Kiekko-Vantaa | Mestis

Väisänen: "Kovaa ollaan menty"

07.06.2016

Luottopelaaja Teemu Väisänen haluaa ottaa seuraavan stepin urallaan.

– Tervetuloa Mestikseen, Teemu Väisänen, selostaja hehkuttaa tammikuisena iltana Trio Areenan uumenissa.

Jokereiden B-nuorissa Suomen mestaruuden keväällä 2012 voittanut Väisänen tuulettaa kotiyleisön edessä Jukureiden verkkoon tekemäänsä uransa ensimmäistä Mestis-maaliaan. Maalia, jonka Kiekko-Vantaan oma kasvatti tulee muistamaan vielä pitkään.

– Olihan se hieno tunne tehdä se ensimmäinen Mestis-maali. Toivottavasti niitä tulee ensi kaudella lisää, Väisänen kertoo.

Junioreissa mukavia pistemääriä nakutelleen Väisäsen uran ensimmäinen maali toiseksi korkeimmalla sarjatasolla oli hyvä esimerkki 22-vuotiaan nuorukaisen erinomaisesta peliälystä. 

Väisänen tuli vaihdosta kentälle, luki tilanteen oikein, ajoitti liikkeensä maalia kohti paineettomalta puolelta täydellisesti ja laittoi kiekon tyylikkäästi Julius Rantaeskolan tarjoilusta maaliin. Kaikki tämä tapahtui vain kuudessa sekunnissa.

Väisänen on tunnollinen kahden suunnan pelaaja. Viime kaudella 20 runkosarjaottelussa tehot 1+4 iskenyt, oikealta laukova laitahyökkääjä tekee jäällä paljon fiksuja ratkaisuja, joita ei välttämättä aina tilastoista huomaa.

– Viime kausi meni itseltä ihan hyvin. Koko ajan pääsin paremmin rytmiin ja peli parani kevättä kohden, Väisänen sanoo.

Harjoituksissa valmentajien ihannepelaajalta ollaan nähty komeita yksilösuorituksia ja hienoja maaleja. Yksi Väisäsen tavoitteista tulevalle kaudelle onkin saada lisää tehoja ja röyhkeyttä hyökkäyspäähän.

– Tavoite on pelata parempi kausi kuin viimeksi. Silloin pisteitäkin kertyy enemmän. Pitää pelata vielä rohkeammin omilla vahvuuksilla, Väisänen valottaa.

Tulevaan Mestis-kauteen valmistautuva nälkäinen Kiekko-Vantaa on harjoitellut nyt neljä viikkoa jäällä. Väisäsen kesään mahtuu kovan harjoittelun lisäksi myös akkujen lataamista.

– Kovaa on menty ja harjoiteltu joukkueen kanssa. Kesällä treenataan, vietetään aikaa kavereiden kanssa ja mökilläkin tulee käytyä, Väisänen toteaa.

 

 

 

 

 

 

 

Teksti:
Mikko Mannonen
@MannoMik

 

Mestis