Kiekko-Vantaa | Mestis

Suoknuuti: "Täysi päivätyö tehtävänä"

01.09.2016

Kahden viikon päästä starttaavaan Mestis-kauteen valmistautuva Kiekko-Vantaa palaa kotikaukaloon ja kohtaa perjantai-illan kiekkonäytelmässä TUTO Hockeyn. Lohipaidoille se on viimeinen Trio Areenalla pelattava harjoitusottelu ennen 16. syyskuuta käynnistyvää sarjakautta.

Ensi kauden kattavan sopimuksen kuukauden koeajan jälkeen lunastanut voimalaituri Eljas Suoknuuti odottaa kamppailua innolla.

– Varmasti hyvä joukkue on vastassa. Saa tehdä taas täyden päivätyön, mikäli halutaan voitto sieltä raapia, hollolalaislähtöinen Eljas Suoknuuti kertoo.

Kiekko-Vantaalle harjoitusottelu on jo viikon toinen. Lohipaidat kärsivät keskiviikkona hallinnasta huolimatta LeKin vieraana 3–2-jatkoaikatappion. Vantaalaiset kaatuivat Lempäälässä heikkoon viimeistelyyn. Joukkueen maaleista vastasivat Joonas Hyttinen ja komealla rannekudilla ylivoimalla verkkoa heiluttanut Suoknuuti.

Lohipaidat ovat voittaneet kahdeksasta pelaamastaan harjoitusottelusta viisi ja luisteluvoimaisen joukkueen viisikkopeli on mennyt eteenpäin suurin askelin. Koko kentän viisikkopuolustus on toiminut todella hyvin läpi harjoituskauden. Seuraavana kehityskohteena on kiekollinen peli ja erikoistilannepelaaminen.

Ensimmäisen kautensa lohinutussa aloittava Suoknuuti on viihtynyt hyvin uudessa seurassaan. 

– Hyvin olen päässyt mukaan. Pukukopissa on hyvä ja rento meininki. Mutta kun tehdään, niin tehdään tosissaan, oikealta tulisesti laukova laitahyökkääjä valottaa.

Viime kaudella Jukureiden A-nuorissa 32 ottelussa tehot 22+10 tehot paukuttanut Suoknuuti on esiintynyt vahvasti harjoituskaudella. Laitahyökkääjä on iskenyt yhdeksässä pelaamassaan harjoitusottelussa tehot 3+2.

– Totta kai se tuntuu hyvältä tehdä pisteitäkin. Niitä en ole osannut oikein odottaa, Suoknuuti toteaa.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon ei ole luvassa suuria muutoksia. LeKiä vastaan huilivuorossa olleet hyökkääjät Pekka Niemimaa ja harjoituskauden paras pistemies Julius Rantaeskola palaavat pelaavaan ryhmään. Tolppien välissä TUTOa vastaan aloittaa Jani Kautto.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat puolustajat Arttu Savaloja, Valtteri Lemmetty ja keskiviikkona LeKi-ottelussa loukkaantunut Nico Nurmikanta sekä hyökkääjä Simo Konttinen.

Miika Elomon luotsaama TUTO on pelannut neljä harjoitusottelua, joista se on voittanut yhden. Vahvistuneet, mutta myös joukkuettaan nuorentaneet turkulaiset kokivat edellisessä harjoitusottelussaan viime viikon perjantaina Heinolassa Peliittojen vieraana 3–1-tappion.

TUTOlta löytyy jälleen vahva, leveä ja nimekäs nippu. Joukkueen ykköstähtinä hääräävät maalivahti Kristian Järvinen, kapteeni Anssi Virkki, syöttövelho Tuukka Pulliainen, teholaituri Mikko Laine ja Mestis-konkari Aki Keinänen. Uusista hankinnoista nimekkäimmät ovat SaPKosta saapuneet, maaliruisku Tomi Wilenius ja sentteri Joonas Toivanen sekä lohipaidastakin tuttu TPS:n sopimuspelaaja Timi Lahtinen.

Kiekko-Vantaan ja TUTOn väliset kamppailut ovat olleet viime vuosina äärimmäisen viihdyttäviä ja kiihkeitäkin. Viime kaudella joukkueet kohtasivat runkosarjassa kuusi kertaa ja voitot menivät tasan 3–3. Keskinäisten otteluiden tehokkain oli TUTOn viime kauden komeetta Topi Taavitsainen, joka siirtyi kesällä TPS-paitaan. 

Lohipaidoille kaksi jäljellä olevaa harjoitusottelua TUTO Hockeyta vastaan ovat todella tärkeitä. Sarjakauden ensimmäinen kamppailu RoKia vastaan häämöttää jo vajaan kahden viikon päässä.

– Pikkuhiljaa tässä alkaa kihelmöimään jo. TUTOa vastaan pelataan sarjassa eniten, joten on mukava päästä pelaamaan heitä vastaan kahdesti. Sitten tiedetään millaista kiekkoa Turussa pelataan tällä kaudella, Suoknuuti sanoo.

Kiekko-Vantaan ja TUTOn välinen harjoitusottelu starttaa perjantaina Tikkurilassa Trio Areenalla klo 18.30. 

Liput: 10€ aikuiset, 5 € lapset (7 - 15 v.) ja erityisryhmät (eläkeläiset, varusmiehet, siviilipalvelus, työttömät, invalidit, opiskelijat)

Lipunmyynti aukeaa tuntia ennen ottelun alkua. Ei ennakkomyyntiä. Pankki-tai luottokortit eivät käy maksuvälineenä lipunmyynnissä hallilla.

Kuuntele tästä hyökkääjä Eljas Suoknuutin kommentit:

Kokoonpano:

Teksti: Mikko Mannonen
Uutisotsikon kuva: Toni Jaconelli

Mestis