Kiekko-Vantaa | Mestis

Harjama: Pienet asiat korostuvat

13.03.2017

Kiekko-Vantaan keskushyökkääjä Joona Harjama odottaa innolla keskiviikkona käynnistyvää puolivälieräsarjaa. 

Taiturimaisia harhautuksia, näyttäviä maaleja, juonikkaita syöttöjä, luotettavaa kahden suunnan pelaamista ja kovaa työtä joukkueen eteen. Pelintekijä Joona Harjama on säväyttänyt otteillaan lohinutussa.

– Olen tykännyt pelata täällä ja nauttinut saamastani vastuusta. Kiekolliseen rooliin tottuminen vei oman aikansa. Tulosta on kuitenkin syntynyt ihan mukavasti, 23-vuotias Joona Harjama kertoo.

Ensimmäistä kauttaan lohipaidassa pelaava Harjama nakutti runkosarjassa 49 ottelussa tehot 8+17=25. Haminalaislähtöinen syöttövelho on sopeutunut hyvin myös pääkaupunkiseudulle.

– 20 minuutissa ajaa hallille Helsingistä. Olosuhteet Vantaalla on priimaa ja Helsingissä tekemistä riittää, Harjama sanoo.

Ylivoiman maestro on kiistatta yksi sarjan taitavimmista kiekonkäsittelijöistä. Harjaman hanskojen komennuksessa peliväline siis tottelee.

– KalPan junioreissa olen viimeksi päässyt pelaamaan ylivoimalla. Nautin ylivoiman pyörittämisestä ja isosta roolista, Harjama toteaa.

Vantaalaisten ylivoima oli runkosarjassa neljänneksi tehokkainta ja alivoima toimi parhaimmillaan erittäin mallikkaasti. Pudotuspeleissä erikoistilannepelaamisen merkitys kasvaa entisestään.

– Suoraviivaisuutta pitää saada lisää ylivoimaan. Laukausten kautta luodaan tilanteita, Harjama tuumii.

Runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut Kiekko-Vantaa saa keskiviikkona Trio Areenalla käynnistyvässä puolivälieräsarjassa vastaansa Jokipojat. Millaista pudotuspelitaistelua Harjama odottaa?

– Kova sarja tulee. Mitään ei saa ilmaiseksi. Kaikki täytyy ansaita kovalla työnteolla. Pienet asiat korostuu pelien sisällä. Jokainen joukkue täytyy voittaa neljä kertaa, jos haluaa päästä nostelemaan kannua, Harjama tietää.

– Peleistä tulee varmasti vähän erityylisiä, sillä Vantaan pienessä kaukalossa kamppailupelaamainen nousee isoon asemaan. Joensuussa taas on iso kaukalo, joten tilaa on enemmän eli siellä täytyy liikkua tosi hyvin ja pysyä rohkeasti kiekolla, Harjama jatkaa.

Lohipaitojen runkosarjasijoitus oli seurahistorian paras. Se luokin uskoa tulevaan kannujahtiin.

– Tasainen runkosarja pelattiin isossa kuvassa. Olihan siellä niitä huonojakin jaksoja, mutta tärkeämpää on miten vaikeisiin hetkiin reagoi ja pystyy kääntämään sen kurssin. Nekin hetket kasvattavat, Harjama luonnehtii.

Kiekko-Vantaalla on tänä keväänä loistava mahdollisuus voittaa sen ensimmäinen Mestis-mestaruus. Eikä se ole enää vain unelma, sillä nyt siihen on olemassa oikeat pelimerkit ja potentiaalia.

– Päätyyn asti mennään. Se vaatii ennen kaikkea hetkessä elämistä. Tosi tarkka täytyy olla siinä, ettei ala haihattelemaan yhtään missään vaiheessa. Haetaan hyvä startti pudotuspeleille ja siitä se lumipallo lähtee sitten pyörimään ja kasvamaan. Tarvittavat elementit ovat kasassa, Harjama päättää.

Laittakaa turvavyöt kiinni. Joona Harjama ja Kiekko-Vantaa ovat valmiina taisteluun. Pudotuspelit starttaavat nyt!

KIEKKO-VANTAA - JOKIPOJAT TRIO AREENALLA 15.3. KLO 18:30
Pääsyliput edullisimmin ennakkoon Ticketmasterista. Liput löydät klikkaamalla TÄSTÄ


Teksti: Mikko Mannonen
Kuvat: Toni Jaconelli

Mestis