Kiekko-Vantaa | Mestis

Vielä kerran ennen joulutaukoa

16.12.2016

Hyökkäjä Miro Mäkinen ennakkohaastattelussa:

Kuusi kotiottelua putkeen voittanut Kiekko-Vantaa isännöi lauantai-illan kiekkonäytelmässä Mestis-tulokas Iisalmen Peli-Karhuja. Ottelu on lohipaidoille viimeinen ennen ansaittua joulutaukoa.

Tunteita, taistelua, taitoa ja tappuraa. Tätä kaikkea on tarjolla, kun Kiekko-Vantaa ja IPK ottavat yhteen toista kertaa tällä kaudella.

– Viimeinen rutistus ennen pientä breikkiä. Isoin juttu on se, että saadaan kaikki energiat jätettyä laatikkoon, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Lohipaidat kaatoivat kauden ensimmäisessä kohtaamisessa IPK:n lokakuussa kotikaukalossa jännittävien vaiheiden jälkeen maalein 5–3. 

Neljäntenä sarjassa porskuttava Kiekko-Vantaa on voittanut kuusi edellistä kotiotteluaan. Marraskuun maajoukkuetauon jälkeen lohipaidat ovat jääneet Mestiksessä vain kerran ilman pisteitä.

– Hyvin ollaan kotikaukalossa pystytty viemään vastustajalta tila ja aika pois. Olemme pystyneet pelaamaan myös hyvää ja suoraviivaista hyökkäyspeliä, Mälkiä kuvailee kotipelaamisen saloja.

Luisteluvoimainen ja taitava Kiekko-Vantaa kukisti keskiviikkona kotonaan Mestis-klassikossa TUTO Hockeyn lukemin 5–2.

Vantaalaisten alkukauden syömähammas on ollut kultakypärä Toni Leinosen, luottosentteri Pekka Niemimaan ja maalipyssy Julius Rantaeskolan muodostama LNR-kentällinen. Viime keväästä saakka yhdessä pelannut hyökkäystrio on kerännyt yhteensä 64 tehopistettä. 

Tulivoimaa ja ratkaisupotentiaalia löytyy kuitenkin laajalla rintamalta. Siitä pitävät huolen muun muassa: juonikas pelintekijä Joona Harjama, 16 tehopistettä kerännyt Atte Mäkinen, mailataituri Frank Gymer, alivoimaspesialisti Miro Mäkinen, tuore hankinta Patrik Moisio, monikäyttöinen Joonas Hyttinen ja kumppanit.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon on luvassa pieniä viilauksia. Tolppien välissä aloittaa Jani Kautto. Pelikieltonsa kärsinyt Atte Mäkinen palaa kokoonpanoon. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat edelleen puolustaja Valtteri Lemmetty sekä hyökkääjät Joel Lehtinen ja Samu Tuomisto.

Ensimmäistä kautta Mestiksessä pelaava Iisalmen Peli-Karhut pelaa viikonloppuna kaksi ottelua pääkaupunkiseudulla: perjantaina joukkue vierailee Espoossa ja lauantaina edessä on viimeinen ottelu ennen joulutaukoa Vantaalla.

IPK lähtee viikonloppuun kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa. Sarjataulukosta joukkue löytyy sijalta 12. Viimeiseen pudotuspelipaikkaan nälkäisillä karhupaidoilla on matkaa 10 pistettä. 

Mestis-tulokkaan avainpelaajiin kuuluvat muun muassa: nuorten maailmanmestari Saku Kinnunen, puolustaja Janne Pälve, taitava tshekkihyökkääjä Adam Zboril, Suomen mestari Aatu Hämäläinen, pelintekijä Aleksi Hämäläinen ja oikealta napakasti laukova Janne Katosalmi.

– IPK:lla on sitkeä ja taitava joukkue. Heillä on paljon KalPan junioriputken käynetä pelaajia, joten kiekollista osaamista löytyy, Mälkiä valottaa.

Kiekko-Vantaan ja IPK:n Mestis-historian toinen kohtaaminen käynnistyy lauantaina Tikkurilassa, Trio Areenalla klo 17. Tervetuloa kannustamaan lohipaidat seitsemänteen peräkkäiseen kotivoittoon!

PÄÄSYLIPUT OTTELUUN VAIN 10 EUROA ENNAKKOON JA OVELTA!
 

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan kapteeni Toni Leinonen on päässyt tehopisteiden makuun kymmenestä edellisestä ottelusta yhdeksässä. 

2) Kiekko-Vantaa on voittanut kuusi edellistä kotiotteluaan. Edellisen kerran lohipaidat ovat jääneet kotona kokonaan ilman pisteitä 29. lokakuuta.

3) Kiekko-Vantaa on tehnyt kolmanneksi eniten ylivoimamaaleja. Kotikaukalossa vantaalaiset ovat tehneet eniten maaleja ylivoimalla koko sarjassa.

4) Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Kiekko-Vantaan Julius Rantaeskola iski tehot 2+1 ja kippari Leinonen saalisti kolme syöttöpistettä.

5) IPK:n laitahyökkääjä Joni Riihola edusti Kiekko-Vantaata kahden kauden ajana (kausina 2011–2013). Riihola ratkaisi kasvattajaseuralleen IPK:lle Mestis-paikan viime kevään ratkaisemalla jatkoajalle edenneen Suomi-sarjan finaalin Ketterää vastaan.

6) IPK on tehnyt sarjassa ennen viikonloppua vähiten ylivoimamaaleja (15). Niistä vain viisi se on tehnyt vieraskaukalossa. 

Seuraa heitä:

#43 Patrik Moisio, K-Vantaa

Kiekko-Vantaan tuore hankinta onnistui maalinteossa heti debyytissään keskiviikkona ja pelasi muutenkin erinomaisen ottelun. Taklaa, taistelee ja tekee maaleja. Liigan yhden ottelun jäähyennätyksen haltija osaa myös hämmentämisen jalon taidon. Monikäyttöinen pelimies, sillä on vahva niin ylivoimalla kuin alivoimallakin. Onnistuuko 82 liigaottelun mies maalinteossa myös lauantaina?

#17 Janne Katosalmi, IPK 

Ennen viikonloppua yhdeksän maalia paukuttanut laitahyökkääjä on osoittanut olevansa hyvä tekijä tähän sarjaan. Liigassa 16 ottelua KalPassa pelannut oikealta laukova taskuraketti onnistui kauden ensimmäisessä kohtaamisessa maalinteossa. Taitoa ja jalkoja riittää. Saa nauttia Aleksi Hämäläisen tarjoiluista. Vaarallinen pelaaja hyökkäyspäässä. 

Mestis