Kiekko-Vantaa | Mestis

Atte Mäkinen: ”Treenaan kuin elukka”

04.06.2017

Atte Mäkisen periksiantamattomasta taisteluilmeestä, tahtomaaleista ja juonikkaista hyökkäyspään ratkaisuista saadaan nauttia Vantaalla ensi kaudellakin.

Palataan hetkeksi viime kevääseen. Kiekko-Vantaa eteni sensaatiomaisesti 14 vuoden tauon jälkeen Mestiksen finaaleihin. Pudotuspeleissä suureen rooliin nousi seuran oma kasvatti Atte Mäkinen.

Lupaava hyökkääjä osoitti, että armottoman raatamisen lisäksi peliväline käyttäytyy vantaalaisen hanskojen komenossa. Mäkinen kantoi pudotuspelien alusta loppuun lohipaitojen kultakypärää, takoi tärkeitä osumia ja laittoi kroppaa likoon illasta toiseen.

Taitava ja energinen Mäkinen nakutti 14 pudotuspeliottelussa tehot 6+5. Taistelijaluonne tehtaili keväällä peräti kolme voittomaalia kasvattajaseuralleen ja nousi ryminällä sarjan hyökkääjäeliittiin.

– Se oli nousujohteinen kausi niin joukkueelta kuin itseltänikin. Loppua kohti peli parani: tuli vastuuta, onnistumisia ja sitä kautta itseluottamuskin nousi. Harmi, ettei saatu sitä kirkkainta kruunua kauteen, pudotuspelien pistepörssin vitonen Atte Mäkinen kertoo.

21-vuotias Mäkinen nautti vastuusta. Runkosarjassakin hyökkääjä teki oman henkilökohtaisen piste-ennätyksensä paukuttamalla 43 ottelussa tehot 10+13.

– Oli mukavaa kun sai pelata sekä yli- että alivoimaa. Nautin pelaamisesta, Mäkinen jatkaa.

Kolminkertainen B-nuorten Suomen mestari solmi loppukeväästä Kiekko-Vantaan kanssa ensi kauden kattavan sopimuksen. Kolmella edellisellä kaudella Mäkinen oli Jokereiden KHL-joukkueen sopimuspelaaja, mutta pelasi pääosin Mestistä.

Tulevaan kauteen, Mestis-mestaruutta keväällä 2016 Jukureissa juhlineen hyökkääjän tavoitteet ovat selvät.

– Yritän pelata tietenkin paremmin kuin viime kaudella. Mitään maalimäärätavoitteita en itselleni aseta. Tarkoitus on ottaa taas seuraava steppi eteenpäin pelaajana. Joukkueena tavoite on tietenkin mestaruus, Mäkinen sanoo.

Lohipaitojen valmistautuminen Mestis-kauteen 2017–18 on jo hyvässä vauhdissa. Joukkue on harjoitellut nyt kovaa kaksi viikkoa uuden päävalmentaja Pasi Arvosen johdolla.

– Olen tosi innoissani. Valmennus on vaativa, mikä on hyvä asia. Paljon tehdään hommia, jotta ollaan tikissä kun kausi alkaa. Täällä on hyvä kehittyä, Mäkinen toteaa.

Mutta mitä muuta Atte Mäkisen kesään sitten mahtuu?

– Viikon loma ulkomailla ainakin ja treenaan kuin elukka, Mäkinen valottaa.

Atte Mäkinen

Syntynyt: 27.4.1996 Vantaalla.

Pituus: 179 cm.

Paino: 80 kg.

Pelipaikka: laitahyökkääjä.

Saavutukset: Kolminkertainen B-nuorten Suomen mestari Jokereista (2012, 2013 ja 2014), Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien kulta 2013, Mestis-mestaruus 2016 (Jukurit) ja Mestis-hopea 2017 (K-Vantaa). 

Muuta: Pelannut Mestiksessä 92 runkosarjaottelua K-Vantaan ja Jukureiden riveissä tehoilla 18+22=40. Vyölle kertyi kahden edellisen kauden aikana myös yhdeksän KHL-ottelua Jokereissa. Oli viime keväänä Mestiksen pudotuspelien pistepörssin vitonen.

Atte Mäkisen viime kauden pelipaidan voit ostaa omaksesi Kiekko-Vantaan pelipaitahuutokaupasta, joka löytyy klikkaamalla TÄSTÄ.

Teksti: Mikko Mannonen
Kuva: Toni Jaconelli

Mestis