Kiekko-Vantaa | Mestis

Espoo Unitedin tähtihyökkääjä Hirschovits: "Derbyt ovat hienoja pelejä"

30.11.2017

Espoo Unitedin keskushyökkääjä Kim Hirschovits palasi keskiviikkona TUTO-ottelussa kaukaloon reilun vuoden tauon jälkeen. Pelintekijävirtuoosin paluu oli koko Mestikselle äärimmäisen hieno asia. 

– Hyvältä tuntui pelata taas. Oli aikoja jolloin en tiennyt pelaisinko enää koskaan. Kulunut vuosi on ollut minulle todella rankka kaikkine käännöksineen. Hienoa, että sain lämpimään vastaanoton ja ne jotka ovat minua kuntoutumisen aikana auttaneet olivat katsomassa peliä, Kim Hirschovits kertoo. 

Viime kaudella konkarisentteri pystyi pelaamaan ainoastaan kolmessa ottelussa Espoo Unitedin miehistössä. Siitä huolimatta joukkueen kapteenin merkitys joukkueelleen oli suuri, sillä kolme kautta sitten SM-liigan pistepörssin voittaneella Hirschovitsilla kokemusta riittää.

– On ollut vaikeaa katsoa pelejä sivusta pitkään, kun ei ole päässyt vaikuttamaan kaukalossa pelillisiin asioihin. Kun minulla on ollut energiaa, niin olen pyrkinyt tukemaan sekä kuuntelemaan pelaajia ja auttamaan sitä kautta heitä kokemuksellani, Hirschovits sanoo.

Yli 700 liigaottelua urallaan pelannut Hirschovits on vakuuttunut Mestiksen tasosta. 

– Mestistä aliarvioidaan kiekkomaailmassa. Tämä on laadukas sarja, jossa on paljon hyviä pelaajia ja joukkueita. Monella pelaajalla on ihan liigatason taitoa ja ominaisuuksia. Mestiksessä nähdään myös hienoja ja ennalta-arvaamattomia suorituksia, koska pelaajat uskaltavat haastaa, sillä tulospainetta on vähemmän kuin taktisemmassa SM-liigassa, Hirschovits pohtii.

Juonikas ja taitava ylivoimamapelin maestro ei ole vielä päässyt pelaamaan Mestiksen pääkaupunkiseudun paikalliskamppailussa Kiekko-Vantaata vastaan, mutta perjantaina se saattaa tapahtua. Varmaa se ei kuitenkaan ole, sillä neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa porskuttava Espoo United pelaa neljään päivään kolme ottelua. On mahdollista, että juuri kaukaloon palannut hyökkääjä huilaa jommankumman viikonlopun peleistä. 

– Odotan, että pääsen pelaamaan Kiekko-Vantaata vastaan. Vantaalla on hyvät fanit, hyvä meiniki ja paljon hyviä ystäviä, tyylikkäästi peliä keskikaistalla rytmittävä keskushyökkääjä kertoo.

Paikalliskamppailut ovat pelaajille aina spesiaaleja. Ajan myötä myös sarjakärki Kiekko-Vantaan ja Espoo Unitedin kohtaamisista voi muodostua todellisia klassikkoja.

– On epäreilua verrata tätä paria HIFK:n ja Jokereiden kohtaamisiin, sillä heillä on niin pitkä yhteinen historia. Paikallispelit ovat aina hienoja pelejä. Uskonkin, että historia ja keskinäiset kohtaamiset voivat luoda tästä jotain erityistä. Mitä ennemmän Espoo ja Vantaa kohtaavat, sitä parempi. Se vaatii tietenkin myös näiden tapahtumien ympärille oikeanlaista pöhinää, Hirschovits arvelee.

Hirschovits pelasi heti paluuottelussaan hyökkääjälle kovat minuutit (19 minuuttia). Huippukuntoon pääseminen vaatii luonnollisesti lisää pelejä alle.

– Ajattelin ensin, että milläköhän trukilla minut pitää nostaa sängystä aamulla pelin jälkeen ylös, mutta yllättävän hyvältä tuntuu nyt. Pitkä matka on totta kai vielä huippukuntoon, rankasta leikkaushoitoa vaatineesta vammasta ja kuntoutumisjaksosta pelikuntoon toipunut Hirschovits tietää.

Hurjia pistemääriä SM-liigakaukaloissa iskenyt espoolaisen jääkiekkoilun kasvoja edustava keskushyökkääjä tuntee hyvin Kiekko-Vantaan valmentaja Tony Virran. Meritoitunut kaksikko pelasi yhdessä Jokereissa kahden kauden ajana (2006–08).

– Olen onnekas, että olen saanut pelata uran aikana niin hienojen kokeneiden pelaajien kanssa. Opin Jokereissa kokeneilta pelaajilta paljon. Pelaajat kuten Tony Virta, Petri Varis ja Clarke Wilm miettivät jääkiekkoa ja he opettivat lätkästä paljon. Kasvoin myös ihmisenä paljon silloin, Hirschovits hehkuttaa.

– Tony oli mielttömän monipuolinen kiekkoilija. Hän on mahtava ihminen. Ja onhan Tony myös hyvä soittamaan kitaraa, Hirschovits kehuu.

Paikalliskamppailu Kiekko-Vantaa–Espoo United perjantaina klo 18.30 Trio Areenalla.

Kiekko-Vantaa ja Espoo United iskevät yhteen perjantaina Trio Areenalla.

Kuva: Toni Jaconelli

Mestis