Rankkaritappio Espoosta

21.09.2016

Päävalmentajan kommentit:

Mestis-tulokas Espoo United ja Kiekko-Vantaa laittoivat kauden ensimmäisessä paikalliskamppailussa parasta pöytään ja tarjoilivat yleisölle viihdyttävän sekä vauhdikkaan kiekkonäytelmän. Tasainen ja kiihkeä vääntö ratkesi vasta voittomaalilaukauskilpailussa Espoo Unitedin eduksi maalein 2–1.

Kiekko-Vantaa lähti jahtaamaan aktiivisella pelillä vieraskaukalossa täyden pistepotin lisäksi myös pääkaupunkiseudun herruutta. Lähelle vahvan ja ehjän ottelun pelanneet lohipaidat myös pääsivät.

Vantaalaiset aloittivat ottelun räväkästi ja määräsivät tahdin. Kiekko-Vantaa pystyi pitämään nimivahvan vastustajan pois pahoilta maalipaikoilta ja loi hyökkäyspäässä muutaman todella makean maalipaikan: muun muassa pirteästi esiintynyt Niklas Andersson, Joonas Hyttinen ja maestro Joona Harjama pääsivät kokeilemaan laadukkailta paikoilta. Viimeistely oli kuitenkin jälleen tahmeaa ratkaisevilla hetkillä.

Lohipaidat siirtyivät  toisen erän alussa 1–0-johtoon, kun hyvän pyörityksen päätteeksi laituri Atte Mäkinen suti irtokiekon ohi Pohjois-Amerikasta Suomeen palanneen Rasmus Tirrosen. Syöttöpisteet maaliin merkkauttivat energisesti taistellut Teemu Mielonen ja kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Lassi Raitanen.

Lohipaidat olivat pelin päällä hyvin läpi illan. Kiekko-Vantaalla oli toisessa erässä saumat kasvattaa johtoa muutamaan otteeseen ylivoimalla. Kiekko liikkui ylivoimalla hyvin ja paikkoja syntyi, mutta tehot jäivät uupumaan. Vantaalaisten alivoimapeli sen sijaan oli äärimmäisen hyvällä tasolla ja viimeisenä lukkona toimi 26 kiekkoa pysäyttänyt Jani Kautto, joka antoi joukkueelleen jälleen mahdollisuuden voittaa tärkeillä torjunnoillaan.

Espoo United tasoitti kamppailun toisen erän puolivälin jälkeen. Viime kaudella vielä lohipaidassa viihtynyt puolustaja Juha Tarkkanen vapautti laitahyökkääjä Olli Iisakan läpiajoon, joka viimeisteli tyylikkäillä harhautuksilla tilanteeksi 1–1. Espoolaiset saivat maalista lisäbuustia ja ottivat kamppailun komentoonsa hetkeksi. Muun muassa espoolaisten sentteri Juuso Kaijomaa ohjasi kiekon kertaalleen ylivoimalla tolppaan.

Kiekko-Vantaa oli kolmannessa erässä lähempänä maalintekoa kuin isännät. Vantaalaiset rakensivat roppakaupalla maalipaikkoja: kapteeni Toni Leinonen sahasi vastustajan puolustuksen nippuun ja loi Julius Rantaeskolalle sekä Pekka Niemimaalle 2–1-ylivoimahyökkäyksen. Lauantaina kauden avausmaalinsa viimeistellyt Rantaeskola tarjoili tyylikkäästi takatolpalle tontin yhdeksän ottelun mittaisessa pisteputkessa olleelle Niemimaalle, mutta ulottuvan sentteri ratkaisu jäi torsoksi.

Myös maalitilinsä avanneelle Atte Mäkiselle avautui huippupaikka mainion – kolmen kaistan – suoran hyökkäyksen päätteeksi. Taiturimainen mailankäsittelijä Frank Gymer puolestaan loi itselleen näppärästi laadukkaan vetopaikan ylivoiman loppuhetkillä.

Molemmat maalivahdit esittivät upeita torjuntoja ja veivät fyysisen paikalliskamppailun jatkoajalle. Kummallakin joukkueella oli omat mahdollisuutensa jatkoajalla laittaa peli pakettiin. Vantaalaisista parhaisiin paikkoihin pääsivät Rantaeskola, Gymer ja häikäisevän ottelun puolustuksessa pelannut Juho Rautanen.

Ratkaisu saatiin vasta voittomaalilaukauskilpailussa, jossa voittajan selvittämiseen tarvittiin peräti 22 laukojaa. Kiekko-Vantaalta rankkarissa onnistui tyylikkäällä veivauksellaan Teemu Mielonen. Espoolaisilta rankkarit upottivat kultakypärä Aleksi Järvinen ja puolustaja Jimi Santala.

Kaikista kolmesta sarjapelistään pisteitä napannut Kiekko-Vantaa jatkaa kauttaan perjantaina kotiyleisön edessä Trio Areenalla Savonlinnan Pallokerhoa vastaan. Liput edullisimmin ennakkoon Ticketmasterista.