Kiekko-Vantaa | Mestis

SKA-Neva saapuu kylään

12.08.2016

Nico Nurmikanta ennakkohaastattelussa:

Mestis-kauteen valmistautuva Kiekko-Vantaa kohtaa kauden toisessa harjoitusottelussaan lauantaina Trio Areenalla pietarilaisen SKA-Nevan. 

– Mielenkiintoinen peli on varmasti tulossa. Vastustaja on meille arvoitus ja he pelaavat varmasti vähän erityylistä kiekkoa, mihin olemme tottuneet. Se on meille hyvä mittari siihen, miten pystymme reagoimaan pelin sisällä vastustajan liikkeisiin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

KHL-mestaruuden 2015 voittaneen tähtisikermä Pietarin SKA:n farmijoukkue Neva pelaa Venäjän toiseksi korkeimmalla sarjatasolla VHL:ssä. Viime kaudella joukkue eteni sarjassaan pudotuspeleihin neljän vuoden tauon jälkeen.

Edellisen kerran lohipaidat ovat kohdanneet venäläisen seurajoukkueen 6.8.2014. Silloin Venäjän junioriliiga MHL:ssä pelaava Krasnaya Armiya vieraili harjoituskaudella Trio Areenalla. Kiekko-Vantaa voitti ottelun maalein 6–3 ja isäntien pisterohmuna hääräsi taitava hyökkääjä Teemu Mielonen (1+3).

Luisteluvoimainen ja taitava Kiekko-Vantaa on harjoitellut nyt kaksi viikkoa jäällä omatoimisen jakson jälkeen. Pääpaino harjoituksissa on ollut koko kentän puolustuspelissä.

– Tärkein asia on kuitenkin meidän oma tekeminen. Samoilla teeseillä lähdetään pelaamaan kuin keskiviikon Jokerit-ottelussa. Haluamme olla aktiivisia karvaus - ja ohjauspelissä. Kiekollisia asioita ja erikoistilannepelaamista ei vielä olla hiottu juurikaan, Mälkiä sanoo.

Lohipaidat kohtasivat kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa KHL-kauteen valmistautuvan Jokerit keskiviikkona Trio Areenalla. Kiekko-Vantaa pelasi kaksi erää todella vahvasti ja johti ottelua jo 3–0 Julius Rantaeskolan, Valtteri Lemmetyn ja Pekka Niemimaan osumilla.

Kuusinkertainen Suomen mestari Jokerit tuli kuitenkin päätöserässä ohi ja voitti vauhdikkaan kamppailun lopulta dramaattisten vaiheiden jälkeen maalein 4–3. Vantaalaisten esitys oli vuodenaikaan nähden todella lupaava.

– Pelasimme hyvän pelin ja olimme varsinkin kaksi erää vahvoja. Vielä pitää saada peli siihen pisteeseen, että jaksamme tehdä töitä ja sovittuja asioita koko 60 minuuttia. Koko ajan peliä työstetään eteenpäin ja valmiimmaksi, Mälkiä toteaa.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee muutamia muutoksia. Tehot 1+1 Jokereita vastaan saalistanut ja vantaalaisten viime kevään pudotuspelien paras pistemies, keskushyökkääjä Pekka Niemimaa on huilivuorossa. Pirteästi harjoituskaudella esiintynyt laitahyökkääjä Simo Konttinen on sen sijaan sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Lohipaitojen miehistöön nousee kolme uutta pelaajaa yhteistyöseura Jokereista: puolustaja Juho Rautanen sekä hyökkäykseen lisää tulivoimaa tuovat Kiekko-Vantaan omat kasvatit Atte ja Miro Mäkinen. Vantaalaisten tolppien välissä aloittaa paluunsa jälkeen ensimmäisen ottelunsa lohinutussa pelaava Aaro Peltonen.  

Kiekko-Vantaan alustava kokoonpano:

Niklas Andersson - Joona Harjama -Joel Lehtinen
Toni Leinonen - Joonas Hyttinen - Julius Rantaeskola
Atte Mäkinen - Miro Mäkinen - Teemu Väisänen
Ville Heikkinen - Teemu Mielonen - Eljas Suoknuuti

Lasse Uusivirta - Nico Nurmikanta
Lassi Raitanen - Paavo Ylipaino 
Iiro Sulin - Arttu Savaloja
Valtteri Lemmetty - Juho Rautanen

Aaro Peltonen (Jani Kautto)

Kiekko-Vantaan ja SKA-Nevan välinen harjoitusottelu starttaa Tikkurilan Trio Areenalla lauantaina klo 17.00. Lipunmyynti aukeaa tuntia ennen ottelun alkua. Liput: aikuiset ja erityisryhmät 5€. Lapset (alle 16-v) ilmaiseksi. Harjoitusottelu on Kiekko-Vantaan viimeinen Suomessa pelattava kamppailu ennen ensi viikon Etelä-Korean leiriä.

Mestis