Kiekko-Vantaa | Mestis

Harjoituskausi käyntiin keskiviikkona Trio Areenalla

15.08.2017

Päävalmentaja Pasi Arvosen mietteitä ensimmäisestä harjoitusottelusta:

Kiekko-Vantaa pelaa ensimmäisen harjoituskauden ottelunsa keskiviikkona Trio Areenalla eteläkorealaista Gangwon High1:a vastaan.

Mestis-kauteen valmistautuvat lohipaidat ovat harjoitelleet jäällä nyt puolitoista viikkoa. Kaukalossa on menty lujaa päävalmentaja Pasi Arvosen johdolla.

Viime kevään hopeaa kirkastamaan lähtevä Kiekko-Vantaa on ensi kaudellakin taitava ja luisteluvoimainen ryhmä. Joukkueessa on paljon myös uusia pelaajia ja keskiviikkona nähdäänkin useampi debytantti lohinutussa.

Aasian liigassa pelaava High1 on vantaalaisseuralle tuttu vastustaja. Kiekko-Vantaa vieraili viime vuoden elokuussa Etelä-Koreassa leirillä ja pelasi neljä harjoitusottelua Goyangissa Soulin kupeessa kotipelinsä pelaavaa seuraa vastaan voittaen ne kaikki. 

High1 sijoittui viime kaudella Aasian liigassa seitsemänneksi ja oli viimeinen joukkue, joka jäi pudotuspelien ulkopuolelle. Viime kaudella seuraa edusti yli 400 liigaottelua pelannut puolustaja Mikko Kukkonen

Tällä kaudella suomalaispelaajia ei joukkueessa nähdä, mutta mielenkiintoisia pelimiehiä kylläkin. Joukkueen hyökkäyksen terävimmän kärjen muodostavat pohjoisamerikkalaistaustaiset Etelä-Korean maajoukkuemiehet Michael Swift ja Mike Testwuide. Puolustukseen joukkue hankki Ilveksestä sekä Ässistä tutun jenkkipakki Troy Milamin ja tolppien väliin saapui 38 NHL-ottelua ja kahdet MM-kisat urallaan pelannut Jason Bacashihua.

Neljällä Etelä-Korean maajoukkuepelaajalla varustettu High1 saapui Suomeen maanantaina. Se pelaa harjoitusleirinsä aikana myös Peliittoja ja Suomi-sarjajoukkue Nokian Pyryä vastaan. 

Jääkiekkoilu on Etelä-Koreassa juuri nyt varsin kovassa nosteessa, sillä maa nousi keväällä MM-kisojen A-tasolle ensi vuodeksi ja talvella Pyeongchangissa pelataan olympiamitaleista. 

Kiekko-Vantaa–High1 keskiviikkona Tikkurilassa Trio Areenalla klo 18.30. Liput myynissä ainoastaan ovelta 5 € ja lapset 0–15v ilmaiseksi.

Joukkueiden kohtaamiset viime vuonna:

17.8 High1–Kiekko-Vantaa 0–4

18.8 High1–Kiekko-Vantaa 3–4

20.8 High1–Kiekko-Vantaa 2–5

21.8 High1–Kiekko-Vantaa 1–3

Tiesitkö?

1) Viime vuoden High1-otteluissa Jokereiden mukana Pietarin turnauksessa pelaava Julius Rantaeskola iski kaikissa neljässä kamppailussa maalin. 

2) High1:n riveihin täksi kaudeksi Aasian liigan ykkösseura Anyang Hallasta siirtynyt Mike Testwuide voitti toissa kaudella sarjan maalikuninkuuden.

3) Viime kauden kymmenestä harjoitusottelusta Kiekko-Vantaa voitti viisi. 

Seuraa heitä:

Viljami Wacklin, Kiekko-Vantaa

Taitava ja älykäs kahden suunnan keskushyökkääjä saapui täksi kaudeksi lohinuttuun. Rytmittää ketjunsa peliä tyylikkäästi, jalka liikkuu hyvin ja kiekko pysyy lavassa. 

Michael Swift, High1

Etelä-Korean maajoukkuehyökkääjä on hyvä luistelija ja taitava syöttelijä. Monipuolinen hyökkääjä on takonut hurjia pistemääriä Aasian liigassa. Myös Kanadan passin omistava jäähyherkkä Swift aloittaa seitsemännen kautensa seurassa. 

Mestis