Hyttinen ratkaisi jatkoajalla kärkikamppailun

29.11.2017

Kiekko-Vantaa nousi upealla jatkoaikavoitolla sarjakärkeen. Lohipaidat nappasivat kolmannen perättäisen voittonsa kaatamalla kärkikamppailussa Lempäälän Kisan maalein 3–2 (1–1, 0–1, 1–0, 1–0). Keskiviikkoillan kiekkonäytelmän sankariksi nousi kahdella maalillaan Joonas Hyttinen.

Kiekko-Vantaa ja LeKi iskivät yhteen jo neljättä kertaa tällä kaudella. Molemmat joukkueet laittoivat taisteluhaalarit päälle ja tarjosivat Mestis-kiekon ystäville laadukkaan kiekkopelin, josta ei tapahtumia puuttunut.

Kiekko-Vantaa siirtyi ottelussa 1–0-johtoon avauserän alussa, kun maestro Joona Harjama jakoi kiekon suorasta hyökkäyksestä pehmeäkätiselle kultakypärä Juuso Perttilälle, joka peippaili tyylikkäästi pikkumustan verkkoon.

LeKi tasoitti kamppailun erän puolivälissä puolustaja Jimi Jalosen viivalaukauksella, joka sujahti Kiekko-Vantaan maalilla torjuneen Jani Kauton kainalosta sisään.

Kiekko-Vantaa petrasi erä erältä pelaamistaan. Toinenkin erä oli kahden hyvän joukkueen välillä tasainen ja molemmilla oli omat paikkansa iskeä.

LeKi siirtyi 2–1-johtoon ottelun puolivälin ylityttyä Kiekko-Vantaan hetkellisen nukahduksen päätteeksi. Saukkopaitojen HPK-laina Miro Ruokonen riisti kiekon hyökkäysalueella ja läväytti limpun verkkoon.

Lohipaidat hakivat kolmannessa erässä vimmatusti tasoitusta ja lopulta se myös saatiin kovan työmäärän kautta. Reilu kahdeksan minuuttia ennen päätössummeria Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Joonas Hyttinen punnersi maalin edestä ylivoimalla tasoituksen. Kiekko pomppi yläilmoihin ja lopulta LeKin maalilla hikoilleen Christian Heljangon selän taakse.

Kolmannen erän lopussa LeKi sai mahdollisuuden hakea maalia ylivoiman kautta, mutta muutaman todella arvokkaan pelastuksen ottaneen Kauton johdolla lohipaidat kestivät.

Ottelun ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla. Kiekko-Vantaa iski ylivoimapyörityksen jälkeen komean uunin, kun Mestiksen pistepörssiä johtava tohtori Perttilä malttoi maalin edessä vielä syöttää takatolpalle ratkaisija Hyttiselle, joka naulasi 3–2-voittolukemat.

Sarjakärkeen noussut Kiekko-Vantaa isännöi perjantaina Trio Areenalla kaukaloon yli vuoden tauon jälkeen palanneen Kim Hirschovitsin tähdittämää Espoo Unitedia.

Kiekko-Vantaa–LeKi 3–2 JA (1–1, 0–1, 1–0, 1–0)

3.56 1–0 Juuso Perttilä (Joona Harjama)

9.53 1–1 Jimi Jalonen (Santeri Arousva, Topias Haapanen)

34.40 1–2 Miro Ruokonen (Tuomas Koskinen, Filip Krivosik)

51.41 2–2 Joonas Hyttinen (Janne Kivilahti, Sakari Turtiainen) YV

64.02 3–2 Joonas Hyttinen (Juuso Perttilä, Juha Tarkkanen)