Gymer ratkaisi maratontrillerin – Kiekko-Vantaa Mestiksen finaaleihin!

07.04.2017

Päävalmentaja Mälkiän kommentit välieräsarjasta:

Kiekko-Vantaa pelaa Mestiksen finaaleissa 14 vuoden tauon jälkeen. Lohipaidat ottivat ratkaisevan neljännen kiinnityksen kaatamalla kotikaukalossa TUTO Hockeyn jatkoaikatrillerin jälkeen maalein 2–1. Vantaalaisten voittomaalin viimeisteli ajassa 99.57 taikuri Frank Gymer.

Kiekko-Vantaa eteni finaaleihin voittamalla TUTO Hockeyn otteluvoitoin 4–2. Tiukka välieräsarja oli kiistatta täydellistä jääkiekkoherkkua itse kullekin. Kaksi loistavaa joukkuetta iski yhteen ja lopulta pienet asiat käänsivät sarjan lohipaitojen eduksi.

Luisteluvoimainen, sitkeä ja taitava Kiekko-Vantaa sai kuudenteen välieräotteluun loistavan startin. Joukkue tuli vahvasti peliin ja halu voittaa paistoi viimeiselle penkkirivillekin saakka.

Lohipaidat siirtyivät avauserässä 1–0-johtoon kapteeni Toni Leinosen upealla osumalla. Tehot 1+1 saalistanut hyökkääjälupaus Frank Gymer lähetti teräsmies Pekka Niemimaan oikealta kaistalta matkaan. Ulottuva sentteri tarjoili taidokkaan syötön takatolpalle, josta 45 tehopistettä runkosarjassa tehtaillut Leinonen puttasi kevään toisen pudotuspelimaalinsa.

Toinen erä oli tasaista vääntöä. Molemmilla joukkueilla oli omat maalipaikkansa ja hallintahetkensä. Kiekko-Vantaan maalilla Jani Kautto ja TUTO Hockeyn tolppien välissä kiekkoja pysäyttänyt Karolus Kaarlehto venyivät isoihin koppeihin kerta toisensa jälkeen.

Vantaalaiset taistelivat vaikeilla hetkillä sitkeästi ja osoittivat luonnetta läpi illan. Jokainen pelaaja löi itsensä täysillä likoon joukkueen eteen.

TUTO Hockey onnistui tasoittamaan hyytävän jännittävän kiekkonäytelmän kolmannen erän alussa, kun turkulaisten laituri Aleksi Rutanen napautti b-pisteiden viiksien välistä kiekon rysään. Maaliin hienon esityön teki laitahyökkääjä Mikko Laine.

Ratkaisua lähdettiin hakemaan toista kertaa kiihkeässä ja kuumassa välieräsarjassa jatkoajalta. Ensimmäisessä jatkoerässä molemmilla oli omat tilaisuutensa, mutta kummassakin päässä maalivahdit ottivat isoja koppeja.

Toisessa jatkoerässä trilleri huipentui. TUTO-puolustaja Kristian Tuohilampi pääsi kertaalleen alivoimalla läpiajoon, mutta Jani Kautto venyi isoon ryöstöön. Hetkessä toisessa päässä Nico Nurmikannalla oli ylivoimalla huipputontti.

Lopulta ratkaisu nähtiin ylivoimalla ajassa 99.57 eli vain kolme sekuntia ennen toisen jatkoerän päätöstä. Pekka Niemimaan aloitusvoiton jälkeen taisteluilmeen ruumiillistuma Lassi Raitanen pelasi limpun mailataituri Frank Gymerille, joka haastoi keskustaan ja räjäytti Trio Areenan tarkalla rystykudilla. Taikuri Gymerin toinen pudotuspeliosuma vei lohipaidat 14 vuoden tauon jälkeen tarunhohtoisen Mestiksen finaaleihin.

Kiekko-Vantaa kohtaa keskiviikkona starttaavassa finaalisarjassa SaPKon. Ensimmäinen finaaliottelu käynnistyy Savonlinnassa keskiviikkoiltana klo 18.30.

Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey 2–1 JA (1–0, 0–0, 0–1, 0–0, 1–0)

6.35 1–0 Toni Leinonen (Pekka Niemimaa, Frank Gymer)

44.31 1–1 Aleksi Rutanen (Mikko Laine, Samu Suominen)

99.57 2–1 Frank Gymer (Lassi Raitanen, Pekka Niemimaa) YV