Kiekko-Vantaa | Mestis

Rankkaritappio Hermeksen vieraana

09.12.2016

Päävalmentajan kommentit pelin jälkeen:

Kiekko-Vantaa koki kirvelevän tappion Kokkolan Hermeksen vieraana voittomaalilaukauskilpailun jälkeen lukemin 4–3. Tasaisen ottelun ratkaisijaksi nousi lopulta Hermes-laituri Niklas Appelgren.

– Kotijoukkue oli viisi vastaan viisi -pelissä parempi. Ei päästy siinä omalle tasolle. Roikuttiin pelissä mukana sitkeästi ylivoimamaalilla ja yhdellä alivoimaosumalla. Peli meni puolustustaisteluksi ja liikaa jouduttiin ottamaan jäähyjä, kun oltiin potku perässä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi taiston tauottua.

Kiekko-Vantaan pisteputki sai jatkoa vieraskaukalossa. Lohipaidat ovat keränneet nyt pisteitä 10 ottelusta peräkkäin. Vantaalaiset ovat raapineet marraskuun maajoukkuetauon jälkeen jokaisesta ottelusta pisteitä.

Lohipaitojen maaleista kiihkeässä perjantai-illan kiekkonäytelmässä vastasivat: viivalaukausella ylivoimalla 1–1-tasoituksen iskenyt puolustaja Lassi Raitanen, upean alivoimamaalin läpiajosta veivannut Joona Harjama ja Pekka Niemimaa (1+1).

Molemmilla joukkueilla oli ottelussa omat hallintahetkensä. Kiekko-Vantaa pääsi hyville maalipaikoille kamppailussa, vaikka joukkueen tasakentällisin pelaaminen ei ollutkaan aivan parasta.

Vantaalaiset taistelivat upeasti ja varsinkin uhrautuva alivoimapelaaminen ansaitsee kiitosta.

– Taisteltiin ja yritettiin. Alivoimapeli oli hyvää taistelua, mutta tasaviisikoin pelaamiseen ei voi olla tyytyväinen, Mälkiä totesi.

Hermekseltä maalinteossa varsinaisella peliajalla onnistuivat Jussi Nättinen, Saku Kivinen ja Niklas Appelgren (1+1). Kokkolalaisten maalilla slovakkivahti Juraj Holly venyi kiekon tielle 20 kertaa.

Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ratkaista viihdyttävä ja vauhdikas ottelu. Ratkaisu nähtiin kuitenkin vasta voittolaukauskilpailussa. Kiekko-Vantaalta maalinteossa onnistui Joona Harjama. Seitsemän ottelun mittaisen tappioputkensa katkaisseelta Hermekseltä puolestaan sekä kapteeniJussi Nättinen että Niklas Appelgrenohittivat lohipaitojen maalilla 25 kertaa torjuneen ja varsinaisen peliajan aikana kaksi rankkaria pysäyttäneen Aaro Peltosen.

– Jatkoajalla olisi voinut käydä ihan miten vaan. Rankkarit on rankkareita. Tietyllä tavalla voidaan olla tyytyväisiä yhteen pisteeseen, vaikkei se ikinä tyydytä, Mälkiä sanoi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu lauantaina vierasottelulla KeuPa HT:ta vastaan. Seuraavan kerran lohipaidat esiintyvät kotiyleisön edessä keskiviikkona, jolloin vastaan asettuu arkkivihollinen TUTO Hockey.

Hermes–Kiekko-Vantaa 4–3 VL (1–1, 1–1, 1–1, 0–0, 1–0)

4.02 1–0 Jussi Nättinen (Niklas Appelgren, Kristian Kangas)

19.31 1–1 Lassi Raitanen (Pekka Niemimaa) YV

21.39 1–2 Joona Harjama AV

31.50 2–2 Saku Kivinen (Antti Paavilainen, Jere Rantala)

45.08 3–2 Niklas Appelgren (Kristian Kangas, Samu Markkula) YV

48.40 3–3 Pekka Niemimaa (Julius Rantaeskola, Toni Leinonen)

65.00 4–3 Niklas Appelgren 

Torjunnat:

Juraj Holly 8+7+4+1=20

Aaro Peltonen 7+5+12+1=25

Mestis