Kiekko-Vantaa | Mestis

Voiton perässä Mikkeliin: Isketään ne tarvittavat maalit

18.03.2016

Kiekko-Vantaan ja runkosarjan ennätyspisteillä voittaneen Jukureiden kuuma puolivälieräsarja jatkuu lauantaina Kalevankankaan jäähallissa. 

Lohipaidat ovat esiintyneet vahvasti pudotuspeleissä ja osoittaneet pystyvänsä laittamaan hallitsevan Mestis-mestarin ahtaalle, mutta siitä huolimatta Kiekko-Vantaa on jäänyt toistaiseksi ilman palkintoa.

–Ollaan tosiaan pelattu hyvää kiekkoa ja toteutettu sitä omaa sapluunaa. Meidän pitää antaa vastustajan puolustukseen jatkossakin kovaa painetta ja olla valmiita kamppailemaan, Kiekko-Vantaan puolustaja Lasse Uusivirta kertoo.

Jukurit johtaa puolivälieräsarjaa voitoin 2–0. Vantaalaiset lähtevät lauantaina hakemaan ensimmäistä kiinnistystä välieräpaikkaan. Luvassa on jälleen tunteita ja tuoksuja, kun kaksi loistavaa joukkuetta iskevät yhteen.

–Lähdetään niistä simppeleistä asioista liikkeelle ja isketään ne tarvittavat maalit paikoista, Uusivirta valottaa.

Perjantaina Trio Areenalla nähtiin todella kiihkeä koitos, jossa jaettiin peräti 134 jäähyminuuttia. Kiekko-Vantaa hallitsi toista puolivälieräottelua kaksi ensimmäistä erää, mutta taipui lopulta Jukureiden käsittelyssä maalein 2–5.

Lohipaitojen osumista vastasivat pudotuspelikevään toiseen maalinsa iskenyt Pekka Niemimaa ja puolustaja Sami Mikkonen.

–Me pelasimme todella hyvin kaksi erää. Kolmannessa erässä sattui sitten kaksi mustaa minuuttia ja Jukurit rankaisi, Uusivirta kertasi perjantain tapahtumia.

Kolmas puolivälieräkamppailu Kiekko-Vantaan ja Jukureiden välillä starttaa Mikkelin Kalevankankaan jäähallissa lauantaina klo 17.00.

Playoffs 2016 – puolivälierä: Jukurit-Kiekko-Vantaa 

16.3.2016 Jukurit-K-Vantaa 5–2

18.3.2016 K-Vantaa-Jukurit 2–5

Pudotuspelisarjan parhaat pistemiehet:

1) Teemu Turunen, Jukurit 2+1

2) Oula Palve, Jukurit 1+2

3) Teemu Henritius, Jukurit 1+2

4) Roope Ranta, Jukurit 1+2

5) Pekka Niemimaa, K-Vantaa 2+0

(Kultakypärä Joel Lehtinen ja puolustaja Lassi Raitanen saalistaneet tehot 0+2)

Historia

Kiekko-Vantaa ja Jukurit ovat kohdanneet pudotuspeleissä aikaisemmin neljä kertaa. Joukkueet olivat edellisen kerran vastakkain pudotuspeleissä kaudella 2011–12. Kiekko-Vantaa ei ole koskaan onnistunut kellistämään Jukureita pudotuspeleissä. Joukkueet kohtasivat finaaleissa kaudella 2002–03.

Kiekko-Vantaa ollut Mestiksen historiassa 12 kertaa pudotuspeleissä ja vain kerran se on edennyt jatkoon puolivälieristä. Lohipaitojen paras saavutus Mestiksessä on hopea keväältä 2003.

Jukurit on kuusinkertainen Mestiksen mestari ja se on ollut pudotuspeleissä 14 kertaa. Mikkeliläiset ovat sarjan menestyksekkäin joukkue ja ensi kaudella Liigaan nouseva Jukurit on pelannut Mestiksen finaaleissa 10 kertaa. Historian aikana vain kerran se on jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle. 

Miro Karjalainen haastattelussa perjantain kotipelin jälkeen:

Mestis