamaan, B-nuorten Suomen mestaruuden Jokereissa keväällä 2008 voittanut Kautto päättää.

Pudotuspeleissä neljään otteluun tehot 4+3 iskenyt vantaalaisten laitahyökkääjä Atte Mäkinen oli ehdolla maaliskuun pelaajaksi.

Kautto oli toinen Kiekko-Vantaan pelaaja, joka on valittu tällä kaudella kuukauden pelaajaksi. Lohipaitojen kapteeni Toni Leinonen valittiin Mestiksen helmikuun pelaajaksi.

Edellisen kerran Mestis-historiassa lohipaitojen maalivahti on valittu kuukauden pelaajaksi kaudella 2010–11, jolloin Mika Norja palkittiin parhaaksi lokakuussa.


Kuva: Toni Jaconelli

Mestiksen kuukauden pelaajat kaudella 2016–17:

Syyskuu: Juhana Aho, SaPKo

Lokakuu: Juhani Tamminen, RoKi

Marraskuu: Anton Levtchi, LeKi

Joulukuu: Jonatan Tanus, SaPKo

Tammikuu: Rasmus Tirronen, Espoo United

Helmikuu: Toni Leinonen, Kiekko-Vantaa

Maaliskuu: Jani Kautto, Kiekko-Vantaa

Mestis