Kiekko-Vantaa | Mestis

FPS vastustajaksi Suomen Cupissa

21.08.2017

Kiekko-Vantaa aloittaa kiekkokalenteriin 46 vuoden tauon jälkeen palaavan Suomen Cupin perjantaina toisen kierroksen ottelulla Forssan Palloseuran vieraana.

Lohipaidat lähtevät menestymään myös Suomen Cupissa. Kaikki Mestis-joukkueet aloittavat taipaleensa vierasotteluilla tällä viikolla. Lohipaidat palaavat kymmenen vuoden tauon jälkeen Forssan jäähalliin.

– Lähdemme kehittämään omaa peliä ja hakemaan ensimmäistä kiinnitystä cupissa. Meidän tavoitteet ovat korkealla niin cupissa kuin päivittäisessä tekemisessäkin. Voitto mielessä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoi.

Suomi-sarjajoukkue Forssan Palloseura on perinteikäs kiekkoseura. Joukkue esiintyi SM-liigassa kaudella 1975–76. Mestistä Forssassa pelattiin kausina 2000–2007, mutta eteni vain kerran pudotuspeleihin.

Seuraa ovat historian saatossa edustaneet muun muassa Veili-Matti Savinainen, Teemu Ramstedt, Kristian Kuusela, Teemu Aalto, Markus Nordlund, Arttu Luttinen, Niklas Bäckström, Jussi Rynnäs ja Petri Vehanen.

Kymmenen edellistä kautta FPS on pelannut Suomi-sarjaa varsin vaihtelevalla menestyksellä, mutta yhtä kautta lukuunottamatta se on ollut mukana runkosarjan kärkikahinoissa. Viime kaudella FPS oli runkosarjan neljäs, mutta taipui välierissä Mestikseen Kajaanin Hokin konkurssin vuoksi nostetulle Ketterälle otteluvoitoin 3–0. Forssalaisten paras pistemies oli Jukka-Pekka Kurtelius, joka pelasi Kiekko-Vantaa Idässä kakkosdvisioonaa reilun neljän kauden ajan.

FPS:n päävalmentajana toimii 42-vuotias Asko Rantanen, joka pelasi myös pitkän uran seurassa. Forssan kiekkoylpeys on aloittanut harjoituskauden vahvasti, sillä se on voittanut nyt kolme ottelua perättäin. Suomen Cupin ensimmäisellä kierroksella FPS murjoi lapualaisen kakkosdvisioonajoukkue  Virkiä Hockeyn vieraskentällä maalein 1–7.

FPS:n nuorekkaan ryhmän avainpelaajiin kuuluvat muun muassa Etelä-Vantaan Urheilijoiden kasvatti Juuso Hämäläinen, pistelinko Aleksi Karlsson, viime syksynä KeuPa HT:ssa piipahtanut Tommi Takaveräjä, liigakokemustakin omaava isokokoinen sentteri Teemu Karjalainen ja ykkösvahti Henri Viitala.

FPS–Kiekko-Vantaa Suomen Cupin toisen kierroksen ottelu perjantaina Forssan jäähallissa.

Kaikki seuraavan kierroksen Suomen Cup-otteluparit löydät TÄSTÄ.

Mestis