Harjoituskauden avausvoitto päätöserän tehoilla

18.08.2017

Kiekko-Vantaa nappasi harjoituskauden avausvoittonsa perjantai-illan kiekkonäytelmässä Espoossa. Lohipaidat kaatoivat vauhdikkaassa ja tasaisessa paikalliskamppailussa Espoo Unitedin maalein 2-3.

Lohipaitojen pelissä oli jälleen paljon hyviä asioita ja joukkue otti steppejä eteenpäin. Vantaalaiset olivat raikkaalla jalalla liikenteessä alusta saakka ja harjoitellut asiat näkyivät jälleen kaukalossa.

Espoo United avasi kuitenkin maalihanat ottelussa, kun hurjassa pisteputkessa jatkava hyökkääjä Juuso Forsström napautti toisessa erässä ylivoimalla maalinedustalta irtokaran sisään.

Kiekko-Vantaa paransi peliään läpi illan. Nousujohteisen esityksen kruunasi kolmannen erän kolme upeaa maalia. Ensin Otto-Eemeli Linke latasi ylivoimalla viivalta limpun tarkalla kudilla verkon perukoille ja avasi maalitilinsä lohinutussa.

Loistavan ottelun pelannut kentällinen Jussi Pelto-Arvo-Viljami Wacklin-Juuso Perttilä rupesi löytämään toisensa ja tulos näkyi taululla. Laiturikaksikko löysi täysin vapaaksi maalinedustalle jääneen Wacklinin ja älykäs kahden suunnan sentteri ei paikasta erehtynyt.

Voittomaali oli silmiä hivelevää katseltavaa: kovakuntoinen mailataituri Perttilä käänsi näyttävästi poikittain takatolpalle, josta Pelto-Arvo puttasi pikkumustan reppuun.

Espoolaiset kavensivat yhdeksän minuuttia ennen päätössummeria, kun puolustaja Jesse Väkelä laukoi ylivoimalla ottelun viimeiseksi jääneen maalin. Espoo United haki lopussa tasoitusta vielä ilman maalivahtia ja saikin paineen aikaiseksi hyökkäyspäähän, mutta kypsästi taistelleet ja puolustaneet lohipaidat kestivät vastustajan kirivaihteen yli.

Kiekko-Vantaa jatkaa harjoituskautta otteluiden osalta heti lauantaina kotikaukalossa Trio Areenalla, jossa vastaan asettuu klo 17 starttaavassa kamppailussa eteläkorealainen High1.

Espoo United-Kiekko-Vantaa 2-3 (0-0, 1-0, 1-3)

27.06 1-0 Juuso Forsström (Santeri Saari, Waltteri Hopponen) YV

43.42 1-1 Otto-Eemeli Linke (Sakari Turtiainen, Atte Mäkinen) YV

44.22 1-2 Viljami Wacklin (Jussi Pelto-Arvo, Juuso Perttilä)

48.18 1-3 Jussi Pelto-Arvo (Juuso Perttilä, Viljami Wacklin)

51.34 2-3 Jesse Väkelä (Oskari Uomala, Joona Puhakka) YV

Nico Viksten  5+9+5=19 (poissa 59.03-60.00)