Kiekko-Vantaa | Mestis

Revanssihengellä paikalliskamppailuun

25.10.2016

Hyökkääjä Miro Mäkinen ennakkohaastattelussa:

Kurssinsa kääntänyt Kiekko-Vantaa isännöi keskiviikkoillan kiekkonäytelmässä Mestis-tulokas Espoo Unitedia. 

Yksi asia on varmaa, kun kiekko tippuu Trio Areenalla jäähän. Kauden toisesta paikalliskamppailusta ei nimittäin tule tunnetta ja taistelua puuttumaan. 

– Kotipeli ja paikallisderby, mikäs sen hienompaa. Toivottavasti saadaan yleisöä paikalle nauttimaan viihdyttävästä jääkiekosta ja saadaan sellainen latinki, joka paikallispeleihin kuuluu, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Lohipaidat nappasivat viime viikolla kaksi tyylikästä kotivoittoa, kun se kaatoi keskiviikkona LeKin maalein 5–2 ja perjantain huippukamppailussa Atte Mäkisen osumat toivat kolmen vuoden tauon jälkeen komean 3–2-jatkoaikavoiton Kajaanin Hokista.

– Oltiin selvästi rohkeampia ja aktiivisimpia kaikessa tekemisessä. Haluttiin kuskin paikalle ja otettiin myös se. Kahteen peliin kahdeksan osumaa ei tullut sattumalta, vaan nyt menimme kiekottomana sinne maalille ja maksettiin hintaa niistä onnistumisista, Mälkiä sanoo.

Viidestä edellisestä ottelustaan kaksi voittanut Kiekko-Vantaa lähtee kauden ensimmäiseen kolmen ottelun viikkoon sijalta 10. Joukkueen puolustuspeli on toiminut läpi kauden äärimmäisen hyvin ja myös erikoistilanteissa vantaalaiset ovat olleet vahvoja.

Vantaalaisten tehotriona on alkukaudesta häärännyt LNR-ketju, jonka muodostavat kapteeni Toni Leinonen (1+9), luottosentteri Pekka Niemimaa (4+4) ja maalinälkäinen Julius Rantaeskola (6+1). 

Leveyttä kuitenkin riittää ratkaisurintamalla, sillä myös juonikkaan pelintekijän Joona Harjaman ja viime kevään Mestis-mestari Miro Mäkisen johtamat hyökkäystriot ovat saaneet tulosta aikaiseksi.

Mielenkiintoinen tulokas-joukkue Espoo United on sarjajumbona. Nimekkään espoolaispumpun alkukausi on ollut todella tahmea tulosten valossa. Valoa tunnelin päähän toi kuitenkin viiden ottelun mittaisen tappioputken katkaissut, lauantainen 7–0-murskavoitto KeuPa HT:n kustannuksella. 

Espoo Unitedin kompastuskivenä on ollut alkukauden osalta vantaalaisten tavoin maalinteko. Timo Hirvosen luotsaama ryhmä on tehnyt vähiten maaleja koko sarjassa. Ylivoimalla espoolaiset ovat olleet väkeviä, vaikka ykköstähti, kapellimestari Kim Hirschovits onkin kärsinyt vammoista.

Paikallisvastustajan kultakypärää kantaa kahdella edellisellä kaudella lohipaidoissa ihastuttanut Aleksi Järvinen (3+6). Joukkueen avainpelaajiin kuuluvat muun muassa tehopuolustaja Jimi Santala, kokenut Markus Piispanen, vauhtikone Janne Kivilahti ja ykkösvahti Rasmus Tirronen.

– Heillä on Mestis-mittapuulla laadukas joukkue ja paljon hyviä pelaajia. He pelaavat aktiivista kiekkoa ja karvaavat ylhäältä, Mälkiä kommentoi.

Kiekko-Vantaa ja Espoo United kohtasivat ensimmäistä kertaa Mestis-historiassa 21. syyskuuta. Tuolloin kotijoukkue Espoo United oli parempi kovatasoisessa kiekkonäytelmässä voittomaalilaukauskilpailun jälkeen lukemin 2–1.

– Pystyimme Espoossa pelaamaan 50 minuuttia todella hyvää kiekollista peliä ja pääsimme paineen alta mallikkaasti pois. Meillä on selkeät sävelet kamppailuun, mutta niitä en lähde paljastamaan, Mälkiä valottaa.

Lohipaitojen kokoonpanoon tulee vain pieniä viilauksia. Alustavien tietojen mukaan tolppien välissä aloittaa Aaro Peltonen. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat edelleen, puolustajat Arttu Savaloja sekä Juho Rautanen ja laitahyökkääjä Joel Lehtinen.

Syntymäpäiväsankari Jani Kautto ja hyökkääjälupaus Frank Gymer matkustavat Jokereiden mukana Venäjälle vieraskiertueelle.

Kauden toinen pääkaupunkiseudun paikalliskamppailu starttaa Trio Areenalla keskiviikkona klo 18.30. Tervetuloa kannustamaan lohipaidat voittoon! Pääsyliput otteluun edullisimmin ennakkoon Ticketmasterista. Erikoistarjouksena liput Kiekko-Vantaan fanihuivilla 10€ katsomoon 101! (ennakkoon ja ovelta).

Tiesitkö?

1) Kauden ensimmäinen kohtaaminen Espoo Unitedin ja Kiekko-Vantaan välillä päättyi syyskussa voittomaalilaukauskilpailun jälkeen Mestis-tulokkaan 2–1-voittoon. Rankkarikilpailussa tarvittiin peräti 22 laukojaa ennen kuin ratkaisu saatiin aikaan. Ottelun ratkaisi espoolaisten puolustaja Jimi Santala. Se oli tämän kauden pisin voittomaalilaukauskilpailu.

2) Kiekko-Vantaan kultakypärä Toni Leinonen on saalistanut tämän kauden 10 tehopisteestään peräti kahdeksan kotiotteluissa. Espoo Unitedin kultakypärä Aleksi Järvinen on puolestaan tehnyt kaikki tämän kauden maalinsa ylivoimalla.

3) Espoo Unitedin riveissä pelaa tällä hetkellä seitsemän Kiekko-Vantaata Mestis-tasolla edustanutta pelaajaa: Aleksi Järvinen, Jere Laine, Jiri Veistola, Juha Tarkkanen, Jimi Santala, Sebastian Moberg ja Victor Westermarck.

Seuraa heitä:

#55 Ville Heikkinen, K-Vantaa

Junioreissa mukavia pistemääriä takonut hyökkääjälupaus on aloittanut kauden lupaavasti, vaikka pistetili näyttääkin vielä nollaa. Taitava kiekonkäsittelijä on viime otteluissa luonut hyviä maalipaikkoja niin ketjukavereilleen kuin itselleenkin. Ohittaa puolustajia tyylikkäällä potkulaudallaan ja näkee kentän hyvin. Uran ensimmäinen Mestis-maali vielä tekemättä. Tuleeko se kenties tulikuumassa paikalliskamppailussa?

#22 Emil Oksanen, Espoo United

Vasta 18-vuotias jalokivi on yksi ikäluokkansa lahjakkaimmista hyökkääjistä Suomessa. Varattavissa NHL-kaukaloihin ensi kesänä. Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari viime keväältä. Todella taitava laitahyökkääjä nakutti A-nuorten SM-liigassa viime kaudella 59 tehopistettä. Laukoo oikealta terävästi ja maisema vaihtuu. Iskenyt ensimmäisellä Mestis-kaudellaan 11 ottelussa tehot 1+2.

Mestis