Kiekko-Vantaa | Mestis

Arkkiviholliset iskevät yhteen keskiviikkona

17.01.2017

Puolustaja Valtteri Lemmetty haastattelussa:

Kiekko-Vantaa matkustaa keskiviikkona sarjakakkosen TUTO Hockeyn vieraaksi. Odotettavissa on tulikuuma kamppailu sarjapisteistä.

Vauhtia, taitavia suorituksia ja vaarallisia tilanteita. Kaikkea tätä on luvassa, kun viime vuosien arkkiviholliset ottavat toisistaan mittaa neljättä kertaa tällä kaudella. Kiekko-Vantaa on voittanut kaksi joukkueiden edellistä kohtaamista.

– TUTO on kova kotijoukkue. Heillä on kokenut ja taitava joukkue tähän sarjaan. Heillä on oma vahva identiteetti ja pelitapa. Meidän täytyy pystyä puolustamaan aktiivisesti ja hyökkäämään rohkeasti sekä tehokkaasti. Heiltä täytyy saada tila ja aika pois, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä sanoo.

Kiekko-Vantaalla on edessään poikkeuksellinen viikko: lohipaidat kohtaavat sarjan kaksi parasta joukkuetta – sarjakakkosen TUTO Hockeyn ja sarjakärki SaPKon –kolmen päivän sisällä.

– Kaksi kovaa peliä ja kaksi kovaa joukkuetta vastassa. Meidän täytyy valmistutua huolella ja olla valmiita. Aina pyritään löytämään ne iskun paikat, Mälkiä kertoo.

Nuori ja nälkäinen vantaalaisryhmä palasi voittojen tielle lauantaina ja katkaisi samalla kolmen ottelun tappioputkensa, kun se kaatoi vieraskaukalossa JYP-Akatemian maalein 2–3. Lohipaitojen osumista vastasivat Julius RantaeskolaToni Leinonen ja Frank Gymer.

Vahvasti kotikaukalossa tällä kaudella pelannut Kiekko-Vantaa on äärimmäisen tasaisessa sarjassa viidentenä. Lohipaidat ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan kaksi.

Vantaalaisten tehotriona on häärännyt läpi kauden kapteeni Toni Leinosen, Pekka Niemimaan ja peräti 16 maalia tykittäneen Julius Rantaeskolan muodostama LNR-ketju. Tulivoimaa Kiekko-Vantaalta löytyy kuitenkin tällä hetkellä tasaisesti kaikista neljästä koostumuksesta.

Lohipaitojen kokoonpanoon ei ole luvassa suuria muutoksia. Tolppien välissä jatkaa alustavien tietojen mukaan Aaro Peltonen. Jokerilainoista mukana ovat Jani Kautto, Juho Rautanen, Frank Gymer, Miro Mäkinen ja Atte Mäkinen. Loukkaantumisen vuoksi varmuudella sivussa on puolustaja Lasse Uusivirta.

TUTO Hockey lähtee keskiviikkoillan kiekkonäytelmään toiselta sijalta. Runkosarjan voitosta kamppaileva turkulaisryhmä on yhdeksän pisteen päässä sarjaa johtavasta SaPKosta. 

Miika Elomon luotsaama joukkue on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Se lähtee otteluun kuitenkin kaksi peräkkäistä tappiota niskassaan.

TUTO on sarjan kolmanneksi paras kotijoukkue ja se onkin voittanut kuusi edellistä kotiotteluaan. Edellisen kerran turkulaiset ovat hävinneet kotiyleisön edessä juuri Kiekko-Vantaata vastaan 19. marraskuuta.

Mestis-mestaruuden keväällä 2008 voittanut TUTO on materiaaliltaan tälläkin kaudella yksi sarjan parhaista. Joukkueen avainpelaajiin kuuluvat muun muassa puolustajat Kristian Tuohilampi ja Anssi Virkki sekä hyökkääjät Aki Keinänen, Tuukka PulliainenTomi Wilenius, Mikko Laine ja Hannu Kuru.

Kiekko-Vantaan ja TUTO Hockeyn kauden neljäs keskinäinen kohtaaminen käynnistyy keskiviikkona Kupittaalla Marli Areenalla klo 18.30.

Loukkaantumisraportti:

Lasse Uusivirta (Palannut harjoituksiin. Pelikunnossa näillä näkymin ensi viikolla)

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan samettikätinen kultakypärä Toni Leinonen on Mestiksen pistepörssissä sijalla 10. Vikkeläjalkainen laitahyökkääjä on takonut 33 ottelussa tehot 9+21=30. Leinonen on koko sarjan viidenneksi tehokkain pelaaja ylivoimalla.

2) TUTO Hockeyn kultakypärä Aki Keinänen on Mestiksen pistepörssissä sijalla neljä. Mestis-legenda on paukuttanut 32 ottelussa 17+19=36. Keinänen on koko sarjan kolmanneksi tehokkain pelaaja ylivoimalla.

3) Keskiviikkona nähdään myös Moision veljesten – Patrikin ja Kallen kohtaaminen. Upealla tavalla lohipaitaan tullut voimalaituri Patrik Moisio on iskenyt seitsemässä ottelussa tehot 4+2. 

4) Vastakkain on kaksi Mestiksen parhaimpiin ylivoimajoukkueisiin lukeutuvaa ryhmää. TUTO on paukuttanut 30 ylivoimaosumaa, Kiekko-Vantaa puolestaan 28 yv-häkkiä.

5) TUTO Hockey on ottanut eniten jäähyminuutteja koko sarjassa (500 min). Kiekko-Vantaa ottanut puolestaan ottanut neljänneksi vähiten jäähyminuutteja (388 min).

6) Kiekko-Vantaan Teemu Mielonen lähtee otteluun viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa (1+4). Lohipaitojen Frank Gymer on onnistunut maalinteossa kahdessa edellisessä ottelussa ja nakuttanut viidessä edellisessä ottelussa tehot (3+1)

Seuraa heitä:

#44 Nico Nurmikanta, K-Vantaa

Kiekko-Vantaan tehokkain puolustaja pelasi uransa 100. Mestis-ottelunsa lauantaina. Taitava kiekon kanssa: avaa peliä hyvin, on kiekkovarma ja operoi laadukkaasti ylivoimalla. Ottanut steppejä eteenpäin myös oman alueen puolustuspelin kanssa. Plusmiinustilasto +13 kertoo paljon. Tuplanelonen pelaa upeaa kautta (15 ott 6+9=15).

#66 Kalle Valtola, TUTO Hockey

Mestiksen tämän kauden yksi kirkkaimista komeetoista. Noussut jopa puskista turkulaisten avainpuolustajien joukkoon. Luova kiekollisesti ja varmaotteinen myös puolustuspäässä. Nakuttanut 23 ottelussa tehot 5+10 ja plusmiinustilasto +18. Toiseksi tehokkain tulokaspuolustaja koko sarjassa.

Mestis