Kiekko-Vantaa | Mestis

Suoknuuti sopimukseen - Kolme pelaajaa try outilla

02.08.2016

Voimahyökkääjä Eljas Suoknuuti vahvistaa Mestis-kauteen valmistautuvan Kiekko-Vantaan laituriosastoa. 

Kiekko-Vantaa on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen laitahyökkääjä Eljas Suoknuutin kanssa. Sopimus sisältää kuukauden koeajan. 

– Meillä oli haussa voimahyökkääjä, joka pystyy pelaamaan simppeliä lätkää eli taklaamaan, haastamaan pakkeja, karvaamaan ja ajamaan maalille. Eljas täyttää nämä kriteerit, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Suoknuuti pelasi viime kaudella Mestis-mestari Mikkelin Jukureiden riveissä kahdeksan runkosarjaottelua ilman tehopisteitä. A-nuorten Mestiksessä 22-vuotias laitahyökkääjä nakutti Jukureille 32 ottelussa tehot 22+10.

– Eljas ei pelannut viime kaudella juurikaan Mestiksessä ja hän on vähän tuntemattomampi pelaaja vielä minulle, mutta nyt näemme hyvän määrän pelejä häneltä harjoituskaudella, Mälkiä valottaa.

Hollolalaislähtöinen Suoknuuti on pelannut Mestiksessä yhteensä 20 runkosarjaottelua Peliittojen ja Jukureiden pelipaidassa (1+0). 

Lisäksi Kiekko-Vantaan kokoonpanosta pelipaikkoja try-outin kautta tavoittelevat, puolustajat Valtteri Lemmetty ja Tuukka Totro sekä hyökkääjä Joonas Hyttinen.

21-vuotias Valtteri Lemmetty pelasi viime kaudella HIFK:n A-junioreissa 36 ottelua tehoilla 1+10 ja otti isoja kehitysaskeleita eteenpäin. Varmaotteinen puolustaja oli voittamassa B-nuorten Suomen mestaruuttaa keväällä 2012 kasvattajaseuransa Jokereiden miehistössä.

– Lemmetty on hyvä all-around puolustaja. Hän pelasi tasaisen vahvan kauden A-nuorten SM-liigassa. Hän on vähän tällainen latebloomeri, joka on ottanut isoja steppejä viime vuosina. Valtteri on kova poika treenaamaan ja hänellä on potentiaalia olla hyvä pakki tässä sarjassa, Mälkiä kehuu.

Jokereiden kasvatti Tuukka Totro toimi viime kaudella hopeajoukkue Espoon Bluesin A-nuorten kapteenina ja saalisti 37 runkosarjaottelussa tehot 6+15. Kevään pudotuspeleissä oikealta laukova Totro paukutti seitsemässä kamppailussa tehopisteet 2+3. Pienikokoinen, mutta taitava ja liukasliikkeinen puolustaja on voittanut kaksi B-nuorten SM-kultaa Jokereissa sekä A-nuorten mestaruuden Bluesissa 2014. 

– Totron jatkokuviot ovat auki, sillä hänellä on virityksiä myös USA:n yliopistosarjoihin. Hän on hyvä rightin kiekollinen puolustaja, jolla on todella hyvä pelikäsitys. Tuukka pelaa rohkeasti pienestä varresta huolimatta, Mälkiä kuvailee.

Monipuolinen hyökkääjä Joonas Hyttinen pelasi kaksi edellistä kautta Mestis-kiekkoa kasvattajaseurassaan SaPKossa. Viime kaudella 26-vuotias hyökkääjä takoi 24 ottelussa tehot 4+3. Pudotuspeleissä Hyttinen keräsi viidessä mittelössä tehopisteet 1+2. 

Hyvänä joukkuepelaajana ja kovana työntekijänä tunnettu pelimies on pelannut yhteensä 299 Mestiksen runkosarjaottelua SaPKon ja HC Keski-Uusimaan riveissä.

– Hyttinen tuli opiskelemaan pääkaupunkiseudulle ja taistelemaan pelipaikasta. Hän on monipuolinen pelaaja, koska pystyy pelaamaan sekä sentterinä että laiturina. Joonas on hyvä pelaaja kahteen suuntaan ja SaPKossa hän oli myös tärkeä palanen alivoimalla, Mälkiä kommentoi.


Kiekko-Vantaa on tehnyt kuukauden koeajan sisältävän sopimuksen Eljas Suoknuutin kanssa. Kuva: Janne Tikkaoja

Mestis