Hyttinen ratkaisi Suomen jääkiekkohistorian pisimmän ottelun!

01.04.2017

Voittomaalin viimeistelleen Joonas Hyttisen kommentit pelin jälkeen:

Kiekko-Vantaa nappasi toisen kiinnityksen finaalipaikkaan, kun se kaatoi hyytävän jännittävän jatkoaikatrillerin päätteeksi TUTO Hockeyn maalein 4–3. Suomen jääkiekkohistorian pisimmäksi otteluksi venyneen jännitysnäytelmän ratkaisi Joonas Hyttinen ylivoimalla ajassa 157:54.

Kiekko-Vantaa ja TUTO Hockey tekivät suomalaista kiekkohistoriaa tahkoamalla 157 minuuttia ja 54 sekuntia saadakseen ratkaisun paremmuudesta. Trio Areenalla 888 silmäparia todisti mieletöntä kiekkonäytelmää, jota tuskin tullaan unohtamaan koskaan.

Lohipaitojen maaleista vastasivat perjantai-illan huimassa kiekkonäytelmässä: puolustaja Nico Nurmikanta, kahdesti maaliverkkoa heiluttanut Julius Rantaeskola (2+1) ja historian kirjoihin jäävän voitto-osuman sipaissut Joonas Hyttinen. Lohipaitojen kaikki neljä osumaa syntyivät ylivoimalla. Kippari Toni Leinonen ja kultakypärä Atte Mäkinen saalistivat kaksi syöttöpistettä mieheen.

Lohipaitojen maalilla Jani Kautto pelasi loistavan ottelun ja pysäytti ottelun aikana peräti 62 kutia. Virkaveli TUTO:n Karolus Kaarlehto venyi kiekon tielle 58 kertaa. Kiekko-Vantaa menetti ottelun tiimellyksessä kaksi pelaajaa, kun puolustajalupaus Juho Rautanen ja taiturimainen hyökkääjä Frank Gymer joutuivat jättämään kaukalon tällien vuoksi.

TUTO Hockeylta maalinteossa onnistuivat: Hannu Kuru, konkarihyökkääjä Aki Keinänen (1+2) ja kultakypärää kantanut puolustaja Kristian Tuohilampi, joka tasoitti ottelun vain 25 sekuntia ennen päätössummeria ja vei pelin jatkojalle. Keskushyökkääjä Tuukka Pulliainen keräsi kolme syöttöpistettä.

Kiekko-Vantaan pelaajista Paavo Ylipaino, Lasse Uusivirta, Nico Nurmikanta ja laukauksia roppakaupalla blokannut Lassi Raitanen pelasivat ottelussa yli 60 minuuttia.

Lohipaidat johtavat kiihkeää ja kuumaa välieräsarjaa otteluvoitoin 2–0. Seuraavan kerran kiekko tippuu jäähän jo lauantaina klo 15 Turussa Marli Areenalla.

Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey 4–3 JA (1–0, 1–1, 1–2, 0–0, 0–0, 0–0, 0–0, 1–0)

4.58 1–0 Nico Nurmikanta (Atte Mäkinen, Julius Rantaeskola) YV

25.18 2–0 Julius Rantaeskola (Toni Leinonen, Atte Mäkinen) YV

25.45 2–1 Hannu Kuru (Aki Keinänen, Tuukka Pulliainen)

42.28 2–2 Aki Keinänen (Tuukka Pulliainen) YV

55.52 3–2 Julius Rantaeskola (Lasse Uusivirta, Toni Leinonen) YV

59.35 3–3 Kristian Tuohilampi (Aki Keinänen, Tuukka Pulliainen) IM

157.54 4–3 Joonas Hyttinen (Lassi Raitanen, Pekka Niemimaa) YV