Kiekko-Vantaa | Mestis

Runkosarjan viimeinen ottelu: Viritetään peli huippuunsa

11.03.2016

Päävalmentaja Mälkiän ennakkokommentit otteluun:

Pudotuspeleihin valmistautuva Kiekko-Vantaa matkustaa lauantaina Heinolaan Peliittojen vieraaksi.

–Lähdetään virittämään meidän peli huippuunsa, jotta kaikki on valmista, kun kiekko tippuu keskiviikkona pudotuspelisarjassa Jukureita vastaan jäähän, Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Jere Laine kertoo.

Sarjasijoitusten kannalta runkosarjan viimeisessä ottelussa ei ole kummankaan joukkueen osalta panosta. Lohipaidoille kamppailu on kuitenkin tärkeä osa valmistutumista ennen keskiviikkona Mikkelissä starttaavaa puolivälieräsarjaa. 

–Se on hyvä asia, että tässä on vielä tämä yksi peli ennen pudotuspelejä. Meillä on ollut tässä vaikeampi jakso ja totta kai haluamme päättää runkosarjan voittoon. Sitä peliä täytyy vain lähteä pelaamaan ihan kuin mitä tahansa merkityksellistäkin matsia, tällä kaudella oman maali – ja piste-ennätyksensä Mestiksessä uusiksi laittanut Laine sanoo.

Kiekko-Vantaan esitykset ovat ailahdelleet viime aikoina ja varsinkin vieraskaukalossa lohipaidoilla on ollut tuloksellisesti vaikeampaa. Vantaalaiset lähtevät Peliittojen vieraaksi neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa. Edellisen vierasvoittonsa Kiekko-Vantaa saalisti 27.tammikuuta Lempäälästä. 

Kiekko-Vantaalla on ollut pelillisesti viime aikoina varsin hyvä monessa ottelussa ja hallinnutkin usein, mutta kaatunut lopulta tehottomuuteen. Myös ylivoimapelissä riittää vantaalaisilla tekemistä.

Tammikuussa vielä kotiedustakin taistelleet lohipaidat onnistuivat alkukaudesta tekemään tulosta laajalla rintamalla. Seitsemän pelaajaa on rikkonut 20 tehopisteen rajan ja neljä pelaajaa on takonut yli 10 maalia.

Vantaalaisten kultakypärää lauantaina kantaa sisäistä pistepörssiä johtava Joel Lehtinen. Taitava hyökkääjä on pelannut tällä kaudella kaikissa runkosarjaotteluissa ja nakuttanut tehot 14+16=30. Uransa parasta kautta tahkoava mailataituri on Kiekko-Vantaan ainut pelaaja, joka mahtuu pistepörssissä 30 parhaan joukkoon.

Pudotuspeleissä pienet asiat ratkaisevat ja useiden pelin osa-alueiden merkitys kasvaa. Peräti 14 maalia tällä kaudella paukuttanut Laine painottaa maalinedustapelaamisen tärkeyttä molemmissa päissä kenttää.

–Maalinedustapelaamista meidän täytyy parantaa jo lauantaina. Kummankin maalin edustalla täytyy olla vahvempi ja valmiimpi. Se korostuu varsinkin pudotuspeleissä. Viimeistelyn pitää olla tehokkaampaa ja oman maalin edessä vastustajille ei saa olla muita kuin makuupaikkoja, Laine tietää.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat kohdanneet tällä kaudella viisi kertaa. Heinolalaiset voittivat kaksi kauden ensimmäistä keskinäistä kohtaamista, mutta lohipaidat veivät kolme seuraavaa. 

Peliitat menetti pudotuspelihaaveensa keskiviikkona, kun se hävisi kotona sarjapaikkansa varmistaneelle LeKille maalein 3–4. Heinolalaiset ovat tällä kaudella varmuudella sarjassa yhdeksäs. Peliitat ovat esiintyneet runkosarjan lopussa varsin hyvin, sillä seitsemästä edellisestä ottelusta se on voittanut neljä ja jäänyt vain kahdesti kokonaan ilman pisteitä. Erinomaisen alkukauden pelanneet heinolalaiset ovat tehneet sarjassa kolmanneksi vähiten maaleja ja päästäneet omiin kolmanneksi eniten osumia. 

Peliittojen materiaali ei ole sarjan kovimpia, mutta ryhmästä löytyy paljon kovia tekijöitä tähän sarjaan. Heinolalaisten suurimmat tähdet ovat huikean tulokaskauden pelannut Emil Larmi, paras pistemies Roope Elimäki, taitava kiekollinen puolustaja Christian Silfver, paras maalintekijä Tuukka Rajamäki ja nuorten maailmanmestari Miska Siikonen

–Peliitat on todella hyvin luisteleva porukka ja aika samanlainen kuin me. Heiltä löytyy paljon yksilötaitoa ja he tekevät paljon töitä. Toivottavasti Peliitat saa myös itsensä ladattua pelaamaan, vaikka heillä ei panosta pelissä olekaan ja saataisiin sitä kautta hyvä peli aikaan, Laine valottaa.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon ei ole luvassa suuria muutoksia. Joukkueen terveystilanne on tässä vaiheessa kautta hyvä ja kaikki pelaajat ovat käytettävissä viimeistään keskiviikkona pudotuspelisarjassa runkosarjan voittanutta Jukureita vastaan.

Kiekko-Vantaan runkosarjan viimeinen ottelu Peliittoja vastaan käynnistyy lauantaina klo 17 Heinolassa Versowood Areenalla. 

Pudotuspelien kotiotteluiden ennakkolipunmyynti on jo käynnissä! Liput pääset ostamaan klikkaamalla TÄSTÄ.

Pekka Niemimaa videohaastattelussa torstain harjoitusten jälkeen:

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 12.3. klo 12:00)

Mestis