Hurja taistelu ei riittänyt – SaPKolle kolmas kiinnitys

15.04.2017

Kiekko-Vantaa koki SaPKon vieraana kolmannessa finaaliottelussa kirvelevän tappion kovan taistelun jälkeen maalein 3–0 (1–0, 1–0, 1–0).

Taisteluilmeen puutteesta ei voi lohipaitoja syyttää. Jokainen pelaaja löi itsensä täysillä likoon täpötäyteen ahdetussa Talvisalon jäähallissa. Runkosarjan voittanut SaPKo viimeisteli paikoistaan tehokkaammin tasaisessa kiekkonäytelmässä, josta ei tunnetta ja tapahtumia puuttunut. Avausmaalin merkitys näytteli lopulta isoa roolia.

Avauserä oli todella tasainen ja molemmilla joukkueilla oli omat hallintahetkensä. Kiekko-Vantaa sai hyviä paikkoja ylivoimalla, kun puolustaja Nico Nurmikanta pääsi b-pisteiden kaarelta kokeilemaan maalintekoa.

Taiturimainen laitahyökkääjä Joel Lehtinen kilautti suorasta hyökkäyksestä ylärimaan. Näppäräkätinen keskushyökkääjä Teemu Mielonen oli myös lähellä maalintekoa rystykudillaan.

SaPKo rikkoi avauserässä kuparisen vantaalaisten kannalta todella harmittavaan paikkaan. Vain 33 sekuntia ennen summeria pässipaitojen kultakypärä Teemu Lepaus sivalsi give and go -pelin päätteeksi tilanteeksi 1–0. Maukkaan syötön osumaan tarjosi Jonatan Tanus.

Toisessa erässä kotijoukkue lisäsi kaasua ja otti peliä enemmän hallintaansa. Kiekko-Vantaa puolusti tiiviisti ja taisteli uhrautuvasti. Lohipaidat tappoivat toisessa erässä kolmesta alivoimastaan kaksi todella tyylikkäästi.

Pässipaidat onnistuivat kuitenkin lisäämään johtoa toisen erän lopussa ylivoimalla, kun syöttökuvion päätteeksi kultakypärä Lepaus napautti tilanteeksi 2–0.

Kolmas erä oli varsin tasainen ja molemmilla oli maalipaikkansa. Kiekko-Vantaa haki vimmatusti kavennusmaaleja, kun taas pässipaidat pelasivat yli 2 500 silmäparin edessä laadukkaasti johtoasemassa.

Lohipaidoilta parhaaseen paikkaan pääsi hyökkääjä Joonas Hyttinen, joka purjehti näyttävästi läpi kentän ja oli todella lähellä iskeä helpottavan kavennuksen peippausten jälkeen. Jälleen kerran kiihkeässä finaalisarjassa maalinteko oli kuitenkin vantaalaisille vaikeaa.

Loppulukemat löi tyhjään rysään SaPKo-laituri Rasmus Hämäläinen kolme minuuttia ennen loppua.

Kiekko-Vantaan tolppien välissä Aaro Peltonen pysäytti 24 kiekkoa ja venyi useampaan komeaan torjuntaan. Pässipaitojen tolppien välissä Juhana Aho tarvitsi nollapeliin 21 torjuntaa.

Jo 11. perättäisen pudotuspelivoittonsa ottanut SaPKo johtaa kuumaa finaalisarjaa otteluvoitoin 3–0. Sarja on ensimmäistä kertaa katkolla maanantaina Trio Areenalla, jossa kiekko tippuu jäähän klo 18.

SaPKo–Kiekko-Vantaa 3–0 (1–0, 1–0, 1–0)

19.27 1–0 Teemu Lepaus (Jonatan Tanus, Juuso Forsström)

37.46 2–0 Teemu Lepaus (Juuso Forsström, Casimir Jürgens) YV

57.02 3–0 Rasmus Hämäläinen (Matias Pulli) TM