Kiekko-Vantaa | Mestis

Uusivirta painottaa: Avauspeli isossa roolissa

05.01.2016

Mälkiän kommentit tulevasta TUTO-ottelusta:

Neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa porskuttava Kiekko-Vantaa saa keskiviikkona Trio Areenalle vieraakseen TUTO:n. 

–Varmaan aika samankaltainen peli kuin sunnuntaina Jukureita vastaan tulossa. TUTO tykkää paineistaa ja siihen meidän pitää keksiä keinot. Avauspeli on varmasti isossa roolissa, Kiekko-Vantaan puolustaja Lasse Uusivirta pohtii. 

Kiekko-Vantaa nappasi vuoden ensimmäisestä ottelustaan sunnuntaina täyden pistepotin, kun sarjakärki Mikkelin Jukurit kaatui upean esityksen jälkeen maalein 3–1. Lohipaitojen maaleista vastasivat Pekka Niemimaa, Lassi Raitanen ja uransa ensimmäisen Mestis-maalinsa viimeistellyt Teemu Väisänen.

–Hieno voitto. Se oli meiltä ehjä esitys ja olimme sitoutuneet täysillä siihen meidän sapluunaan pelata. Siitä kun pidämme kiinni myös TUTO:a vastaan, niin lopputulos on varmasti hyvä, Uusivirta kertoo.

Kiekko-Vantaa on pelannut vahvasti nimenomaan kotikaukalossa. Vantaalaiset ovat sarjan kolmanneksi paras kotijoukkue ja Simo Mälkiän luotsaama ryhmä onkin raapinut kahdeksasta edellisestä kotiottelusta pisteitä. 

Neljäntenä sarjassa majailevat lohipaidat ja TUTO taistelevat tiukasti pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle kotietuun oikeuttavista sijoituksista, joten edessä on molemmille joukkueille tärkeä kamppailu. Vantaalaisten valmistautumisessa ottelun tärkeys ei ole näkynyt erityisesti.

–Eilen jokainen teki hallilla mitä halusi ja osa kävi jäälläkin. Tänään sitten joukkueena hiottiin asioita kuntoon TUTO-kamppailua varten. Keskiviikkona sitten vielä aamujää ja kaikki laittaa itsensä valmiiksi peliä varten, Uusivirta kertoo.

Ensimmäistä kauttaan Kiekko-Vantaassa pelaava Uusivirta on pelannut läpi kauden vahvasti. Taitava kiekollinen puolustaja on nakuttanut 29 ottelussa tehot 3+7. 

–Ihan mukavasti on mennyt itsellä. Joukkueena olemme pärjänneet hienosti ja se tietenkin helpottaa paljon omaakin tekemistä, Uusivirta pohti.

Vauhdikkaita ja viihdyttäviä taisteluja yleisölle viime vuosina järjestäneet Kiekko-Vantaa ja TUTO ovat kohdanneet tällä kaudella runkosarjassa toisensa neljä kertaa. Lohipaidat ovat poistuneet tiukkojen ja kiihkeiden kamppailuiden jälkeen kaukaloista kolme kertaa voittajana. Näiden kahden Mestis-seuran kohtaamisia voidaan kutsua jo klassikoiksi.

Sarjassa kuudentena oleva TUTO on yksi kuntopuntarin kovimmista joukkueista. Vuoristoratamaisesti esiintyneet turkulaiset ovat voittaneet seitsemästä edellisestä ottelustaan peräti kuusi. Viime kevään välieräjoukkueella on matkaa neljänteen sijaan viisi pistettä.

TUTO:n pukuhuoneen ovet ovat käyneet tällä kaudella tiheään tahtiin ja pelaajia on lähtenyt niin sisään kuin uloskin. Tuoreimpana tapauksena viime kaudella lohipaidassakin esiintynyt keskushyökkääjä Severi Sillanpää, joka vaihtoi Turun Hämeenlinnaan ja HPK-paitaan.

TUTO:n materiaali on kiistatta yksi sarjan kovimmista. Suurimpina tähtinä loistavat Mestiksen maalipörssiä johtava Topi Taavitsainen, pistepörssin viitonen Jasper Lindsten ja pitkän loukkaantumisen jälkeen paluun kokoonpanoon tehnyt Tuukka Pulliainen

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon ei ole odotettavissa suuria muutoksia. Lohipaitojen tolppien välissä jatkaa upeaa kautta pelaava Jani Kautto. HIFK-lainoista vantaalaisten mukana ovat todennäköisesti ainakin juonikas pelintekijä Panu Mieho ja kolmen ottelun pisteputkessa keskiviikkoiltaan lähtevä puolustaja Sebastian Moberg.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa on ainoastaan puolustaja Valtteri Parikka. Viimeksi Trio Areenalla TUTO:n kypärätempullaan upottanut laitahyökkääjä Nico Friman on lainasopimuksella Espoo Bluesin liigajoukkueen mukana.

Kiekko-Vantaan ja TUTO:n kauden viides keskinäinen kamppailu starttaa keskiviikkona loppiaisen takia poikkeuksellisesti Trio Areenalla jo klo 17.00. Tervetuloa kannustamaan lohipaidat voittoon!

Ennakkovideolla haastattelussa hyökkääjä Julius Rantaeskola:

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 6.1. klo 11:35)

Mestis