Kiekko-Vantaa | Mestis

Gymer janoaa voittaa: ”Kaikki ilo irti”

11.04.2017

Hyökkääjälupaus Frank Gymer pelaa upeaa kautta. Taiturimainen kiekonkäsittelijä nauttii pudotuspelikiimasta. 

Palataan hetkeksi Kiekko-Vantaan ja TUTO Hockeyn välisen kuudennen välieräottelun ratkaisuhetkille. 

Liukasliikkeinen Frank Gymer hankkii rohkean kiekollisen pelaamisen kautta lohipaidoille ylivoiman toisen jatkoerän lopulla. Vain 40 sekuntia myöhemmin taikuri nappaa lätyn lapaansa hyökkäysalueella, suuntaa kohti keskustaa, harhauttaa samettisilla käsillä TUTO-puolustaja Jere Karlssonin sivuun ja sivaltaa tarkalla rystykudilla limpun takanurkkaan. Koko Trio Areena repeää liitoksistaan.

Kiekko-Vantaa eteni taitavan hyökkääjän kevään toisella pudotuspeliosumalla 14 vuoden tauon jälkeen tarunhohtoisen Mestiksen finaaleihin.

– Kyllä se oli yksi urani makeimmista maaleista. Olihan se huikea fiilis ratkaista ja laittaa sarja poikki, Frank Gymer hehkuttaa.

Itä-Helsingin Kiekosta 12-vuotiaana Jokereihin siirtynyt Gymer on kiistatta yksi Mestiksen viihdyttävimmistä pelaajista. Kahdesti B-nuorten Suomen mestaruuden urallaan voittanut pistelinko luo maalipaikkoja juonikkailla ja yllätyksellisillä ratkaisuillaan.

Ja olihan sulavasti luistelevan Gymerin uran ensimmäinen KHL-maalikin poikkeuksellisen näyttävä kärkikynineen. Taikurin punaisten hanskojen komennuksessa peliväline todellakin osaa käyttäytyä.

– Hyvän itseluottamuksen ja useiden toistojen kautta ne näyttävimmät suoritukset tulevat selkäytimestä, Gymer valottaa.

Runkosarjan kolmonen Kiekko-Vantaa kaatoi välierissä arkkivihollisen TUTO Hockeyn otteluvoitoin 4–2. Kahdesti vantaalaiset onnistuivat kiihkeän välieräsarjan aikana voittamaan maratonottelun. Se kertoo sitkeydestä.

– Lähdettiin altavastaajana taistelemaan. Kolmesta ensimmäisestä ottelusta onnistuttiin vääntämään voitot kovalla työnteolla. Sitten pelattiin kaksi vähän huonompaa peliä ja hävittiin. Jouduttiin tekemään ekstramäärä hommia, että saatiin sarja lopulta katkaistua, Gymer muistelee välieräsarjaa.

Vasta 20-vuotias Gymer on pelannut hienoa pudotuspelikevättä. Hyökkääjä on nakuttanut yhdeksässä pelaamassaan pudotuspeliottelussa lohipaidoille tehot 2+5 ja muodostanut toimivan hyökkäystrion yhdessä Joona Harjaman sekä Atte Mäkisen kanssa.

– Hyvin on pelit mennyt, mutta aina voi parantaa. Haluan näyttää, että pystyn ratkaisemaan näitä pelejä, kantaa vastuuta ja kehittyä sitä kautta pelaajana, Gymer kertoo.

Jokereiden KHL-miehistön ja Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen riveissä kuluvan kauden aikana otteillaan säväyttänyt hyökkääjälupaus odottaa innolla keskiviikkona starttaavaa finaalisarjaa, jossa lohipaidat saavat vastaansa runkosarjan voittajan SaPKon.

– Kaikki ilo pitää ottaa näistä peleistä irti. Altavastaajana lähdetään haastamaan runkosarjan voittajaa. Luotetaan siihen omaan sapluunaan pelata. Mestaruuden voittaminen vaatii tietenkin sitä, että pelataan joukkueena paremmin kuin vastustaja, Gymer tuumii.

Teksti: Mikko Mannonen

Mestis