Kiekko-Vantaa | Mestis

Puolivälieräsarja jatkuu Vantaalla: Hyvää ja vauhdikasta lätkää

24.03.2016

Nälkäisen Kiekko-Vantaan ja hallitsevan Mestis-mestari Jukureiden tulikuuman puolivälieräsarjan kuudes kamppailu pelataan perjantaina Trio Areenalla. Luvassa on jälleen tunteita ja tuoksuja, kun kaksi kovaa joukkuetta iskevät yhteen. 

–Hyvillä mielin lähdetään taistelemaan voitosta. Tehdään samoja asioita kuin tähänkin asti ja laitetaan kaikki peliin, Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Aleksi Järvinen kertoo.

Kiihkeä puolivälieräsarja on kolmatta kertaa katkolla runkosarjan ennätyspisteillä voittaneille viikinkipaidoille. Jukurit johtaa ottelusarjaa voitoin 3–2, joten vantaalaisten osalta kupletin juoni pitkäperjantain kiekkospektaakeliin on selkeä: tulos tai ulos.

–Hyvää ja vauhdikasta jääkiekkoa on nähty tässä pudotuspelisarjassa. Todella tiukkoja vääntöjä on ollut ja jännittäviäkin pelejä, yhden syöttöpisteen viidessä pudotuspeliottelussa saalistanut Järvinen kertoo.

Kiekko-Vantaa haki keskiviikkona Kalevankankaan jäähallissa todella upean esityksen jälkeen toisen kiinnityksen välieräpaikkaan, kun lohipaidat kaatoivat kuusinkertaisen Mestis-mestarin maalein 2–6. Vierasjoukkueen tempun arvoa lisäsi se, että Jukurit oli viimeksi hävinnyt kotikaukalossa 16.lokakuuta ja mikkeliläiset olivat voittaneet 21 kotiottelua peräkkäin.

Vantaalaisilta maaliverkkoa heiluttivat tehot 1+1 saalistanut Sami Mikkonen, pisteputkeaan viiden ottelun mittaiseksi kasvattanut kultakypärä Pekka Niemimaa, komean osuman iskenyt Nico Nurmikanta, kevään toisen pudotuspelimaalinsa nakuttanut Nico Aaltonen ja kahdesti onnistunut Nico Friman. 

Peräti 13 lohipaitojen pelaajaa pääsi keskiviikkona vieraskaukalossa tehopisteiden makuun ja tolppien välissä 31 kertaa kiekon tielle venynyt Jani Kautto pelasi erinomaisesti.

–Pelasimme hyvän ottelun ja puolustimme tiiviisti. Teimme myös paikoista tällä kertaa hyvällä prosentilla maalit ja niin meidän pitää pystyä tekemään myös jatkossa, loistavaa pudotuspelikevättä tahkoava 22-vuotias Järvinen sanoo.

Kiekko-Vantaa on esiintynyt todella hyvin jokaisessa puolivälieräottelussa ja perjantaina se tulee laittamaan jälleen parasta pöytään kotiyleisön edessä. Kliseisesti pienet asiat ratkaisevat kevään tosipelejä suuntaan tai toiseen. Esimerkiksi maalivahtipeli, kaksinkamppailuvalmius, erikoistilannepelaaminen ja viisikkopelin tiiviys ovat isossa asemassa.

–Meidän ei tarvitse muuttaa mitään, vaan jatkamme samalla tavalla ja pyrimme parantamaan vielä jokaisella osa-alueella, runkosarjassa 47 ottelussa tehot 9+17=26 kerännyt taitava laitahyökkääjä tietää.

Kiekko-Vantaan ja Jukureiden välinen taistelu välieräpaikasta jatkuu perjantaina Tikkurilassa Trio Areenalla. Kiekko tippuu jäähän jo klo 17.00. Tule kannustamaan lohipaidat voittoon! Ennakkolipun otteluun pääset lunastamaan klikkaamalla TÄSTÄ.

Playoffs 2016 – puolivälierä: Jukurit-Kiekko-Vantaa (voitot 3–2)

16.3.2016 Jukurit-K-Vantaa 5–2

18.3.2016 K-Vantaa-Jukurit 2–5

19.3.2016 Jukurit-K-Vantaa 3–2

21.3.2016 K-Vantaa-Jukurit 4–3 JA

23.3.2016 Jukurit-K-Vantaa 2–6

Puolivälieräsarjan parhaat pistemiehet:

1) Roope Ranta, Jukurit 4+2=6 (pudotuspelien pistepörssin kolmonen)

2) Oula Palve, Jukurit 2+4=6 (pudotuspelien pistepörssin nelonen)

3) Joonas Sammalmaa, Jukurit 2+4=6 (pudotuspelien pistepörssin nelonen)

4) Pekka Niemimaa, K-Vantaa 3+2=5 (viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa)

5) Nico Friman, K-Vantaa 3+2=5 (neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa)

Kiekko-Vantaan puolustaja Lassi Raitanen nakuttanut tehot 0+5 ja kapteeni Toni Leinonen kolmen ottelun pisteputkessa tehoilla 2+2. Taikuri Joel Lehtinen on saalistanut pudotuspeleissä tehot 0+4 ja jäänyt seitsemässä edellisessä ottelussa vain kerran ilman tehopisteitä. 

Historia

Kiekko-Vantaa ja Jukurit ovat kohdanneet pudotuspeleissä neljä kertaa aikaisemmin. Joukkueet olivat edellisen kerran vastakkain pudotuspeleissä kaudella 2011–12. Kiekko-Vantaa ei ole koskaan onnistunut tiputtamaan Jukureita pudotuspeleissä. 

Kiekko-Vantaa on ollut Mestiksen historiassa 12 kertaa pudotuspeleissä ja vain kerran se on edennyt jatkoon puolivälieristä. Lohipaitojen paras saavutus Mestiksessä on hopea keväältä 2003, kun se taipui kiihkeässä finaalisarjassa juuri Jukureille otteluvoitoin 2–3.

Jukurit on kuusinkertainen Mestiksen mestari ja se on ollut pudotuspeleissä peräti 14 kertaa. Mikkeliläiset ovat sarjan menestyksekkäin joukkue ja ensi kaudella Liigaan nouseva Jukurit on pelannut Mestiksen finaaleissa 10 kertaa. Historian aikana vain kerran se on jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle. 

Nico Nurmikanta haastattelussa torstain harjoitusten jälkeen:

 

Kokoonpano: (Lisätty otteluennakkoon 25.3. klo. 10:40)

Mestis